Ako poznáte blížiaci sa záchvat

jogo7883

Spoznal som tu v Trnave kamarata,ktory vdaka jednemu panovy nema zachvat uz 6 mesiacov a ja uz 2 mesiace.Doktory epilepsiju liecia,ale nezistuju co zachvat sposobuje.Tu v Trnave je pan,ktory zisti co danu chorobu sposobuje v pripade epileptikov je zachvat.Blizsie informacie Vam dam osobne pri stretnuti.Ja mam epilepsiju od 3 mesiacov.

zemby

ocakavam zachvat pri akomkolvek strese vela ludi hlavne ak sa dobre nevyspim,idem spatokolo9-9.30hod lebo v te nic neide a ked ano radsej dam prednost spanku-potom sa zobudim na WC asi o pol2.a uz nezaspim a na druhy den buch hocikedy

pinky pie

jasné,mirka, ani ja nechodím k dr. po každom záchvate.
mňa znepokojuje to, že stále nemám dobré EEG, nielen pri hyperventilácii, a liečba sa mi nemení, ale asi som len ja netrpezlivá ...

m.

beriem lamictal 100 rano vecer. na zaciatku som mala timonil, ale ten sme hned po polroku vymenili za lamictal (1. zachvat 12/2004). a je mi skvele.. az na tie obcasne zachvaty :( vcera to trvalo len chvilu, nikde som u dr. nebola. ak pridem domov, tak pojdem urcite na eeg. ja chodim pravidelne a dr. je spokojny, mensie problemy mam pri predychavani, ale inak ok

pinky pie

mirka,ak smiem, akú liečbu dostávaš? mení ti lekár liečbu, alebo si stále na rovnakých liekoch? EEG máš pri kontrolách v poriadku?

m.

predposledny zachvat som mala v decembri. posledny vcera :( boli sme v kine a po filme.. len tak z nicoho nic :( nastastie bol hned pri mne priatel a stihla som mu povedat ze mi je zle, dviha sa mi zaludok, viem, ked sa nieco deje, ale je to rychle :( ale prvykrat to bolo na verejnosti a bolo tam viac nasich znamych.. velmi divny pocit. nechce si niekto z vas len tak so mnou popisat? priatel je pohodak v tomto, nastastie to bol "len" 6. moj zachvat(za 7rokov), berie to tak v klude a vie co robit.. ale chcela by som pokecat s niekym kto si obcas prejde niecim podobnym.. viem, ze to mam raz za dlhu dobu, no najhorsia je ta bezmocnot, ze netusim, kedy to pride zas.. a co ked budem sama?

pinky pie

nesmiem ponocovať, potom píšem nezmysly :-)) zábavné čítať po sebe :-) samozrejme, doma nenakupujem, ale oddychujem.
iron, väčšina záchvatov je takých, že nepotrebujú pomoc alebo ošetrenie. Ja nie som po ňom dezorientovaná, len cítim strašnú slabosť a znova úpornú bolesť hlavy, kĺbov a svalov, mám zosilnený tremor. Ty to máš však naozaj nebezpečné, to mi je ľúto.

I.ron

Presne z y.t. som taktiež čerpal a vážne to u niektorých vyzerá desivo.

Taktiež mám štastie, že som mal záchvaty s bezvedomím len doma a že reagovali na výkrik, naposledy som sa chystal von, nahodil parfém a bum.

Vravím si, stane sa mi to vonku vždy bude nablízku dobrá duša čo sa o mňa postará ( ách tá naivita )
ale chodím napríklad aj do prírody a tam sa človek pomoci len tak nedočká.

Problémom sú práve tie minuty, desiatky minút dezorientácie, kedy som už pri vedomí ale celkom o sebe neviem, tzn. vstanem ale nevnímam a hrozí riziko zakopnutia a pádu.

Čo sa absencie týka stalo sa mi, že som šiel na bicykli a zrazu som sa prebral ale pritom som pocelý čas šlapal do pedálov a prešiel nejaký kus, no hrôza :)