spalim sa ale neopalim, niesom svetlovlaska s bledou pletou

±

ja som tiez biely, a nevadi :-) a to tieto letne dni som dnes prvy krat doma, inak od rana do vecera na slnku :-) a ani naznak opalenia, zcervenania ani nic, a to sa ani nenatieram, obcas nejakym slabym ak je po ruke. Niekt9 sa proste neopali.

Mademoiselle O

..osobne som biela ako stena, opalila by som sa trochu, pomaly, ale nakoniec to zhnedne, ale naco..??..ze je to moda, ci..??..ved je to nezdrave, naco sa mam vypekat na slnku, nebodaj v solarku..chcem byt biela..:)

- mira

Okrem betakaroténu / ktorý získaš i kvalitnejší z mrkvy a iných zelenín/, by si mala vylúčiť všetko, čo pochádza z mlieka. Mlieko zapríčiňuje biely vzhľad pokožky, jej hrubnutie, zvýraznenie pórov a citlivosť. Na precitlivenosti a začervenaní sa významne podieľa i ovocie a cukor. Takže sa stráň tohto všetkého a koža ti spevnie a dostane prirodzený snedý nádych.

TechnoboY

Ja mám tiež málo pigmentu som modrookí blondiak , opálim sa max do červena , ale dosť pomáha betakarotén , mám to vyskúšané tvár ide fajnovo do hneda ale musíš začať užívať betakarotén už na jar aby bol účinok , ked som začal krátko pred
letom účinok bol nepatrný .

lochness

mne sa biela plet ovela viac paci, je taka aristokratickejsia, vynimocna.. opalenu pokozku vidis na kazdom rohu, je to tuctove, vacsine ludi sa to paci tak co uz s tym... ale nie je to pre kazdeho, ja sa tiez nikdy neopalim, iba ak do cervena, resp kedze sa neda slnku v lete vyhnut, tak som bleda s mierne opalenou vonkajsou stranou ramien, vyzera to onicom, najradsej by som bola mliekovo biela, ale to by som fakt musela sediet doma :) nic si z toho nerob a nenut telo do niecoho co nie je schopne zvladnut

efca

Moja rada: Opaluj sa kazdy den 10-15 minut (tolko bude tvoja prirodzena ochrana pokozky), bez natierania! O par dni zistis ze si pekne opalena a bez upalu a bolesti hlavy. Vela stastia.

Dadula56

Nemas dostatok pigmentu, ja som na tom rovnako, maximalne som do cervena. Navyse, ak sa mi aj par krat stalo, ze som na slnku bola, mala som upal, spalila sa mi koza, vyrobili sa mi znamienka a tie mi potom za drahe peniaze museli odstranovat. Na mna maju ludia tiez blbe reci, v detstve sa mi za to smiali, ale vobec si to nevsimam, skor sa na tom zasmejem, ze ludska nevedomost je tak hlboka, aby niekto nevedel pochopit, ze svetlovlasi ludia jednoducho pigmentu vela nemaju a hnedi nebudu nikdy. Zmier sa so svojou identitou a zbytocne neohrozuj svoje zdravie. S takou kozou si nachylna na rakovinu, cize pozor. Navyse vyzerat ako kura z grilu...neviem, osobne sa mi to nepaci. Ale zrejme znova plati, ze kazdy chce to, co nemoze mat. Mne osobne ale byt biela nevadi.

nikkkki

nenapadlo ta navstivit koznu?mozno by ti nieco poradila
ale ak mas po hodine a pol skutocne upal neriskovala by som to a neznizovala faktor ani nic podobne...
niektori ludia su proste bledi a nemozu sa opalovat treba sa s tym zmierit a vyhybat slnku... viac myslim, ze neporadim ... ja sa mu ako tak musim vyhybat napr koli ekzemu :/

bledulienka_

aha pardon, zabudla som dat ???

chcem sa opytat ci by som mala pouzivat nizsi faktor, alebo je to nebezpecne.

aj dnes som bola len 1,5 hod na slnku s 50 kremom

a lezim v posteli s upalom...

uz neviem co...ale nebavi ma ako sa ludia na mna kukaju a sepocu si ze ona urcite sedi cele dni doma