Výber VŠ - obrovská dilema

Príspevok v téme: Výber VŠ - obrovská dilema
BellaX

Možno vám môj problém bude pripadať ako totálna banalita, no naozaj mám veľkú dilemu... Od septembra mám nastúpiť na vysokú školu. Ešte stále nie som rozhodnutá, do ktorého mesta mám ísť, odbor je na oboch školách rovnaký. Prvé mesto je od môjho bydliska vzdialené cca 80 km, cesta tam trvá hodinu aj pol, z hľadiska kvality je že vraj ten odbor na nižšej úrovni, ako v druhom meste (diskutovala som o tom s učiteľmi), na tú školu ide jedna moja ,,kamarátka\", ktorá ma viackrát sklamala a popravde si neviem predstaviť, že by sme zdieľali spoločnú izbu... Druhé mesto je vzdialené od môjho bydliska cca 170 km, cesta tam trvá cez 3 hodiny, že vraj je tam úroveň vyššia... išla by som do úplne cudzieho prostredia - nikoho by som tam dobre nepoznala (teda okrem pár známych, s ktorými ale nemám nejaké bližšie vzťahy...). Zas problém vidím aj v tom, že mám isté zdravotné problémy a preto by bolo lepšie, kebyže idem do toho prvého mesta... a samozrejme, že aj na cestovnom by sa minulo menej peňazí... ja mám fakt dilemu, neviem, čo by bolo lepšie... čo sa vám zdá byť prijateľnejšie?

gumickayt

Zalezi od toho aky si typ cloveka.:)Ja osobne by som brala tu dalej, uz len pre tu moznost spoznat nove mesto,ludi,prostredie,nieco sa naucit.Mozes si tam najst brigadu popri skole, nazbierat skusenosti a pod.Zase poznam ludi kt. sli radsej blizsie aby mohli byt blizsie k domu.Zalezi od toho ci mas chut vypadnut z domu alebo nie.Podla mna sama vies co viac chces a ked nie tak si hod mincou.

Nie preto aby minca rozhodla za teba ale ked bude letiet uvidis ze v jednu moznost dufas viac aby padla.:) A to je to prave :)

Good luck :P

BellaX

Jedná sa o učiteľstvo cudzích jazykov... a čo sa týka toho zdravotného problému - mala som problémy s pohybovým ústrojenstvom, teraz je môj stav stabilizovaný, no je veľká možnosť, že sa mi to skôr či neskôr opäť vráti.

xxy

ja by som brala kvalitnejsiu skolu. 170 km nie je az tak vela. castokrat je uplne cudzie prostredie vyhoda, spoznas ine mesto, ludi atd - stava sa, ze najlepsi kamarati sa stanu prave z cudzich ludi a nie z tych, ktorych uz ako-tak poznas. ale rozhodnut sa musis sama. co sa tyka zdravia - zalezi od problemu.

sad2

zvaz si pozitiva a negativa kazdej moznosti a kde najdes viac pozitiv, tak tu si vyber,
a sanca,ze budete s tou kamoskou n jednej izbe je dost nizka, takze toho by som sa neobaval.. ak si vyberies tu blizsiu skolu,tak usetris nielen po financnej stranke,ale aj hodne casu cestovania, a tiez ako napisala zewa, najdolezitejsia je prax, 90 percent ucenia sa na VS aj tak clovek nikde nevyuzije..

zewa

podla coho posudzujes kvalitu odboru? Podla mna je jedno, kde to vystudujes. Ked sa o to zaujimas je kopec literatury, ktoru mozes precitat a dostat sa tak na vyssiu uroven. A aj tak ti je vela veci zo skoly na nic. Vacsinou je to o praxi po skole ;)