Pokojný život či pomoc?

Príspevok v téme: Pokojný život či pomoc?
čodalej

Ahojte,

tento rok budem maturovať. Problém je v tom, že sa neviem rozhodnúť kam na vysokú školu. Prvá alternatíva je medicína-tažké prijímačky, na ktoré by som sa musela poctivo pripravovat, potom uregntná zdravotná starostlivoť-kde je ale fyzický test, na ktorý by som musela poctivo trenovat.
Túžim ľudom pomáhať, lenže niesom si istá či taký tlak zvládnem. Nemala by som radšej uprednostnit pokojný, no jednotvárny život?
Ako sa správne rozhodnut čo vlastne chcem? Aby som to neskor nelutovala...
A akú inú školu by ste mi odporúčili, keď sa zaujímam o biolu a chémiu?
Ďakujem, :)

Magy

je kopec psychologickych testov, ktore dokazu odhalit skryte zakutia tvojej osobnosti, tvoje schopnosti a tajne priania. staci vyhladat nejakeho psychologa vo svojom okoli a poziadat o takuto psychologicku analyzu. robia to bezne aj mnohe personalne agentury u pozicii, kde su vyzadovane urcite psychologicke danosti, predpoklady a limity na uchadzaca.
na zaklade komplexneho vysledku roznych testov dokaze psycholog pomerne uspesne naznacit, aku pracu zvladnes, (teda v zmysle ako velmi stresujucu, kde mas v tomto smere svoje limity), na co sa hodis a na co nie atd.

BcMia

Ahoj, rozhodne choď na to čo ťa baví. Skús napríklad zdravotnú sestričku. Ja som chodila na ekonomickú, práve preto že ma na to všetci nahovárali že to bude kludná robota. spravila som si Bc a lutujem to a tiež chcem pomáhať ľudom a celkovo ma vždy bavilo viac toto, len som sa nejak zviezla na zlú cestu. takže idem znova na vš od prváku na ošetrovateľstvo a kašlem na to čo si o mne kto bude vravieť, aj na vyšší plat aj na to že o tretej mi padne a pôjdem domov.. :)