Antikoncepcia v 16?

Príspevok v téme: Antikoncepcia v 16?
Lucia152

Potrebujem radu a trochu aj ukľudniť nervy :) Mám 16 ako už je uvedené v nadpise a mám určité problémy s krvou ktorým moc nerozumiem. Hlavne sa jedná o dlhodobo znížený hemoglobín ktorý sa pomaly napráva užívaním železa (už asi 5 krabička maltofera) a nejaký predĺžený faktor 10 o čom nemám ani poňatie čo by to mohlo znamenať. Keďže hematologička vylúčila už všeličo možné rozhodla sa ma poslať na gynekológiu s odporúčaním predpísať mi hormonálnu liečbu. Lenže ja sa toho dosť obávam lebo som na to čítala rôzne veci a neviem čo z toho môže byť pravdivé. Ak by mi bol niekto ochotný napísať čo môžem očakávať budem rada.

Kvety zla

antikoncepcia nesposobuje neplodnost - moze akurat maskovat problemy ktore mozu sposobit neplodnost alebo obtiaze s otehotnenim (cysty na vajecnikoch, endometrioza atd).
tiez to, ze ju zacnes brat v 16 neznamena ze ju budes brat nonstop 20 rokov.
existuju rozne druhy hormonalnej antikoncepcie, kazda vplyva na zenu inak, a podla mna by sa urcite nasla taka pri ktorej by si mala minimum vedlajsich ucinkov a zaroven ktora by pomohla na tvoj problem.
samozrejme ze pri brani antikoncepcie, rovnako ako pri brani akehokolvek lieku su iste rizika. avsak ak by to tvoj zdravotny problem zlepsilo... ty sama sa musis rozhodnut.

Juny77

Ahoj, ja som mávala tiež znížený hemoglobín, diagnostikovali mi anémiu. Predpísali mi lieky a chodila som aj na špeciálne infúzie. Ja som to mala z nepravidelné cyklu ( mala som ho asi 22-25 dňový ) a doktorka ma poslala na gynekológiu. Tam mi gynekologička predpísala hormonálne lieky ( nie hneď hormonálnu antikoncepciu - je to rozdiel )tie som brala cca 4 mesiace, kým sa mi cyklus neupravil

Lucia152

vlaciky: no tak už mám za sebou testy na helicobaktera,pečeň, štítnu žľazu a sono všetkého v bruchu takže naozaj len tápajú. čo sa týka toho či vravela antikoncepcia alebo hormonálnu liečbu vravela to aj to. najprv spomenula hormonálnu liečbu potom antikoncepciu a uzavrela to hormonálnou antikoncepciou

odpovedam

Vie sa to. Znamy pracuje v cisticke, zaroven to bolo aj v dokumentoch a videla som to aj na STV asi pred rokom (?) v hlavnych spravach. Ja sa zase divim, ze to niekto nevie :-). Ale je to tak. Neexistuje sposob, akym sa daju umele hormony odfiltrovat z pitnej vody.

odpovedam

Mne HAK sposobila dozivotne problemy, cize mam svoju velmi zlu skusenost. Mnohe neziaduce ucinky su ututlavane a niektore lobisticke skupiny dokonca podplacaju komisie pre lieky, aby sa neuvadzalo "vsetko" do pribaloveho letaka.

HAK ovplyvnuje viac nez len pohlavne organy. Vplyva na kardiovaskularny system, na spanok, psychiku, metabolizmus atd. Podla mna si prilis mlada na to, aby si svoje telo zatazovala chemiou, ktora jednak nie je zdrava a jednak ta moze velmi negativne poznacit.

nehovoriac o tom, ze umele hormony su v pitnej vode a nedobrovolne to konzumuju aj zeny, ktore o HAK zaujem nemaju. Este sa vyvijas a ak mas problemy, HAK ti moze velmi ublizit.

vlaciky

tak antikoncepciu, alebo hormonalnu liecbu?
hormonalna antikoncepcia sposobuje neplodnost zeny, vzhladom k tvojmu veku 16 rokov predpokladam, ze deti nemas a raz budes chciet mas. preto HAK s mnozstvom moznych a pripadne trvalych neziaducich ucinkov by bola velmi zla volba.
ina vec je hormonalna liecba VOLACOHO, ktora ma ine mozne nevyhody. zjavne pani doktorka tlapa doneznama, a mysli, ze sa trafi do cierneho, ked ta posle na gynekologiu. co ine mozes robit - len tam ist a vela sa pytat, co ti je, co ti pomoze, a co z toho co ti predpise ti moze viac ublizit ako pomoct. tak tam chod a pytaj sa, kym ti to nebude jasne

Nela41

Ahoj ja som začala brať HAK tiež kvôli tomuto v 15tich a zatiaľ som v poriadku, je to skoro, ale nič iné mi nepomáhalo ja som bola aj anemická a železo v tabletkách mi nerobilo dobre, takže som spokojná zatiaľ. Už som ju aj na určitý čas vysadila a tieto problémy sa mi nevrátili takže tak