Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

nikol89

ahojte,zabudla som pripisat,ze mam neskutocn bolesti brucha a to stale :( verim,ze raz sa to da do poriadku..hocico zjem,naozaj niekedy hocico a je mi hrozne zle..musim jest viackrat denne a malicko,povedali mi,ze zobkat,aby som setrila zaludok,ale ako,ked sa to v praci neda..potom som stale hrozne unavenaa a nevladzem robit..s jednym krajcom chleba so sunkou si nevystacim na pol dna..a odbehovat medzitym od prace,rychlo do seba nieco hodit a este tak aby ma nikto nevidel,to nie je prave najlepsi napad,lebo ked sa stresujem,tak su bolesti zase..
ako sa mate?skoda,ze sem nikto nic nepise..pekny den :)

nikol89

ahoj ewca :) ale zase nemam to este 100 percentne,neviem si to jedlo tak vychutnat..niekde v pozadi sa mi tie hnusne myslienky hemzia tiez,ale odhanam ich,lebo su aj horsie veci...a vsimla som si,ze cim viac zacnem panikarit a rozmyslat nad tym,ze co jem a co som uz dnes zjedla,proste ked to prilis zase zacnem rozoberat,tak tato situacia mi privolava nutkanie na prejedenie sa,vobec nad tym nerozmyslaj ..raz budes mat chut jest viac inokedy menej..beriem to tak,ze ked mam chut,tak si dam a hotovo,proste nesmiem riesit..ked mi idu tie myslienky,tak sa normalne rozpravam sama so sebou :D niekedy ani nestaci,ze si to len myslim,ale aj nahlas si musim povedat,ze prestan!niektori ludia nemaju co jest a ja sa neviem rozhodnut ci si mam dat cokoladu alebo nie :D tak potom asi sa mam az prilis dobre..
uzivaj si sviatky a vobec nemysli na to,ze kolko si toho zjedla,jedz co chces a kolko chces,pocuvaj svoje telo..mozno sa na zaciatku budes prejedat,ale to len preto,lebo si si vsetko zapierala a mozog si to pyta,ale casom sa to upravi,lebo ked si to prestanes zakazovat,tak si to mozog nebude az tak pytat..mozog je velmi prefikany :D mam to odpozorovane sama na sebe:D a hlavne ziadne pravidla!naozaj ziadne!velmi rada by som si ich davala,ale u mna sa to neda a myslim si,ze vsetci co maju PPP,tak to tak funguje,lebo akonahle porusim nejake pravidlo,tak je zle..dufam,ze aspon trocha pomozem niekomu..
pekny den baby:) a hlavne bez vycitiek :))

Ewca

Ahoj Nikol.Je velmi fajn citat,ze sa mas dobre.A este lepsie je,ze si sa zmierila s vahou a terajsou situaciou.Je super,ze si nasla samu seba,si stastna a spokojna.To je najhlavnejsie.Byt spokojna sama so sebou.Gratulujem k tvojmu uspechu a tesim sa s tebou :)
Ja stale po starom.Aj ked,podarilo sa mi cosi pribrat.No v priebehu tyzdna som schudla opat na povodnu vahu.Stale je to o tom istom chorom zmyslani a kontrolovani sa.Ze nemozem pribrat ani deko atd.atd....Idu Vianoce,najhorsie sviatky z pohladu nas -PPP-ckariek.Kopy jedla,kolacov atd.Skusam zabudat na to chore,co je vo vnutri mna a snazi sa ma to obmedzovat viac a viac.A snazim sa rozmyslat inak.Tak sviatocne.Tesit sa z toho,ze sme opat kusok od Noveho roka,opat mozme zanechat stare a zacat novymi cinmi,planmi do buducna.Je tu Vianocny cas.Nechcem trpiet depresiami a vycitkami.A ked uz ma jedlo ovlada cely rok,aspon na sviatky mu to nechcem a nemozem dovolit. :) Uzivajte si tieto dni a dajte o sebe vediet.E

nikol89

ahojte baby :) ,ako sa mate?co mate nove? ja sa mam dobre :)nemyslela som si,ze sa mi podari az takyto pokrok..samozrejme nie je to 100 percent ok,ale som spokojna :)..vobec sa uz neprejedam,len tie vycitky sa objavuju...jedna kamaratka mi povedala,ze pokial budem mat vycitky,tak budem priberat..nieco na tom bude...je to len a len na mne :)
a vobec ale vobec nepriberam!a ako som sa bala,ze ked budem jest normalne tak priberiem...mam 168cm a 60 kg teraz a takto si to chcem aj udrzat..plus minus 2 kila hore dole..
a u psychiatra som nebola..takze sa to da...je to len v hlave..
velmi ale velmi sa uz tesim na vianoce,budem len piect,lezat,pozerat rozpravky a jest kolaciky :)),dufam,ze sa mi podaria,lebo som predtym moc nepiekla :D ale uz som upiekla linecke kolace a boli celkom fajn :)aspon ostatni to hovorili,tak dufam :D
v praci je teratz toho velmi vela,lebo kazdy nakupuje darceky,takze mame velmi rusno..casto som z toho nervozna,ale aj to je len moja chyba,lebo nemam byt preco nervozna,len moj mozog je na to nauceny,tak ho musim od tej nervozity odnaucit :D su to len hlupe zvyky,ktore som si pocas zivota osvojila..
piste aj vy,ze ako sa vam dari..dufam,ze dobre..
pekny den:)

