Psik - tvrda hrca pod okom

Príspevok v téme: Psik - tvrda hrca pod okom
Juchu

Ahojte, nasmu psikovi, ma uz 13 rokov, naskocila zo dna na den hrca 2cm pod okom, velka asi ako vlassky orech. Je uplne tvrda, vyzera akoby vyrastala priamo z kosti, neda sa s nou hybat. Neboli ho. Zlakla som sa, ci to nie je nador, ale ten by mu asi zo dna na den nevyskocil...
Ma to uz 5 dni a ziadne zlepsenie. K veterinarovi s nim nejdeme, lebo ma z nich panicky strach a je prilis starucky na to, aby sme ho stresovali.

Prosim vas, nemate niekto podobne skusenosti? Ako ste to riesili?

Deria

No k veterinarovi by som s nim isla kazdopadne ale nie hociakemu, zisti si, ktory je dobry. Keby bol tvoj psik stary, radila by som ti nic s tym nerobit a netrapit ho, pokial mu to neprekaza. Pozri, vet to ukazat moze, aby si nieco nezanedbala a keby chcel robit nejaky zakrok, stale to mozes zvazit. Kludne povedz, ze potrebujes cas. Ty platis, tak mas pravo sa aj rozhodovat. Ak si majitel nie je isty, ci diagnoza sedi alebo ci vet dobre podstupuje, je lepsie sa poradit este s druhym. A mozno to nie je nic take na op, co ak havo potrebuje antibiotika? Ako sa ma dnes, stale ho to neboli a zerie normalne?
Aj tak skoda, ze niektori tu, co prosili o radu, ako aj yvanny, nedaju vediet, ako to dopadlo.

margal

Zdravim. Mam 6 rocneho krizenca a ma ten isty problem. Asi tyzden ma 2cm hrcu pod okom, tvrdu, nebolí ho. Nedá sa s ňou hýbať. Zjavila sa mu celkom rýchlo, zo dňa na deň sa mu zvačšila.

Ako to nakoniec dopadlo u Vás, ostatných, ktorí ste mali ten istý problém?

yvanny

ma to takmer od konca oktobra a postupne sa mu to svacsovalo, teraz to ma tak 2,5 cm ak nie viac. Vobec ho to neboli, mozem s tym robit co chcem. Aj ja si myslim, ze je to sprievodny znak staroby, pretoze jeho ta hrca vobec netrapi, je stale hravy, vesely. Len som chcela vediet ako to nakoniec cele dopadlo s tym podobnym pripadom :)neviem ci vyhladat lekarsku pomoc, alebo ho nechat kludne prezit starobu bez nejakych zakrokov ...

Deria

To by som aj ja rada vedela, ako to dopadlo.
Fakt je, ze starym psom sa robia casto rozne hrcky, väcsinou tukove. Moja starucka fenka mala velmi velku hrcu na chrbte a v klinike mi po rengene radili nic s tym nerobit. Zila s tym este asi 4 roky a nakoniec kvôli tomu ani neuhynula. Myslim, ze u starych psikov je aj zbytocna nejaka operacia. Nemusel by ju prezit a vôbec, keby to bola rakovina, zbytocne by to len rozvrtali, dostal by sa tam vzduch a tym padom by sa nador len zaktivizoval. A kde ma tvoj psik tu hrcku a ako dlho? Nema ju bolestivu?

yvanny

zdravim :) ja viem, ze uz presla dlha doba, ale ako to s tou hrcou nakoniec dopadlo? mame so psikom ten isty problem. sli ste nakoniec k zverolekarovi?

Juchu

Do papulky sme kukali.. On ma chrup ako mladik :) Ale sprtat si uz nenechal, som chcela kuknut, ci nema nieco v dasne hore pichnute...
Ved to, ze on je na bolest nehorazne citlivy.. A tuto hrcu mu mozem mackat, stlacat a ani necekne... Ani si to neskriabe.. Mozno fakt nejaka prirodzena hrcka staroby.. Ale na nete som nic o tom nenasla :( Jedine, ze hrcka moze vzniknut ak tam mal kliesta - no neviem o tom... Taka by mala casom splasnut sama..
Papa normalne, vlastne sprava sa uplne ako vzdy (co znamena, ze len tak sedi a cumi do blba :D moj zlaty... ) ta hrcka mu nejako neovplyvnila zivot..

Deria

juchu a papa? pozerali ste mu do papulky, ci to nie je zo zuba alebo si neda pozriet?
ked ho to neboli, nemyslim, ze zo zuba. inac, stari havinovia mavaju uz rozne hrcky, ktore nemusia byt hned rakovina.