Tampóny - more

Príspevok v téme: Tampóny - more
salalala

Dobrý deň
Pôjdem na dovolenku k moru a asi akurát dostanem menštruáciu. Tampóny nepoužívam, preto by to bola moja premiéra. Preto sa chcem opýtať, že ako často tampón meniť? Niekde píšu, že stále keď človek vyjde z vody, má si ísť vymeniť tampón /samozrejme nie, ak chodí hore dole každých 10minút, ale skôr po dlhšej dobe, napr. hodine/, inde, že sa môže vymeniť asi normálne, napr. po každých 2hod, lebo more ma dezinfekčné účinky, nie je to ako v bazénoch. Tak ako to je?
Ďakujem za odpoveď.

Đaniela

ahojte, no, ja mám zachvíľu 14 rokov a začiatkom júla sme boli tiež na dovolenke, mala som tiež menzes .. dostala som v pondelok večer a v stredu večer sem odchádzali .. najskôr som sa bála, že čo tam budem robiť, ked sa nebudem kúpať, síce, tampóny používam bežne, viac ako vložky alebo pohárik, ale bála som sa dať si tampón do vody .. no hned rano, jak sme dorazili,tak predtym som si asi pred polhodkou dávala čisty tampon, tak šup, vyskočiť z auta, prezliecť plavky a ide sa do vody ;) trochu som sa bála, ale bolo to úúplne v poriadku :) samozrejme normálne si tampon nemusíš vymienať tak často, podla toho, aké máš silné krvacanie, ale tak ked vyjdeš z vody, to by sa zišlo, lebo nasiakne vodou .. a to neni potom dobre .. čiže ja som chodila tak prve dva dni asi, ze som si len išla zpalávať... potom šup vymeniť tampon ..a zase k moru... a potom zaplavat a zas na apartman.. to budes citit, ze ti to už bude nepríjemné, ked ho tam budeš mat dlho;) tak snád som v niečom pomohla :) ja som síce ešte panna, ale tampony používam už asi rok .. prvy rok menzesu som používala vložky, no to mi potom nehorazne liezlo na nervy, tak som začala používať tampony a som spokojná, nakoľko mám riadne silne krvacanie ;) držím palce :)

salalala

tak nakoniec mi to vyšlo tak, že na dovolenke to budem mať prvé 3dni (posledné 3 menštruácie). No aj tak som si skúsila dať tampón teraz, aby som vedela čo a jak. Lenže čo som čítala, tak písali dievčatá väčšinou, že keď si ho zavádzajú, tak do hĺbky asi ako veľký je ukazovák. No mne sa tam vošli možno jeho prvé 2 články a ďalej to nejak nešlo, no necítim ho ani nič (dala som si mini pre začiatok).
Myslela som si, že nebudem kvôli nemu ani stresovať, brucho ma bolelo aj pred zavedením, no teraz PO už si domýšľam asi, či to nie je aj kvôli tampónu... no divné takto po prvý krát.

salalala

Keď sme boli na dovolenke pri mori niekedy, v mori som bola minimálne hodinu asi. Proste som tam bola dlho (strašne rada sa tam čapem, hádžem do vĺn, soľ poolizujem..:D ), potom som vyšla na pol hodinu von atď., cez obed sme šli na izbu, potom zas vonku.
Tabletky brať nechcem. Mám veľmi nepravidelnú menštruáciu a nechcem si to ešte viac zhoršiť, takže ani rodičia nemôžu naplánovať dovolenku podľa toho. A každých 10minút na izbu asi chodiť nemusím.
A žeby som pretekala keď nasiakne vodou? To by musela každá a koľko ľudí píše, že sa s tampónmi v pohode kúpu. To aby som sa začala báť, že prilákam žralokov hmm..:D
Tak asi vymeniť po každom vyjdení z mora hej? a keď, tak namastiť olejom alebo niečím a môžem neskôr vymienať, kedy?

Nela41

Nebolo by lepšie si skočiť k doktorke po tabletky na oddialenie ak to ešte stíhaš? Ako bolo písané podomnou strašne to obmedzuje a minieš nehorázne veľa tampónov, pretože sa ti nasiaknú rýchlo vodou a ja potom pernamentne pretekám aj keď mám krámy slabé...

jojaefektova

bud si vyber ze budes chodit na izbu kazdych 10 minut a pre dovolenkou si kupis 30 baleni tamponov, alebo pojdes do vody len parkrat za den. pri mori byvaju aj sprchy na umytie mozes sa ovlazit aj tam.

kazdopadne vzdy ked ide zena s man. k moru tak ju to nejako obmedzuje. ja si vzdy planujem dofcu podla kalendara kedy mam dostat :)

Blondula

mozes nejakou vazelinou napriklad ! ja som zila pri mori a poviem ti,ze uz po hodine som chcela ist niekde do chladku a osprchovat sa,lebo zo slanej vody ma svrbela tvar a krk :D takze pochybujem,ze ty tam vydrzis tych 6 hodin :D

salalala

Ja viem, že normálne sa majú vymienať najneskôr do cca 6-8 hodín. Mňa skôr zaujíma, ako pri mori, lebo behať stále keď z neho vyjdem na izbu (čo boh vie kde bude) alebo wc (ak vôbec bude, a ako blízko). Tie špeciálne tampóny sú asi drahé a musela by som ich veľa kúpiť.. Tak stačí šnúrku namastiť? a čím napríklad?

Blondula

alebo si kup specialne tampony do vody,kde je snurocka napustena nejakou mastnotou a nenasiaka vodu.su drahsie,ale ja som ich pouzivala... alebo si na normalnych tamponoch tu snurocku niecim mastnym namasti...

jojaefektova

odporucam k vode kupit najvacsie tampony, teda pokial niesi panna. ja mam dost silnu mens. ale kupila osm si tie s najviac kvapockami :) a menila som si ho vzdy ked som vysla z vody, lebo bol nasiaknuty vodou. inak tampon netreba menit kazdych X hodin, to pri dlhsom pouzivani ked tak zistis, tampon ked je prilis nasiaknuty zasne kaoby sam " vyliezat" ja si ho menim v prvych 3 dnoch asi tak kazde 3 hodiny, a v ost dvoch pouzivam menej " kvapockove" lebo uz tolko nekrvacam a bol by ten tampon prilis suchy a pri vyberani by to boli. tak ku koncu takych 4 az 5 hodin. good luck :)

PS: vela dievcat sa boji, ze vo vode im vyplava alebo co, ale tampon je vyvynuty hlavne aj k vode.