nikol89

ahojte:),mam jednu otazku,mam od obvodnej predpisany atarax..vsimla som si,ze ked si ho dam,davam si ho vecer niekedy,tak sice sa dobre vyspim,ale som strasne rozbita potom cely den a neviem nic robit poriadne,normalne cakam,nech to uz prestane ucinkovat,nech viem normalne fungovat ,aj dnes som si musela dat 3 kavy a nic..ani neviem,ktory pocit je horsi.ci ta uzkost alebo ta spomalenost a letargia...velmi mi to vadilo..preto viem,ze je to od toho,lebo si ho dam len niekedy a vzdy to potom mam..
bojim sa,ze antidepresiva budu mat na mna tiez takyto ucinok..ja chcem zit a nie stale spat...ako moja mama..nemate s tym niekto skusenost?nevie mi niekto v tomto poradit?
dakujem :)
inak sa mam fajn :))a vy co mate nove?
pekny vecer:)

serena6

caves baby . naposledy som pisala ako nastupujem do Pezinka na liecenie . nebola som natom vobec tak zle no vravela si ze treba to odchytit hned zo zaciatku . Po troch dnoch som sa vrátila z pezinka domov . pocity zmiesane,bolo nas tam priblizne 9 s nasim problemom a len dvaja z nich ktorym by som priala ozajstne uzdravenie pretoze maju chorobu naozaj v hlave a ich problem nieje to aby boli krasny ... nech to ostatny ktory tam este su kludne aj precitaju, stretla som sa tam s rozmaznanymi frackami ktory nevedeli co od radosti . Jedlo bolo 6x denne, nic strasne pre toho kto sa chce naozaj vyliecit,nerozobera kazdu omrvinku z jedla a nefrfle vyse pol hodiny nad jednym tanierom kym vsetci ostatny musia cakat kym to dotycny/cna doje . Mne osobne pomohol rozhovor s doktorkou a pohlad na ludi ktory su naozaj chory a pomoc potrebuju...ostatnych by som doradu vyfackala aby sa prebrali z toho svojeho detinskeho spravania . ziadne terapie teda nie, ani spolocne hry .. odkedy som doma jem sice stále o trosicku viac no s chutou, pozeram sa na jedlo ako potrebu a nie ako utocisko alebo ako vyplnenie prazdnoty . zacinam sa mat rada taka aka som takze toto bola pre mna skusenost na cely zivot . pezinok odporucam hlavne pre tych kto pozna niekoho kto naozaj potrebuje zachranu a nejde tam len preto ze ho tam donutil niekto ist a ked vynde bude z neho opat to iste ako aj predtym . Mozno si vravite co ja viem o ozajstnej podstate problemu ale pravda je ze viem . Ved sama som si presla aj anorexiou aj zachvatovym prejedanim sa . Takze moj nazor je cisto uprimny .

nikol89

ahojte :)
ewca no ved prave,ze je to stale o tom istom...:D,ja sa sem chodim pozerrat dost casto,aj som pisala,ale nikto nic,tak som si pripadala,ze si pisem sama so sebou :D
mrska tesim sa,ze si sa ozvala,dufam,ze sa das cim skor do poriadku..:)dakujem ti za podporu:))ach tie nase problemy s tymi bruchami :Dbodaj by sme museli riesit len taketo problemy..
krasny den :)

mrska

Víc síly se prát,
na dně víc dávat,
než brát.
A i když se vleče a je schůdná jen v kleče, donuť jí přestat se zbytečně ptát.

mrska

ahojte len tak som tu nakukla tak sa vám ozvem...
no ja sa mám celkom v pohode...momentálne riešim rôzne zdravotné komplikácie a tak váhu nejak neriešim...no čo pribrala som 12 kg,je to dosť ale mám vlastne tú váhu ako som mala pred PPP...
nikol ja vie čo je to genetika...aj u nás je to tak isto...no a tvoja kamarátka bola ,,milá" ked ti povedala že ti narástlo brucho...a to ešte nevidela moje:)
awca,a tebe sa darí ako? nie je to nic lepšie?dúfam že sa nejako z toho dostanete aj vy...
mna tiež ešte niekedy napadne že som dosť nabrala že by s tým bolo treba niečo robiť ale ked si spomeniem na to trápenie doma,ako sme doma mali peklo tak to hned zavrhnem...a tú lásku akú mi dáva manžel a aký je teraz šťastný,to je to najlepšie čo mám aj s mojimi deťmi,tie ma hned dajú do laty ked mám slabé cvíle...
tak vám držím moc palce a pekný deň...