Neobvykle povolanie

Príspevok v téme: Neobvykle povolanie
nokia c5

ahojte, moc si od tejto temy neslubujem, ale prosim vas mam taky problem ze som v tretom rocniku strednej skoly a mam sa onedlho rozhodnut na aku skolu pojdem, dost sa toho obavam inak, ale rozmyslal som nad zubnym technikom, len o tomto odbore moc neviem, ale asi by to bola pre mna najlepsia volba. napadla ma aj taka vec, napadne to asi kazdemu, robit nejake nezvycajne povolanie, ktore toho cloveka aj bavi. skuste sem dat nejake navrhy. napriklad filmovy kritik a pod. napriklad mna od detstva zaujima historia parnika titanic, viem asi smiesne, ale neviete o nejakej komunite na slovensku ktora sa touto lodou zaobera, na internete som nic nenasiel, ak by ste nieco nasli tak mi dajte na nich kontakt velmi vas prosim. viem , ze tato tema je dost nezvycajna ale prosim vas napiste sem. Moc dakujem.

eva321

Ktohovie, či by sa to dalo ešte nejako pozisťovať, lebo ako som už napísala, moja rodina o tom nemá už žiadne záznami, už si o tom môžme len rozprávať...

nokia c5

nedavno som zistil, ze aj niekto z mojej rodiny sa na titanicu plavil, ale nemam to este celkom overene, keby aj tak to bude dost daleka rodina.

Metrowaa

eva321: Wow, to som naozaj netušila že na Titanicu bola nejaká žena z Drietomy, som z dedinky odvedľa a zopár drietomanov poznám, takže zaujímavé zistenie pre mňa :-)

eva321

Heh, Titanic :) chceš niečo o Titanicu? Mojej praprababky sestra tam bola, keď bola ešte malé bábo aj s rodičmi, cestovali za prácou. Oni to prežili, len škoda že už o tom nemáme žiadne podložené dôkazy, čo sme aj mali to nám raz ukradli a tej mojej praprababky sestra nemala ani žiadnych potomkov, tak to už nejako zaniklo...pochádzala z Drietomy.

ajajaja

patologia je nahodou velmi dobry odbor nebyt tych pitiev :) i ja som spociatku uvazovala ,ze by som bola psychiatricka, no mam dojem ,ze by som si problemy ludi mohla casom veli pripustat a hlavne neuspech vyliecit ich a prestalo by ma to bavit...lebo niekedy moze lekar robit co len chce, aj sa potrhat,ale natrafi na takeho pacienta , co mu to bude pomaly jedno, a ma po motivacii

elonedelka

Ja by som chcela byť doktorka..Už od malička snívam o tom.Najskôr som chcela robiť na patologii :-) Naozaj som to chcela.. Ale teraz sa držím už len jedného , skončím strednú školu a pôjdem na medicínu , a ked skončím bude so mňa skvelá psychiatrička :-) Kedže ludí so psychickými problémami čo raz viac pribúda , som sa rozhodla pomáhať v tomto smere .Najskôr som rozmýšlala aj nad zachranarkov ,alebo len obyčajnov doktorkov .. Proste ide mi o to aby som mohla pomáhať ludom ,tým ktorí si už sami pomôcť nevedia , nejde mi o tie peniaze ide o to že ma to baví ,a že to budem robiť zo srdca , a z úcty ľudom.. Aj ked je to ešte veľmi dlhé obdobie pokial sa to splní , ale už teraz viem , že chcem pomáhať ;-)

nokia c5

zubny technik by bolo asi aj povolanie pre mna, lebo ten sedi v atelieri a v pokoji si robi svoju pracu, ja som tiez introvert, umelecky zalozeny, len sa dost obavam predmetov, ake tam budu. napr chemia, biologia atd... coho sa dost obavam je ze to je sedave zamestnanie.

Inak som dost vyrazny introvert, nikoho nemam, cele prazdniny sedim doma za pocitacom. dost sa obavam buducnosti co bude dalej... moze sa mat clovek co teraz nikoho nema a nikam nechodi v buducnosti dobre? mam strach...

doubledog

moj kamos je zubny technik a kedze vdaka tomu ziskal cit pre rozne materialy a je aj dost tvorivy, robi popri tom aj rozne zaujimave umelecke vecicky.

akurat vsetky prachy, co zaraba, vraza do svojej zavislosti :(

aleba

Najlepšie sa maju poslanci, sudcovia, policajti, lekari , právnici. Remeselníci sa nadru a ako zivnostnikom im pol príjmu vezme stat.

Jefitto

Vcelku dobre sa majú remeselníci, lebo je ich čoraz menej. Krajčíri síce nie su dobrý príklad, ale murári a tesári hej. Veď pováž sám, či je 85 evra za obkladanie 4 metroch štvorcových málo. Máš to hotové tak za dve hodinky a čistý zisk z 85 evra máš cca tých 60 najmenej