Modriny

Príspevok v téme: Modriny
JahO_Odka

Zdravím.
V poslednom čase mám problém s modrinami. Stále sa mi tvoria nové a nové. V podstate ani neviem ako k nim prídem... stačí, že sa o niečo jemne buchnem, alebo ma priateľ silnejšie chytí.
Je možné, že by so mnou bolo niečo v neporiadku? Mám 21 rokov, asi 52 kíl a stravujem sa dosť zdravo, aj sa zdravo hýbem.
Nevie niekto, že príznakom čoho sú tie nové a nové modriny?

llek

POzri, daj si spravit najprv krvny obraz a zrazanlivost. Ked budu vysledky v poriadku, tak potom sa zaoberaj ostatnymi vecami.Ked je nejaky zdravotny problem, vzdy je urcita postupnost pri hladani pricin.

eeella

ja by som urcite isla za lekarom ... ved za to nic nedas .

moj otec mal toto iste, modriny a petechie .. neskor sa mu zistila leukemia - ked isiel k lekarovi ...
takze by som to neriskovala,a cim skor isla :)

nehovorim,ze budes mat to iste,ale ...istota je gulomet:))

RNG

oprava ..su cievy zdrsnene...
Vystelok zdravej cievy je velmi hladky a smyklavy, takze sa nan velmi tazko jieco vie nalepit.
Homocystein sa da znizit prirodzenou telesnou metylaciou, na co su potrebne vitaminy B-6, B-9 a B-12.
Znizenie homocysteinu povazuju mnohi lekari dnes dolezitejsie, ako znizovanie cholesterolu. Lebo aj cholesterol sa zriedkavo moze nalepit na hladke vystelky ciev.

RNG

Inac aj moja zena mala tento problem urcity cas, ale ked brala extrakt z hroznovych jadierok(200 mg PAC)3 gramy vitaminu C, 400 IU vitaminu E(prirodna zmes tocoferolov) a 2 gramy bioflavonoidov(rutin diosmin), tak za par mesiacov jej to odislo.
Samozrejme pouziva do varenia lecitin, na nas dvoch spotrebuje priemerne tyzdenne 3-4 lyzice.
Zapchane cievy mozu mat dnes uz aj teenageri, ked su na diete plnej cukrov, najma fruktozy, ktora sa na 95% zadrzi v peceni a tam sa z nej vytvoria tuky(lipidy/triglyceridy) a cholesteroly.
Pri vyssej hladine homocysteinu v krvi su cievy zdranene tymto volnym radikalom a tak si na ne mozu znicene oleje, oxidovane tuky a cholesteroly(nizkomolekularne a ultra nizkomolekularne) hrubo nasadat, co vyvola krehnuitie inac ohybnych ciev a lamanie sa.
Ukazalo sa to napr pri pitvach 18-19 roznych vojakov , zabitych v roznych akciach, kde by clovek nepredpokladal, ze mozu mat uz napoly zapchate cievy, a krehke.
Nuz civilizovana strava a priemyselne pripravene jedla(znicene...) su zrejme pre nas skodlive.

RNG

Krehke cievy su z roho, ze mas na nich nanosy, stvrdnute, ktore ich robia krehkymi. Pomoc je cistit cievy lecitin, lipazou, brat rozne antioxidanty, najma vitamin C, E , a rozne bioflavonoidy(rutin, hesperidin, diosmin...)

JahO_Odka

Takže krvný obraz?
Ja som inak úplne v poriadku, len tie modriny sa mi akosi robia. Hlavne na nohách, alebo rukách. Nemôže to byť tým, že som dosť schudla?

llek

Ak je to problem, ktory je novy, daj si spravit krvny obraz a zakladne testy na krvnu zrazanlivost. Ak bude toto v poriadku, tak to moze byt prejav oslabenej cievnej steny, ale to mi pre vek 21 rokov nesedi