môj pes ma sklamal

Príspevok v téme: môj pes ma sklamal
LauraP

Mám 6 rokov nemeckého ovčiaka, neviem čo mu je ale za posledné dva týždne sa správa veľmi zvláštne. Čo nás veľmi prekvapilo a zarazilo že pohrýzol manžela a potom aj mňa. Manžel ho išiel pohladkať ale predtým hladkal susedovho nového psíka tak neviem vysvetľujeme si to tak že asi cítil ten pach a preto zaútočil/ pohrýzol ho do ruky/ zvykneme ho pri parkovaní auta do garáže uviazať na to je zvyknutý, ale mňa pri odvazovaní chytil do ruky, potom o dva dni keď som ho chcela uviazať bežala okolo mačka ale on zavrčal na mňa tak som už nemala odvahu. Odvtedy sa správa striedavo je kľudný ale niekedy zazerá. Podotýkam že bol pokojnej povahy, poslúchal na povel keď sme ho chceli uviazať dokonca keď videl auto sám išiel na miesto, ale teraz akoby trucoval a hneval sa na nás, veľmi ma to mrzí, lebo fakt starostlivosť má výbornú, je voľne pustený, pravidelná vyvážená strava, venovali sme sa mu všetci členovia rodinya teraz takto sa zachoval,po porade s veterinárom ktorý mi povedal že sa cíti niečím ohrozený a preto takto reaguje to dáva zmysel, lebo susedia mali nového psíka / už ho nemajú zahynul/ a že mohol žiarliť , vraj je to psychika a máme ho sledovať a byť k nemu pozorný. No tak áno len ako mu znovu dôverovať. Nemá niekto skúsenosti ďakujem

dazdovka666

Naja, mas pravdu, nedavno mala "premieru" nejaka zenska a ja som sa z toho neskutocne tesila, konecne precedens do buducnosti... A myslim, ze ta sadzba isla takto hore len vcelku nedavno, ale to si nie som uplne ista... Aj tak by som podobne hovada rovno strielala.

Naja85

Jefitto, dost casto si ludia myslia, ze pes by mal mat zo zakona nahubok, ale je to trosku inak. Pes je povinny nosit nahubok na verejnych priestranstvach, len ked bude sudnym rozhodnutim oznaceny za nebezpecneho(napr. niekoho pohryzie)a zaroven bude aj oznaceny, pokial sa nemylim, cervenou znamkou.

K trestnemu postihu tyrana zviarat-neviem, skadial mate tu dobu 12 rokov, kedze v §378 TZ je to inak-bud 2 roky alebo max. 5 rokov, pricom k odsudeniu pachatela zial skoro vobec nedochadza(myslim, ze tento rok to bolo po prvykrat, aj to len preto, ze dotycna uz mala predtym podmienku:/).

Naja85

LauraP-ak by ste mali dalsi problem s hafom, ja osobne by som vam doporucila obratit sa na tuto stranku www.vlcica.sk(ide o velmi fundovane a v danej problematike skuseneho cloveka-zenu:))-je tam poradna a mozete jej napisat aj na email.

Iveta Michael

Carrie..tak neviem či si fakttak vymletá ale prirovnávať Jefitta k zvieraťu je zvrátené...nechápem takýchto ľudí!

Jefitto

binghma, mne sa tak zdá, že ty si toho ešte velmi málo počul. Naštuduj si biologiu, anatomiu, morfologiu a neviem ešte akú lógiu a potom sa môžeme baviť o psychologii psov na vedeckej urovni. Tvoje zažitky ma vonkoncom neinteresujú. Ten, kto to študuje, vie o čom rozprávam

Deria

LauraP, nic si nerob z niektorych trapnych poznamok, vies, na fore musis bohuzial pocitat so vsetkym. Prajem ti, aby tvoj havo bol v poriadku. Dufam, ze tam nie je teda zdravotny problem so stitnou zlazou. Keby sa znova choval cudne, daj ho radsej vysetrit.
Karolinka23, ano, homeopatia je dobra vec, mam s nou tiez pozitivne skusenosti. Prave teraz dostava moja andulka na zapal hrdla homeopatiou. No, nevyzeralo to dobre, myslela som, ze sa antibiotikam nevyhneme ale Hansi sa ma uz dobre a som rada, ze to islo aj bez nich.

karolinka23

Nechce sa mi citat , co ti ludia popisali, ale pocula som velmi dobre ohlasy na liecenie psov homeopaticky, poradila mi to moja detska lekarka, tiez mali problem so spravanim psa, posielam link, nejaky MvDr. Cech z BA sa tomu venuje... Mozno ma psik momentalne ruju, vtedy byvaju ako vysinuty, ze to prejde same, uvidite..
www.zzz.sk

LauraP

Prečítala som si všetky Vaše rady a reakcie. Niekto si z môjho problému urobil dobrý deň, niekto skutočne poradil a k niektorým z Vás ako napr. JEFITTO sa ani vyjadrovať nebudem. Neviem či som opísala svoj problém dosť zrozumiteľne , ale mám dojem že na Vás pôsobím ako človek čo nerozumie a nestará sa o svojho psa, ale hlavne že ho mám, tak to je veľký omyl ..a vlastne sa ma to aj dosť dotklo, ale čo už máte dobrý pocit že ste mi tu popísali všeličo. Môjmu psovi sa dostatočne venujem, možno som to opísala veľmi jednoducho, ale nepovažovala som to za podstatné koľko ako sa venujem jeho výchove nakoľko ak by som o ňho nemala záujem vyriešim to spôsobom ako to radia niektorí z Vás šikovní a nepíšem sem aby mi niekto poradil ak má podobnú skúsenosť. Doteraz bol pokojný a neboli žiadne problémy. Zrejme sa jeho správanie vracia späť a dúfam že už nebudem musieť hľadať rady na fórach a u veterinárov. Ďakujem NAJA 85 a prajem Vám všetko dobré.