Fórum degraduje človeka

Príspevok v téme: Fórum degraduje človeka
AmalkaTCl

Nemyslíte, že občas sa ľudia pýtajú na fórach aj také veci, ktoré by vlastne vyriešili sami? resp. je trochu blbé pýtať sa to?Človek sa tu chodí radiť už s každou blbosťou.
Napríklad otázky typu: podviedol ma čo mám robiť? mám sa predbežne rozísť s priateľom? občas keď vidím takéto otázky hneď sa seba pýtam : rozlialo sa mi mlieko, mám ho z podlahy vylízať? určite ma niekto čaká vonku, mám ísť?
Tie fóra podľa mňa pôsobia tak, že človek sa tu príde pýtať na každú somarinu. Rovnako ako sa pýtam somarinu teraz tu aj ja, pretože za normálnych okolností by som sa nad fórom zasmiala a išla ďalej. Niekedy dávnejšie boli na fórach rozumné témy ale dnes....katastrofe

milli11

Macca dobre pise. Obcas ma clovek taky problem, na ktory sa hanbi alebo boji opytat niekoho zo svojho okolia. Alebo ho casto ludia z fora, ktory su vlastne nezainteresovani a preto maju nadhlad, zachrania od zleho rozhodnutia. Znami a kamarati su fajn, ale casto poradia aj zle, povedia milosrdnu loz, ked si nechcu dotycneho pohnevat. A na to je forum.

vgbn

Samozrejme, ze existuje cela hromada hlupych otazok. Toto forum je nimi zadrb.ne az hroza. No a ak admin nevie rozoznat hlupu otazku, tak naozaj neviem, kam to smeruje.

Macca

Neexistuje blba otazka, iba blba odpoved. Forum je hlavne take, ake si ho ludia urobia.

V pripade, ze sa vam niektore temy skutocne zdaju "blbe", co vas nuti do tej temy napisat "blbu" odpoved? Ved potom sa len chovate rovnako ako zakladatel temy.

Ano ludia su lenivi nato, aby si informacie sami vyhladali na internete. Ale su aj spolocenski a chcu na svoju otazku dostat odpovede od "spolocnosti", ktoru tvorite hlavne vy. Chcu komunikovat, chcu sa rozpravat, chcu uvazovat..spolu s vami. Je take jednoduche odpovedat racionalne alebo temu uplne ignorovat. Staci len chciet :)

pan d.

Presne ako pises, potom na to reagujem tak, ze si z toho robim srandu a potom dostanem ban:D
Ak sa niekto blbo pyta, tak dostane blbu odpoved.

zewa

Ja si myslím, že je to aj zúfalost. Malo reálnych osobných kontaktov. A tak človek založí tému, na ktoru ani nepotrebuje radu, ale len odpoveď. Len reakciu, dalsi príspevok. Pocit, že nie je ľahostajný svetu. A tak sa tu riešia zdanlivé somariny. Ale zakladateľ témy to považuje možno za najsvetlejsiu časť dňa. Je zložité pomenovať to. Zneužívanie fóra? Hm. Z časti. Najmä ak sa deti zabávajú. S tým si nepomôžeme. Nikdy nevieme kto je na druhej strane kábla. Možno niekto kto sa zabavi a možno niekto komu to pomôže prežiť deň. Pretože nuda je terajšou zahubou ľudstva. Automatizacia nám berie prácu a čo s toľkým voľným časom? Bože veď až dva dni voľna. Človek často zostáva sám v byte. Čo má robiť? Čo do pekla má robiť? Len sa nechávame unášať prúdom života bez rozmyslu a cieľa. Ale to som už asi hlboko v inej téme.

AmalkaTCI

A ešte dodám, mňa najviac iritujú témy, kde žena bez záväzkov, ktorú muž podvádza, si pýta radu, že čo má robiť! milión krát bola taká téma rozobratá a normálny človek, kt. si sám seba váži, proste od takého človeka odíde! ale tie ženy nie a nie! miluju a koniec bodka. Tak nechápem aký zmysel má zakladať tému, keď si nedá poradiť.
Ale takých zbytočných tém je tu viac.
Mňa by zaujímalo: kapacita toho fóra je tak veľká, že tie témy tu môžu vždy pribúdať a nič staré sa nezmaže?

AmalkaTCI

No samozrejme súhlasím s Vami, občas je aj zaujímavé pozrieť sa nato, aké problémy naše ľudsto trápi. Ale skrátka ľudia sa chodia pýtať na nepodstatné veci, resp. veci typu tak intímneho, že žiaden človek nebude vedieť adekvátne poradiť.Len ten koho sa to týka.