Nahly uhyn rybiciek

Deria

to je sila, ze preziju aj v malom akvarku! prosim ta, kolko mas rokov? neuvedomujes si, ze tie rybky tyras? a tyra ich kazdy, kto drzi zviera v malom priestranstve. tak isto sa tyraju v x domacnostiach x zvierat. napriklad aj vtaci. zatvaraju ich do klietok, pricom vtak je predurceny na lietanie a volnost. ja nechapem, ci je clovek naozaj taky tupy alebo lenivy aj rozmyslat alebo je to sebeckost, mozno za tu vlastnost ani nemoze, pretoze si neuvedomuje, ze to vtaca prakticky nezije ale zivori v klietke, najlepsie v malej,(lebo velka je drahsia) a najcastejsie sam, bez partnera. lietat? a naco, ved prezije aj bez toho! ....a to vsetko len kvoli tomu, aby sme sa s nim mohli potesit a venovat sa mu denne mozno 10 min., pretoze viac casu nemame.

@

Samozrejme, ze ich tam nedat 10 :-) v tom 80l uz asi mas dostatok ryb, tam by sa citili isto o moc lepsie.

No 20l, to moze byt tak 30x30x25cm, ked si zoberes, ze prisavnik dorastie do 15cm, tak nic moc pre ne.

A samozrejme ked sa dobre staras preziju, ale clovek tiez len tak nepreziva, chce zit, urcitu volnost. Tak isto to chcu aj rybky, len to nedokazu povedat.

milli11

@,nesuhlasim. 3 panciernickovia stacia, co ich mam natlacit 10 ks do 20 l akva? Prisavnikov tam mam v podstale na to, aby tam pozierali riasy. Tie totiz filter nedokaze odstranit.

A ked clovek vie, ko sa starat o akv a o tie rybky, preziju aj v takomto malom akva.

Filter netreba, ale nesmie sa prekrmovat, aby nezostavalo zbytocne nezjednene krmivo. Radsej krmit menej ako viac.

@

milli11 v 20l nemaju co robit prisavnici, pre nich to je este mensie ako pre neonky. Ako neonky, tak aj panciernici su hufove ryby, a 3ks nie su huf. To je tiez nie moc vyhovujuce. Vymena vody je najlepsie 30% za tyzden, pri akvarku bez filtra o to castejsia mala by byt.

Deria je to tak, ludia v takto malych akvarkach tyraju rybky. Mozno si to ani neuvedomuju, alebo nechcu uvedomovat. Takychto ludi len zavriet do miestnosti 2x2m a pozerat ci tam vydrzia tyzden dva :-) lebo presne to zazivaju rybky v takychto 20l akvarkach.

milli11

Musis nam povedat viac, ako casto menis vodu, kolko litrov vody menis? Mas tam aj zive rastlinky alebo bublifuk s kyslikom? Mas filter? Ohrievac?

Pozri ja mam doma 2 akva. Jedno okolo 80 l a druhe len 20 l. V tom druhom nemam ani ohrievac, ani filter. Mam tam vsak vysadenych par zivych rastliniek. A mam v nom 2 prisavnikov co mi cistia steny akva a rastliny od rias a zvyskov jedla-vlociek. Mam tam aj 3 panciernickov - to su nenarocne rybky, mierumilovne, znesu vyssiu aj nizsiu teplotu vody a dychaju aj atmosfericky kyslik, takze im netreba kyslik z bublifuku.

rybicky.net

www.aqua-fish.net

Vodu menim len kazdy mesiac a len 1/4 vody vysajem aj s tou spinou z dna s hadickou a prilejem novu vodu, samozrejme, vodu mam odstatu aspon par dni. Zatial to male akva mam pol roka, zatial sa mu tymto sposobom dari. :))) Moze byt, ze pre neonky je tych 20 l male, oni radi "behaju", plavu. :)))

Deria

boze ludia, je to mozne? ved prv, nez si kupim nejake zviera, nastudujem si vsetko o nom. zviera (teda aj ryba) nie je vec ale ziva bytost!!! radsej si uz ziadne zvieratko nekupuj!

@

no, pises len o litroch. Skus popisat viac o akvariu. Kedy bolo zalozene, kolko mas rastliniek (zivych!!!), aky filter, svetlo atd. A inak neonky su hufove ryby a 3ks nie je huf, najlepsie sa citia nad 10ks v 100l a vacsom akvariu. 20l je dobre na rozne druhy krevetiek.