surne poradte ako pripravit baklazan

bulhar

Makky baklazan je uz bud starsi alebo bol davnejsie odtrhnuty. Prilis tvrdy je ale nezrely.
Existuju tisice receptov na pripravu (podobne ako cuketa), fantazii a kombinaciam s inymi ingredienciami sa medze nekladu.
Odporuca sa ale fialovu supku dat prec a baklazan po nakrajani alebo nastruhani nasolit a nechat dobre vypotit, inak hrozi, ze bude neprijemne horky.
Jadierka sa odstranuju iba v pripade, ze stred je uz prilis vatovity a samotne jadierka tvrde. Kym su makke, mozu sa konzumovat (rovnako ako u uhoriek alebo tekvice)...
Dlzka tepelnej upravy je dana pouzitym receptom, hrubkou a mnozstvom baklazanovej masy. Na menej ako centimetrove kolieska (platky) nakrajany staci opekat do zlatista cca 5 minut. Osmazeny alebo zapeceny je najchutnejsi. Pri smazeni ale vypije velmi vela oleja, co prave najzdravsie nie je - z hladiska racionalnej vyzivy su preto vhodnejsie ine sposoby pripravy...

veronika

no, my zvykneme balklazany piect v trube, az do makka,potom ich usupeme a a v mise rozdrvime na kasu uplnu, jemnu, prida sa nakrajana cibulka,a starsne vela oleja, to stale treba miesat, lebo ten baklazan to hned vpije, a osolit podla chuti a je perfektna delikatna chutna pomazanka, takej az zelenej farby :)