Ostane navždy?

heavens

Alenka, rozmyslas v materiálnej rovine. Ak niečo po smrti je, tak jediné tvoje éterické telo, iba fluidum, nic fyzic, nebudeš mať žiadnu podobu, nebudes s nikým viesť siahodlhé rozhovory, nebudeš vidieť, nebudeš cítiť. Po smrti ostane len tvoje vedomie. Zavri oči, vnímaš sa? Toto telo máš len požičané. Si len ty a obrovský vesmír. Kazdy v tom vesmíre je sam a súčasné nie je sam lebo vie že je súčasťou univerza. Ak si ale znicis dušu závisťou, klamstvom, alkoholom , drogami, nenávisťou....čo ti ostane?

jablko11

alenka,
tvoje otázky sú také, ako keby si si myslela, že tam hore sa stretneme v hmotnej fyzickej podobe.
ale predsa fyzické telá zomierajú a rozložia sa. keď nejaké nebo existuje, stretnú sa tam najskôr len duše. A teda nemá zmysel hovoriť o tom, či tá duša bude mať podobu človeka, keď mal 20 alebo 60 rokov.
a takisto, ako neveríš, že ak by existoval posmrtný život, nikto ho neobjavil a nedokázal. to isté sa dá povedať aj opačne. za tie milióny rokov ešte nikto existenciu posmrtného života nevyvrátil. a navyše - sú jednotlivci, ktorí majú rôzne zážitky (z minulých životov napríklad alebo rôzne duchovné zážitky). A tí sú proste presvedčení, že ten "druhý svet" je.

alenka l.

niektorí píšete, že raz sa všetci stretneme. Ale v akom stave? Koľkoročná bude povedzme Lilianina mama ? Bude mladá a bez vrások alebo stará ako keď zomrela ? ( sorry Lili, to je len príklad)...alebo sa niekto narodil tak že kríval, bude aj na druhom svete krívať ? ( ako hej, fyzická bolesť nebude, ale napr. každý by chcel byť na druhom svete mladý a pekný ale ja by som tam svoju mamu nechcela ako 20 ročnú ale aká je teraz, no ona by chcela byť mladá...

alebo ak niekto zhorí, v akom stave bude tam hore ? alebo hladujuci v afrike vychudnutý na kosť budú tam akí ?

a bude tam aj háveď ako muchy, žaby, červy, ucháňe a podobne ? ak mám z nich fobiu tu, budem ju mať aj tam ?? ale napr. svojho psíka by som tam chcela mať...

ludia umierajú miliony rokov, stovky milionov ich už umrelo, kam sa tam hore pomestíme ? tam musí byť riadna tlačenica...

neverím, že nikto za tie miliony rokov nedokázal, že existuje druhý svet , ak by existoval, dokázalo by sa to. Prečo nám nikto nedá zhora vedie, že niečo po smrti existuje. Ak to všeto riadi pán boh, prečo nám to nedá vedieť, aby sme sa smrti nebáli, aby sme tak príšerne netrpeli ak nám odíde niekto koho sme neskutočne milovali, lebo že raz sa s ním stretneme. Ved pán Boh by nám nemal spôsobovať žiaľ a bolesť. Ak nám to spôsobuje, prečo ho potom vyznávame ?

Okrem toho je na svete priveľa trápenia, bolesti, chorôb - ak nás niekto riadi, toto by nedopustil. Podľa mňa nič neexistuje. Je to ako keď zaspíte a o ničom neviete.

Liliana - drž sa moja !

lost

Veda este nedokazala, ze dusa neexituje ;)

A pokial to nedokazala, tak nikto nemoze tvrdit, ze neexistuje..

Veda taktiez nikdy nevyvratila ziadne paranormalne javy, ani duchov, ani predpovedanie budcnosti a ani nic s tymto spolocne.

Nikdy.

To ci vyvrati neviem, ale osobne pochybujem.. Zivot je prilis divny na to aby to bola nahoda :-)

heavens

Kým si ju pamatas, je stale s tebou. Buď vďačná za chvíle čo ste strávili spolu a pripominaj si, aká bola šťastná. Pokoj jej duši.

anonym66

Aj ked verím na duchov ale podla mna človek ked umrie tak sa nestane vobec nič,ako keby zaspal navzdy a uz nevie o sebe nič a cele to hasne

bella12

Človek smrťou nezaniká, jeho duša je večná. Raz sa so svojimi blízkymi stretneme a verím, že to bude v nebi. Tam už nebude plač a lúčenie, len nikdy nekončiaca radosť z prítomnosti najbližších a hlavne nášho Pána. Modli sa za mamu, ona sa tiež určite modlí za Teba.

Liliana65

jablko11, anjelik,Lulu2011
ste úplne úžasní :)
niekedy sa snažím byť reálna, ale to, že verím, že tu možno je, je v tejto chvíly pre mna lepšie.

A áno, chce to more času ešte, aby to bolo lepšie...

Lulu2011

zalezi, ake je jej dalsie smerovanie, urcite nieco po zivote existuje, ja verim, ze sa raz stretneme so vsetkymi ktorých sme lubili a museli uz odist