Košická univerzita - LF UPJS vs. UNLP

Príspevok v téme: Košická univerzita - LF UPJS vs. UNLP
tadek94

dobrý deň...chcel by som sa opýtať či by mi mohol niekto vysvetliť čo sa to vlastne deje s Košickou univerzitou pretože sa začínam obávať o svoje štúdium. urobil som prijimačky amal by som nastúpiť do prvého ročníka lenže mám pocit že existencia LF UPJS je ohrozená...naštastie mám vŠak v šuflíku aj rozhodnutie z Masarykovej univerzity kde som taktiež prijatý...avŠak počul som že v čechách sa má zaviesť platenie školného a to by bolo pre mňa asi náročné (po finančnej stránke).....prosím poradte mi nejako...

šašuliena

Ešte dopĺňam, že nik z našich vládnych predstaviteľov sa týmto problémom nezaoberá,absolútne nereagujú na výzvy, žiadosti o stretnutie a riešenie tohto problému. Všetky aktivity nášho rektora UPJŠ a dekana LF ostali bez reakcie, žiadna ochota, totálna ignorancia.
Ide tu o viac než len zmluvu.....
To je začiatok likvidácie školstva na Východe. Však načo by nám bolo toľko lekárskych fakúlt..... A niekde sa predsa začať musí, tak prečo nie na východe?????

šašuliena

Nemusíš odchádzať do ČR,aj ked je fakt, že problém tu je. Avšak UPJŠ a LF funguje, nič sa neruší. Chaos a nevedomosť tu je nakoľko vedenie univerzity a konkretne LF maju zablokovaný prístup k verejným médiám, tak nemôžu objektívne podávať informácie.
Problém spôsobil riaditeľ UNLP, nechce podpísať zmluvu, ktorá bola medzi oboma subjektami doteraz. Vsetko je to riadené " zhora" on je len nastrčená bábka, ktorá vykonáva inštrukcie.
Verejnosti a hlavne študentom sa však musel predhodiť nejaký problém kvoli ktorému sa to všetko deje.
Takže aktuálna verzia je, že fakulta neplatí nemocnici dostatočné financie za prax, kt. absolvujú na klinikách, že neplatí za zahraničných študentov.
Bolo by fajn ak si pozrieš naše stranky UPJŠ, všetky listy, petície zo strany vedenia aj od študentov, zvlášť rozhovor študentov s riaditeľom MUDr. Rosochom. Jeho názor na potrebu lekárov a výuku medicíny na východe Slovenska....... to by ti malo otvoriť ( a nielen tebe)OČI.

litre

radsej si priplat a mas iste a neporovnatelne kvalitnejsie studium v cechach. zostanes na slovensku, kde univerzity pred 20 rokmi stratili prestiz a budovy sa tu len rozpadavaju, a nakoniec ta vykopnu, teda po tom co im stat za teba vyplati skolne. no student to lahke nema