Cvičenie

Príspevok v téme: Cvičenie
nikky

ahojte :) Chcela by som sa spytat ci by mi niekto neporadil ohladom cvicenia.Cvicim kazdy den 120 a niekedy aj 200 brusakov (to len ked mam naladu) dalej nejake tie cviky na brucho a zadok. Toto cvicim cca rok a nic z toho (aj ked mam mensie brucho :D). Chcela by som dosiahnut lepsie vysledky no nedari sa. Prosim poradte mi nejake cviki na brucho, boky a zadok (nejake cviky ktore mozem robit doma) lebo som zufala. Za odpovede vopred dakujem.

nikky

Nela41: O švihadle som rozmislala a planujem si ho kupit.Na rotane tiez cvicievam.Este teda zmenim jedalnicek lebo som neni s nim spokojna.Ked ziem nieco (zrovna nie niečo zdrave) tak si to potom vycitam dva dni.Chudnutie je aj o psychike.Vedela by si mi ohladom toho pomoct ??

Nela41

No tak si skús domov kúpiť švihadlo a na boky rotanu, tá je lacná a boky ti spevní. Samozrejme stále skontrolovať ten tep.
Mne inak super na všetko pomáha orbitrek, ale neviem ako by pôsobil na chrbticu, no keďže sa na ňom hýbeš plynulo a nedochádza k otrasom ako pri normálnom behu nemal by robiť problémy...

nikky

Hej to je pravda brusaky tiez nie su dobre na chrbticu. Ale chcela by som nieco efektivne aby som to mohla cvicit cely rok ci v lete alebo zime. O brucho mi az tak nejde hlavne o tie boky a z nich sa tuk spaluje najpomalsie.

Nela41

nikky lenže brušáky sú tvarovacie cviky, nespaľuješ s nimi tuky teda možno minimálne. Ak máš problémy s chrbticou napríklad plávaj.. inak brušáky na problémovú chrbticu sú tiež dosť prúser

nikky

Ano ide mi o schudnutie ale ani nie tak na bruchu ako na bokoch.Samozrejme ze treba zmenit aj stravu vyhybam sa sladkemu ale tak racej nejaky upeceny kolac z dobrych surovin ako keksik v obchode. Strava je v pohode no samozrejme ze niekedy zhresim to sa proste neda.Viem ze kardio je najlepsie na pokles vahy no ja velmi nemozem taketo veci robit lebo mam problemy s chrbticou. Tak sa snazim cvicit rozne cviky no proste ma to uz nebavi a chcem zacat z niecim inym.

Nela41

nikky: Nenapísala si o čo ti ide. Ak sa chceš spevniť brušáky by mali stačiť, ale zrejme ti ide o chudnutie, pri tom sú brušáky úplne zbytočné.
Dôležité je kardio cvičenie teda beh, zumba, bicykel.. kde si musíš udržiavať správny tep, pri ktorom práve ty chudneš (vzorec si nájdi na nete). Samozrejme musíš vydržať čo najdlhšie teda nestačí behať 20 minút, najmenej 40. Úplne najdôležitejšie na všetkom je ale zmeniť stravu