Dobro - zlý deň

Príspevok v téme: Dobro - zlý deň
zuzik11

ani neviem ako začať, dnes som mala celkom dborý deň, super nálada, až kým som na facebooku neuvidela fotku bývalej spolužiačky. z dovolenky , z tenerife. (ona tam bola teraz 2.x) kde sme boli pred 3 rokmi v ten istý mesiac obidve. lenže, 13 dňový pobyt sa pre nas stal hororom. Pre rodičov, 1. dovolenka pri mori vôbec, "vyhraná " z Bellavisty možno poznáte.. . a navyše som to pokazila aj ja, keď som nemala vôbec chuť ísť, bola som urazená. Pre mäa to bolo tiež čosi nové. more, lietadlo, ale aj tak som bola urazená. na 2. deň na dovolenke sa mi to všetko vrátilo. rozbila som si koleno v mori.. a ako keby to nebolo málo, v tú noc, z 2. na 3. deň, sme zaspali z dlhého výletu po ostrove, a nechali sme otvorené balkónové dvere. a balkon bol dosť nízko..takže asi viete čo nasledovalo..rano ešte neprebudená som len počula mamin hlas..kde mám kabelku..? a za jej hlasom oco : a kamera? foťák ? a telefóny ? a to už som sa zobudila tiež, že ani telefón ani môj foťák s ktorým som zaspávala na ruke, nikde nie je..a potom sa to celé spustilo..v kabelke mala mamka 30 000 sk. ( moji rodičia nie su z dnešnej doby, nenapadlo ich dať to na kreditku ) kameru požičanu za 25 000 a foťáky a telóny..proste hodnota okolo 75 000 sk..viete si to predstaviť? :( ešte aj teraz ako to pšem mam slzy v očiach. ostala nám iba jedna kazeta z kamery, ktoru sme vybrali. inak by sme nemali NIČ. tak strašne ma to trápi, že by som bola schopná napísať aj do modrého z neba. ( som zufala čo ? ) ale každý ma odhovára. a viem, že toto nepatrí do Mod. z neba, su horšie prípady, choroby, rakoviny a všetko možné.. bolo by egoistické..a navyše Nemôžem povedať, že sme chudobní. ale nemáme peniaze len tak si ísť na Tenerife. a aj moja mamka je chorá , ma zápal krčových žíl, a trombozu nijak sa to nelepší, Brat sa mi žení, druhý brat má problémy so psychikou a oco je doma 2 zýždne z 3 mesiacov..mam 18, možno poviete že píšem ako decko, že som nevyzretá,ale neviem ako sa stým zmieriť.. a nikomu som to nepovedala, vie to iba blizka rodina. nikto iný. asi to sem nepatrí, ale potrebovala som to niekde napísať, a niekedy sa tu nájdu ľudia ktorí potešia, alebo podporia :)

lost

zuzik11

no napr ja som to rodicom uz x-krat povedal, ze zostanem doma :)
konieckoncov to bola dovolenka doma (od rodicov) :D

inac tiez sa priklanam k tomu, ze je to proste smola, dan za bytie na zlom mieste v zlom case.. pokial sa jedna len o peniaze, tak sa nejedna o nic, to pochopis ale az ked sa bude jednat o vsetko ;) :P :D

kazdy mal v zivote straty, priame alebo nepriame.. treba spravit ciaru, brat to ako cistu stratu a ist znovu od "0" resp asi chapes co sa snazim napisat..

kks

Sorry ale ty fakt asi netusis čo vsetko MAS ked tu fnukas kvôli nejakej krádeží. Ja sa na Tenerife asi v živote nedostanem, určite nebudem mať elektroniku za 75 000 a moje rodinné problémy si nevieš ani predstaviť. A som vďačná za to čo mam. A šťastná že vôbec niečo mam.

kafe

zuzik, to čo sa vám stalo na dovolenke, je proste smola, ktorá sa stáva. Horor by bol, keby teba i s mamou znásilnili, otca zabili a ty si sa s tým nevedela vysporiadať. Takže to čo sa vám stalo je skutočne len slabý odvar.
Nerozumiem, prečo to bereš tak strašne tragicky, že na tak mizernú dovolenku vám zostala ako spomienka jedna kazeta. Veď to je dobre, z toho sa môžeš tešiť. A to, že si bola na dovolenke odutá (mala si pubertálnych 15-násť, že?), na to rodičia možno už dávno zabudli, len ty si myslíš, že sa svet točí okolo teba a všetci si všímajú/pamätajú tvoje správanie. Tak ja ti to teda poviem - svet sa okolo teba NEtočí a dovolenku si rodičom NEpokazila. Len si sa správala ako typická pubertiačka, nič viac a nič menej.
Z toho čo sa vám prihodila sa treba poučiť, ty ešte budeš chodiť na dovolenky často, takže snaž sa chyby neopakovať a nepríjemný zážitok pusť z hlavy. Alebo ak na tom veľmi trváš, tak si napíš na stenu - až do konca života musím byť nešťastná, lebo mojim rodičom sa nevydarila jedna dovolenka. A môžeš byť na seba hrdá ako strašne sa trestáš za nič.

zuzik11

m 25:
teba by potešilo , keby si svojmu decku povedal, že idete na dovolenku, a ono by povedalo že by radšek ostalo doma? ..hrôza..

dzanafx : my sme boli vďační za to.. len nam je ľuto, že sme mali to " šťastie" že raz za život na dovolenke a toto sa stane.

DzanaFX

...kedy si ľudia prestanú vážiť materiálne veci!!!? Buď rada, že Vám nič tí zlodeji neurobili...No tak ste prišli o pár vecí... Však je to už za Vami, stane sa...:-)

zewa

No, ono by si sa nemusela trápiť. Je to problém skôr tvojich rodicov. No rozumiem, že ta to trápi. Nie je to suma, ktoru by ste nezvládli. Vlastne stačí vrátiť za tu pozicanu kameru. A to že ste prišli o úspory je smola. Ale nie tragédia. Sú prázdniny. Choď brigadovat. Hlavne neupadaj na psychickom zdraví kvôli peniazom.