Ráno mi vytrhli zub.

buro

Bez mlieka? čistý mýtus, tak treba prestať klábosit o mlieku a mliečnych výrobkoch.

Takisto ste vylúčili mliečne výrobky a obmedzili tak množstvo pokrmov, ktoré by ste po vytrhnutí zuba mohli jesť? „S týmto názorom som sa už stretol a viem, že sa medzi ľuďmi drží. Lenže ani ja a ani moji kolegovia chirurgovia sme nečítali žiadne štúdie, ktoré by to potvrdili,“ prekvapuje zubný lekár MUDr. Vladimír Zeman a MUDr. Libor Michna s ním súhlasí. „Samozrejme, že mliečne výrobky sa konzumovať môžu. No ľudia sa asi boja, že mliečne enzýmy môžu spôsobiť kvasenie v rane,“ mieni Ľ. Michna o prežívaní mýtusu. „Zápaly v rane však vyvolávajú patogénne baktérie a nie mliečne bielkoviny. Teoretizovať by sa dalo o fermentujúcich baktériách v niektorých výrobkoch, ale nemyslím, že opodstatnene. Ak nemáte alergiu na mlieko, nemusíte sa báť piť ho ani po extrakcii zuba. V rane sa vytvorí koagulum, teda krvná zrazenina, ktorá chráni prázdne zubné lôžko, až

atide

Ráno o ôsmej mi to trhala,hovorila,že hodinu nič nejesť,15-20 minút tam nechať ten tampon,vysvetlovala,že na druhej strane jesť,pomaly,nevyplachovať,moc nerozprávať,zvonka sa môže studený obklad.Doma som sa pozrela na nete a tu písali,že najmä mlieko sa nedá piť,vraj kvôli tým baktériám(čítala som to na stránke zubára),pôvodne som veru chcela aj ja jogurt studený,no preto som nahodila tú tému,nech mi napíšete z vlastných skúseností.Ešte to mi hovorila zubárka,že na druhý tretí den môže viacej bolieť ale je to individuálne.Ked veľmi bolí,tak sa treba vrátiť.Dúfam,že nebude.Dávnejšie mi už trhali,len som sa nepamätala ako to bolo.Celý den ma rana nebolela,až teraz pred chvilkou začala,tak som si dala Ibalgin.Nič som nerobila,iba som lenošila a čítala,lenže večer už bude treba deťom dávať včereru atd.Ešte to mi bolo divné,že pôvodne som nevedela,že mi ide trhať,tak som si dala termin na dneska 70 km od nášho mesta k inému odborníkovi.No ked sme sa dohodli,že mi to vytrhne(začalo ma bolieť v sobotu večer,včera to bolo lepšie ale nadránom zase sa to zhoršovalo tak preto som tam išla.Zubárka ináč hovorila,že kľudne môžem isť k tomu druhému lekárovi len nech nie som na slnku moc a nenaklánať sa,trocha sa šetriť.Neišla som ,som si myslela,že pôjdem zajtra,ale vyzerá to tak že nepôjdem,je to oveľa nepríjemnejšie ako cez den.Dakujem všetkym za dobré rady.
Krvácať mi ran nekrvácala,lebo raz sa mi to stalo,že nezastavilo sa krvácanie a teraz mi dala tam niečo aby rýchlo sa to hojilo.Aby sa vytvárala tá krvná zrazenina čím skôr.

zajo_smejo

Som na tom rovnako, po 3 dňoch a nociach urputných bolestí som utekala dnes ráno k mojej zubárke - a už je vonku potvora. Posledná osmička čo mi zostala - vľavo dolu.
Za uplynulý víkend som schudla 4 kilá a ešte pôjde aj dnes niečo dolu, pretože mi kázala celý deň vôbec nič nejesť ani nepiť. Vraj aby sa v diere po zube vytvorila zrazenina a uzavrel sa. Ak by som mala nejaké bolesti alebo zápal, vyplachovať repíkom môžem až od zajtra.
Pomaličky mi prestáva účinkovať injekcia a zatiaľ všetko v poho, ani nebolí.

ajajaja

1.hlavne si to nevyplachuj,ta zrazenina je potrebna na zahojenie...tiez jazykom do toho nesparaj
2.ja som jedla jogurty :D az teraz citam,ze som nemala...dnes je 5.den od toho co mi to trhali a nemam ziadne problemy...nastastie
3.jedla a pila som s hlavou naklonenou na zdravu stranu
4.zajtra si to mozes zacat vyplachovat, uplne staci silny odvar harmancekovehu caju
5.priprav sa na to,ze ti to moze krvacat cely den, ja som uz bola veeeelmi nervozna z toho

lost

A ked uz budes lezat, tak by hlava mala byt nad urovnou srdca.

Tie mliecne vyrobky mi moj zubar tiez povedal, ze radsej nie, prve tri dni..

A samozrejme jest na druhej strane, nepit slamkou, ani nevyplachovat nejak brutalne, aby sa to pokojne zahojilo..

ShaulaThalit

Keď som mala zastehované rany, jedla som celý týždeň jogurty, pomixované ovocie s bebekeksami, krupicu, polievky, zemiakovú kašu s jemnou zeleninou a rybou

xdanielax

ale vobec nemusis len pit. Jedz hocico, pripadne si to pomixuj.
..a nepi alkohol :) (pivo, vino)

mimochoodm, kazdy zubar by mal dat instrukcie co a ako.
Vyplachni si to ustnou vodou vzdy ked sa najes.

kukucko

Ja som potreboval takych 5 hodin, kym sa mi ta rana ako-tak zacelila ale aj tak som prezuval iba na druhej strane este dalsi den.
Kym je rana cerstva, nedoporucujem nic jest, ani tehute a zachovat ustnu hygienu.
Pit len cistu vodu. Tych par hodin sa to da vydrzat.