Ako chytiť tulavu mačku aby ma nedoškriabala?

Príspevok v téme: Ako chytiť tulavu mačku aby ma nedoškriabala?
saska_

Chcela by som dať vykastrovať tulavu mačku, ktoru som si obulbila a každy den ju krmim, nechcem aby sa s nou tulali aj mlade, teraz ma pri sebe jedno mačiatko, su spolu pod autami, krikami..., preto nechcem aby mala ešte mlade. Problem je v tom, že pohladkať sa da, ale chytiť nie, brani sa a určite by ma došktiabala tak ako jej mlade :-) to som nahodne chytila na ruky, chcela som ho odniest k jedlu a skončila som s doškriabanou rukou :-)

Mr.Cat

chytám a pomáham mačkám či mačičkám prežiť veľa mačiek som chytila či len som ich dostal.Mám len 11 rokov a deti mi nesú mačky cez zvonček zazvonia a povedia ajka mame mačku poť dole ja vždy dole idem.Ak ste zo Starej ľubovne lebo ja som napíšte mi na Centrum alebo na FACEBOOK že ste našli mačku.Ak by ste ju našli spomente si na mňa a príte pred bytovku adresa Za vodou 22. DAKUJEM

marecenek1

njm, chcem ti len napisat, ze mas uplnu pravdu, a suhlasim uplne s tebou a je asi zbytocne sa k tomu viac vyjadrovat na tejto stranke..., presne ako si napisala...priroda si to zariadi sama, velka chyba je to, ze macky prikrmuju...nehovorim, ze nie su mile, ano su, domace, ockovane, odcervene...a kto pise ze neroznasaju choroby, nech si to nastuduje, lebo je bohuzial hlupy ak to nevie a verejne sa k tomu priznava..

Zora Macko

Tvoju otazku som nasla nahodne az teraz aj s diskusiou.
Neviem o tebe nic viacej, anpriklad ako si na tom s anglictinou, pretoze je vela zdrojov na tuto temu v anglictine.
V Kanade sa to, co chces ty urobit tej "potulnej" macke nazyva TNR, teda trap-neuter-return. Na trapnutie, teda odchytenie takejto tulavej macky pouzivame tzv. traps /pasce/, specialne kliekty, do ktorych sa da navnada a ak do nej macka vojde, tak sa klietka zavrie a macku nepusti von. Na manipulacie s mackou v klietke s pouzivanju oddelovace a na vykastrovanie takejto macky su specialne metodologie, napriklad sa uspavaju uz kym su v kliekte. Ak je treba urobit mensi zakrok na takejto macke (vlozit mikrocip ci zaockovat a podobne), tak veterinari maju na tento ucel specialne rukavice. Chytat taketo macky holymi sa neodporuca.
torontostreetcats.com

www.alleycat.org

Ak si das do google TNR a cats tak urcite najdes viacej zdrojov a aj obrazky traps, teda po slovensky pasci.

Ak nemozes nikde zohnat takuto specialnu pascu vygooggli si obrazky zadanim cat traps) mozes si urobit tzv. drop trap, na ktore su navody aj na internete. Ich nevyhodou je, ze sa trosku tazsie pouzivaju a ak sa nespravne pouziju, tak z nich moze macka aj utiect, takze pri ich pouzivani treba zvysenu opatrnost.

Kika852

Život ma naučil viac ako si mysliš, hlavne neveriť ľudom, ľudia su zlí, skazení, sebeckí, neochotní, zavistliví, ohovaraju kde môžu, všetko som zažila. Psik a mačka nikdy nesklamu maju radi ľudi, len často sa stava, že natafia na nejakeho blbca ako si ty.

majkyy111

veves no tak pomoz premnozenej ludskej populacii a zacni pekne od seba - este dnes sa mozes ist vybrat skocit pod vlak alebo sa obesit;)
kika co uz len teba mohol naucit zivot v psychiatrickej liecebni?:D

Kika852

Veves
maš pravdu že ludi je vela a hlavne tých zlych. Ja osobne okrem par ludi v mojej rodine nenavidim ľudi, ak nemusim radšej s nikym nekomunikujem ak už aj musim tak je to s odporom (lekar, učiteľ, uradnička, predavačka, ...)a nemam sucit s cudzimi, je mi jedno či leži na ulici zranene decko, neni mi ho luto, luto mi je zraneneho zvieraťa. To ma naučil život že radšej mam zvierata a ak by som mohla zoberiem si všetky tulave psy a mačky k sebe domou.

veves

vsetky tieto wiki grafy,ktore si tu uviedol, nebudem pozerat. zo skoly som uz nastastie vysla a zaprisahala som sa, ze viac nedovolim takymto sprostostiam minat mi pekne chvile zivota. ale dnes je modne sa ohanat grafmi, prieskumami a pod. je to take ,,europske,,. ziaden graf, ziadne europske studia, ziadne ine mudrosti ktorymi nas krmili na skole a krmia lacne media nie su dostatocnym dovodom aby sa macky zabijali a ludia mnozili. konkretna som bola dost - LUDIA su premnozeni. Konkretnejsia uz byt nemozem predsa. ich rozdelenie podla nejakej geografickej mierny nema odpodstatnenie. z toho by potom vyslo ze u nas je hadam nedostatok ludi:D pre mna je podstatne slovensko. ludia su premnozeny aj tu u nas v meste. su proste vsade, plne obchody, plne ulice, plne hory...kedysi sme vysli hlboko do hor a tam nikoho...teraz tam zakazdym stretam ludi. po chodniku ide tolko ludi ze je problem sa nan zmestit. uz neviem kam ist aby som nestretla niekoho. skolky su ovsem taktiez plne. byvam vedla jednej. ked vidim dieta vidim v nom dalsieho nezamestnaneho alebo dalsie auto na ceste. tu sa uz neda zit. kotime sa a prestava tu byt miesto. najhorsie je, ze to nie je ako so zvieratom, ze len zabera miesto a spotrebuva urcite zdroje... z cloveka vychadza aj velmi vela zla. co zo zvierata nie.