Trhanie zubu

Príspevok v téme: Trhanie zubu
vierka.k

dobrý deň, zubár mi musí vytrhnúť stoličku, ktorá ma v sebe dosť veľkú dieru po vypadnutej plombe a nad zubom hnis. kam sa pichá anestetikum? môže mi ho pichnúť do tej vyvŕtanej diery? čo sa stane s tým hnisom po vytrhnutí? bojím sa ísť aj objednať na to trhanie, lebo neviem čo ma čaká.. :(

philips

Mne keď trhala ľavú dolnú sedmičku, tak injekcia išla za zuby múdrosti. Do toho ohybu. To je na tom to najbolestivejšie. Potom mi ho chcela rozrezať, ale stále som cítil bolesť, čiže ešte jednu injekciu som dostal. Tú som už necítil. Korene som mal komplikované. Samotný zákrok nebolí, ale je to divný pocit, keď ti ťahajú niečo, čo si mal v sebe x rokov. Po vytrhnutí mi ešte ďasno strihala. Potom do diery napchala vatu, ktorú som si tam mal nechať. Nevyberať ju a ani sa tam nepliesť s jazykom. Vata mala silnú príchuť klinčekov.
Samotný pocit umŕtvenia mi odznel až po 6 hodinách, ale bolesť, ktorá nastúpiť mala nenastúpila.

Nie je sa čoho báť. O mesiac po zákroku si už na to ani nebudeš pamätať.

PS. keď budeš mať umŕtvené časť tváre pozor na to, aby si si nerozkúsal líce. Kvôli tomu som mal ja problém asi týždeň jesť.

vierka.k

bože až mi je zle ked si to predstavím..nikdy som sa zubárov nebála, vŕtania sa nebojím, ale toto je prvýkrát a vidím za tým katastrofu

mate59

do diery nebude pichat, len do dasna z dvoch strán a bolest je menšia ako pri obyč. injekcii,nakolko anest. ihned zaberá.Vlastne vytrhnutie zuba nebudeš vobec cítit, len akoby nejaký tlak. Ak sú rovné a nekomplikované korene, tak ho vytiahne hned po obnažení dasna.Potom si tam nechaj tampon aspon chvilu a až ho vyplješ, ranu ničím 2-3 dni nevyplachuj, nech sa rana stiahne,ale zuby si umývaj ako obvykle.

lala8

Vytrhnutie zubu mám čerstvo v pamäti, včera som prišla o zúbok. Nechcem ťa strašiť, ale ten môj zubár dosť dlho bojoval kým mi ho vytiahol. Bolo to nepríjemné, ale nebolelo nakoľko anestetikum zabralo. Pochybujem, že Ti ho pichne rovno do tej diery, to by bolo asi dosť bolestivé. Mne dal injekciu do ďasna a kamsi na podnebie. Keďže Ti to hnisá, máš tam zápal a ten by mal ustúpiť keď Ti pokazený zub vyberú. Môj skromný názor. :) Nie som doktorka.

dogi

som v zahranici a nemam moznost ist k lekarovi mam problem ze som dostal prievan cez ucho bolia ma vsetky zuby na pravej strane vedel by mi niekto poradit ako utlmit bolest alebo ako to preliecit nejakym dobrym sposobom?