neustala unava, pomale tazkopadne myslenie

Príspevok v téme: neustala unava, pomale tazkopadne myslenie
Mandolina

Nedavno som skoncila VS, takze par (naozaj iba par) noci som bola dlhsie hore. Hned som nastupila aj do novej prace, kde dost skoro vstavam (5:30) a chodim neskor domov (17:30). Myslela som, že proste potrebujem oddych, dohnat spanok ale volne dni nepomohli. Mozem celu sobotu, nedelu prespat v pondelok som mrtva v robote. zatvaraju sa mi oci, som tazkopadna, velmi pomaly mi to mysli. Niekedy aj na obede proste sa mi zavru oci a ja sa nemozem premoct, polozim lyzicu a proste som v nejakom ,,sne,, alebo co to je. Spat chodim zvycajne o 22h. Cestou vo vlaku (tam aj spat) zaspim. Uz som sa tak niekolko krat previezla. Dnes som pre istotu celu cestu prestala. Vecer lahnem do postele a som mrtva, nestihnem sa ani prikryt. Myslela som, ze pomahaju tomu aj tie tepla ale ved aj prsalo, v praci mame klimu. Po praci som skusila sportovat ale je to stale to iste. Ani moc nevladzem v poslednej dobe. Mam taky pocit, ze to uz nie je len nejaka unava obycajna.
Druhy problem je, ze absolutne neviem premyslat. zakladne veci, co sme mali v skole si nepamatam, na jeden graf pozeram hodinu, neviem najst zakladne suvislosti, proste som osprostela. nevladzem premyslat, obtazuje ma to, obtazuje ma ked mi niekto nieco hovori, mam pocit ze nemam na to cas, ze mi len zatazuje hlavu. citim sa ako v nejakom bahne kde ma nieco dusi a strasne sa mi chce spat.
dakujem za nazory

medulienka11

Tak podobne som sa aj ja citila, kym sa ma znama neopytala, ci nemam nieco so stitnou zlazou... Vyhladala som si na internete, ze pri strese sa moze prejavit nedostatok jodu, ktory je dolezity na jej spravnu funkciu. Kupila som si v lekarni tabletky s prirodnym jodom z rastliny Kelp a odvtedy je to uz v poriadku a citim sa sviezo :)

nezabudka137

Zažila som niečo také. Neustály kolobeh únavy a spania. Mala som pocit, že raz zaspím aj na lavičke vonku. Zaspávala som v posteli behom par sekund. Išla som lekárke vela krát aj ku psychiatrovi a nič, po liekoch ešte viac spánku. Po desiatich rokoch prišlo zrazu, že sa mi nedalo spat a ochorenie bolo na svete. Rýchlo nemocnica a tak. Trvalo roky, kým som sa z toho dostala, ale dá sa to, určite. Takže môj názor je, že je to bud psychického charakteru, alebo ak by náhodou, štítna žlaza, no to sa dá v krvi zistit. Tieto dve možnosti asi.

ajaaaaa

rybicka ake si mala este priznaky lebo ja mam tiez podobne priznaky a mam podozrenie ze by mohlo ist o stitnu zlazu

RNG

Mandolina, co mas je pravdepodobne sucast syndromu vyhorenia, nasledok dlhodobych stresov a vycerpania.
Nuz to treba riesit komplexne, sasmozrejme lepsim stravovanim sa, ale aj odstranenim stresu a podporou cinnosti roznych zliaz, najma stitnej a nadoblickovej. Na stitnu je najma jod, na nadobliockovu kortizol/hydrocortizone a samozrejeme vytazky z roznych zliaz(glandular extracts) co obsahuju na tie zlazy potrebne materialy.
Na podporu cinnosti mozgu su rozne doplnky, najma hladaj pod nazvom nootropics. Osobne odporucam najma riedenie krvi nattokinazou, odmorenie tela vseobecne enzymami, precistenie pecene a pouzivanie antioxidantov, co zlepsuju mozgovu cinnost, ako vitamin C, E D-3 a silne vytazky z gingka((60 MG gingkoloidov, huperzin A (200 mikrogramov)a vinpocetine(20 az 40 mg)

vrtulaa

ale ta ne taka strava ze ryza, zemiaky, maso, pecivo, mlieko atd..tieto potraviny zatazuju organizmus..
skus si dat nejake dni len na ovoci a zelenine ..uvidis jak sa budes dobre citit
vsetko ma na svedomi strava

Mandolina

dakujem za rady...zdravu a pravidelnu stravu mam vyskusanu, uz mama nas k nej viedla takze to mi moc nepomoze. musim si najst cas na doktora

alibi

strava strava strava... zdrava vyzivna strava vyriesi castokrat unavu a podobne problemy. najskor by som vyskusala to kym zacnem chodit po lekaroch

rybicka

Ja som mala podobne priznaky pri znizenej funkcii stitnj zlazy. Vyriesilo sa to bratim vysokej davky vitaminu D3 a complexu na stitnu zlazu.
Daj si skontrolovat stitnu zlazu.