Pravopis jednu radu prosim

lost

Velke V je ucta, ale tak isto je aj obsah/forma a "farba" emailu :)
moze jeden pisat Vas V V V V VVVV
ak to bude pisat slusne, ale extremne ofenzivne, resp.. proste bude niekoho sikovne urazat..
tak isto mi moze niekto napisat vas a v v vvvvv a byt slusnejsi ako priemerny clovek co pouziva "Vas"

:)

panča

velke V v osloveni nie je hlupe...v pisomnej forme (list, e-mail) sa oslovenie pise s velkym zaciatocnym pismenom...jednoducho znak UCTY...nie kazdy vsak vie, co ozajstna ucta znamena. A myslim, ze je fuk, ci ta osoba je jedna, alebo cela skupinka..proste ucta je ucta. A e-mail sa neberie ako nejaka neformalna vec. Je to forma komunikacie, ktora co to o vas hovori prijimatelovi spravy...je na proste na tebe, akou formou sa chces prezentovat a ci ti raz jedno hlupe velke pismenko nezatvori dolezite dvere (netreba zabudat, ze firmy si svojich potencionalnch zamestnancov preveruju na socialnych sietach)

zewa

Z jazykovedneho ustavu mi napisali:
Podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka a Pravidiel slovenského pravopisu, ktoré nájdete aj na našej stránke www.juls.savba.sk (cez Ďalšie pramene v elektronickej podobe a Lexikografické príručky), slová mail, e-mail, email i mejl sa skloňujú podľa vzoru dub: N. e-mail – G. z e-mailu – D. k e-mailu – A. (čítať) e-mail – L. v e-maile – I. s e-mailom, v množnom čísle: N. (dva) e-maily – G. z e-mailov – D. k e-mailom – A. (čítať) e-maily – L. v e-mailoch – I. s e-mailmi. V lokáli (t. j. v šiestom páde) jednotného čísla má slovo e-mail správnu podobu (v) e-maile, tak ako (v) dube, čiže správne je spojenie posielam Vám to v ďalšom e-maile. V slovenčine nemá nijaké podstatné meno (bez ohľadu na rod a životnosť) v lokáli jednotného čísla príponu -y.
Dilema vyriesena :)

zewa

lost Mne je jedno kto si s tym co robi :D Pride mi to hlupe pisat velke V. Jedine, ze mne niekto prvy napise s velkym V. Ale to neviem koho by napadlo :)) Velke V by som napisala skor ako recesiu ci na osobne poukazanie, ze aky Velky debil. Ale tiez sa obavam, ze by to druha strana takto nepochopila :))

lost

zewa

pravnici si tlacia e-mailovu komunikaciu a potom davaju do zloziek ci kdeto, cize pozor na to :P to len taky detail na to, ze nie vzdy vies co ta druha strana s tym robi :)

cicmicmac

tak pokial si pises sukromne tak jasne ze nie. tam nemusis mat dobre ani gramatiku, ani diakritiku, ani logiku:D