Platca DPH

Príspevok v téme: Platca DPH
Majinkaaa

Dobrý deň,

môj priateľ je živnostník a k 25. 6. 2012 sa stal platcom DPH. Musel, z dôvodu že žijeme v ČR a on tu robí na živnosť v internetovej firme ktorá je napísaná v Českom registri. Takže faktúruje, on ako slovenský živnostník českej firme a to musí byť platca DPH.

Takže sa stal platcom DPH, lenže on nevie čo má vlastne teraz za povinnosti, pretože mu nič nepovedali, naštudoval si len kopec vecí ale aj tak nič nezistil.

Potrebuje vedieť tie info.. ako, komu, kedy, ako s odpoctom, co musi zaplatit potom, co si moze a nemoze uplatnit a tak.. vraj vobec nevie ani ako sa to fakturuje ani nic co moze vyuzit v praxi.

Ja som si tak pomyslela že tu je veľa inteligentných ľudí čo nám budú vedieť poradiť. Ak s tým máte skúsenosti, prípadne ste platcami DPH. Prosím poradťe. Ďakujem

majales

účtovníctvo nie je sranda, tobôž obchod so zahraničím a ako vidím nič o ňom neviete. tiež odporúčam účtovníčku. Možno pár mesiacov potom od nej odkukáte čo a ako a už budete robiť sami.

mate59

vedenie evidencie DPH má veľa úskalí a špecifík,hlavne pri účt.do zahraničia, ľahko môžete urobit chybu,preto bude lepšia fakt učt.firma, kt. vám povedie účt. kvartálne a bude vám za to aj ručit
ak je to málo dokladov, vednie nie je až tak drahé a vy budete mat kludný spánok.

angmejh

Co takto si zaplatit uctovnicku???? Nemate ani zakladne ekonomicke povedomie a chcete rucit CELYM SVOJIM MAJETKOM za chybne rozhodnutia? Pri malom objeme dokladov Vas mesacne vyjde uctovnicka od 30 eur a Vy chcete radsej riskovat????

Majinkaaa

Zbierame bločky z obchodov a podobne ale nevieme ako to využiť, ako sa to počíta. Platí každý štvrťrok nie každý mesiac. Vraj sa má zaregistrovať na stránku finančného riaditeľstva SR pretože všetko sa to podáva len elektronicky