STU - Výživa - kozmetika - ochrana zdravia

Príspevok v téme: STU - Výživa - kozmetika - ochrana zdravia
vevehele

Ahojte, chcela by som vedieť, či nemáte skúsenosti so štúdiom na STU-odbor Výživa-kozmetika-ochrana zdravia. Pôvodne som chcela študovať medicínu, ale na prímačkách som nedosiahla potrebný počet bodov. Tak teraz nastupujem na STU. Počula som, že spomínaný odbor je najĺahší. Je to tak? A ako je to s vyhadzavaním a tzv. sitom? Chémia je veľmi ťažká? A čo ďalšie štúdium na Ing? Za odpovede vopred ďakujem :)

Independent

Dobry vecer prajem vospolok...ja som Bc. z VYKOZ programu a vsetky tie reci typu lahsi a podobne by som vypustila, to co maju ine odbory sice stazene, kedze to vyzaduje ich zameranie, tak VYKOZ malo skor vseobecnejsi zamer, cize sa nedalo pdl mna obsiahnut to kvantum informacii do 3 rokov, ale musim uznat, ze sme mali zaujimave predmety a doteraz na ne usmevne spominam...spoluziacky isli na Ing. na ine VS, kde si nemuseli dorabat ziadne skusky, a kurzy a investovat dalsie peniaze...takze tolku k tejto teme.

basena

chcem sa opytat na ten "problem" ked sa niekto hlasi z odoboru VYKOZ po dostudovani BC na Ing, ze to maju tazsie lebo ich nechcu brat...ale to zase neznamena ze nevezmu nikoho,nie?

Yersinia

No my VYKOZ voláme že to je "tanečný" :D Z tých ťažších predmetov ako je fyzika, fyzikálna chémia majú len "vybraté odseky z vybratých statí z niektorých kapitol", ale na druhej strane to musí byť dosť zaujímavé a keby na FCHPT idem ešte raz asi by som si to vybrala tiež.
To dorábanie skúšok v prípade záujmu o Ing štúdium je dosť demotivujúce, ale vraj aj tento študijný program má byť "áčkový" lebo je oň strašne veľký záujem.
tak good luck, FCHPT je super! :)

vevehele

Ďakujem veľmi pekne za príspevky :) Neviem, či zrovna potešili. Ale som rada, že ste to napísali tak, ako to sami vidíte. Už s tým odborom teraz asi nespravím nič. A uvidíme či nakoniec bude zo mňa jogurťáčka :D. Ide mi hlavne o to, aby som po doštudovaní mala nejaké to uplatnenie. A medicína je pre mňa stále otvorená otázka. Uvidíme kam na nakoniec Pánbožko zavedie :)

jumper

presne tak, považuje sa to za najľahší program na FCHPT, ale to nie je výhra, pretže presne ako tu vraví one question, keď chceš ísť na Ing. tak s tým býva problém, ale myslím, že je možnosť dorobiť si skúšky a dostať sa..to čo je uľahčené počas Bc. štúdia, to musia uchádzači o Ing. stupeň potom dobehnúť....predmety ako napr chémia alebo fyzika sa berú povrchnejšie ako na ostatných programoch a teda nie je až taký problém spraviť skúšky..zatiaľ mám za sebou len prvý ročník (aj keď iný program), ale myslím si, že chémia je vo všeobecnosti najmenší problém prvého ročníka pre väčšinu ľudí z hocijakých programov..horšie je to s matikou a fyzikou..sito podľa mňa nejaké extrémne nebolo, ale zas ten potrebný počet kreditov nie je až také umenie nazbierať..horšie asi bude, ak niekto nespraví prenášaný predmet, takže najlepší recept na to ako sa nenechať vyliať je za každú cenu sa pokúsiť urobiť všetky skúšky, ktoré máš..prenáša strašne veľa ľudí, niektorí dokonca aj viac predmetov..a tiež súhlasím, že predmety, ktoré sú na VYKOZ vyzerajú dosť zaujímavo..

one question

sito, no ak sa budes pravidelne ucit tak prejdes v poho, ak mas aspon trochu analyticky mozog. co sa odboru tyka, je najlahsi a moc ich nechcu potom brat odtial jednotlive katedry na Ing. cize po bc. neviem ako to dalej je s nimi, pripadne na inu skolu, len tam mozno bude treba prijimacky, nakolko oni nejdu do hlbky prilis, bude si treba dostudovat dake veci. priklad z jedneho predmetu, ktory maju vsetky odbory, ale vykoz ma ovela nizsi rozsah uciva: boli vylepene na nastenke pisomky ako mali byt spravne, tak ostatne odbory sme museli riesit cez integraly a neviem co, vykoz sa naucil zakladne vzorce, dosadili do nich a mali :) lenze aj vyucujuci ich potom tak beru, ze "jogurtaci" a nechcu ich prilis na Ing. na tvojom mieste by som o rok skusila tu medinu znovu ale mozno sa ti to bude pacit, niektore predmety maju zaujimave co som videla