11 ročná dcérka a opakujúci sa nález v moči E.coli

Príspevok v téme: 11 ročná dcérka a opakujúci sa nález v moči E.coli
čerešňa

Poprosím o radu pre moju 11 ročnú dcérku, ktorá máva opakovane zápal močového mechúra a už si s tým nevieme rady, je to ako beh na dlhé trate. Čo sa týka hygieny, ako spôsob utierania po stolici a umývanie to má samozrejme nacvičené, dostaočne množstvo tekutín tak isto, výživové doplnky počas užívania ATB, aj mimo nich sú samozrejmosťou. Podpora imunity probiotikami tak isto. Pravidelné kontroly na nefrológii, kde mi lekárka dookola opakuje tú hygienu, pitie tekutín a pod., ako keby som to nevedela. Kde to viazne? Neviem na to prísť :o(. Zbavil sa niekto tejto hnusnej baktérie aj iným spôsobom ako ATB a všetkým čo odporúčajú lekári? Ďakujem za odpovede.

RNG

e-coli je bezna bakteria v crevach a dostane sa pri pohybe pradla z konecnika do vaginym, alebo pri nespravnom pouziti toaletneho papiera
Da sa znicit napr podporenim probiotik alebo aj branim berberinu, okrem predoslych uvedenych. Davka berberinu je 2 x 1 gram.

LH

Dobrý deň, aj ja som mala podobne problémy. opakovane zápaly močových ciest a Ecoli..ale ani po antibiotikách sa nic nezlepsilo. Pomahala mi D manoza...ale stale vo vecsich a castejsich davkach, a potom uz ani to nepomahalo... ani ziadne caje a doplnky vyzivy atd. moja známa v tom case chodila na kurz Moxovania (Moxa, moxovacie tyčinky) vyhladajte si. ide o tycinky s uhlika, ktoré sa nahrejú nad ohnom a potom sa nimi pohybude 1-2 cm od koze, prikladajú sa na miesta akupunkturnych bodov. tycinky si mozete kupit a sami sa liecit..ked si to nastudujete, nieje to nic zlozite... od vtedy sa mi to zacalo zlepsovať, až to uplne ustupilo, ked vsak prestanem na dlhsi cas pouzívat tycinky tak mam pocit ze sa to pomali vracia. dalsim krokom bolo ze som bola na EAV diagnostiku u dr. pertovicsa v KE. je to pristroj ktorý zisti kde je problem a okrem ineho zisti ktore potraviny nám skodia. mne visli extremne zle vsetky mliecne výrobky a ine... nechcem sa tu dopodrobna rozpisovat, vsetko si budete vediet sami vyhladat. ale podstatne je to ze E coli ani ziedne ine bakterie niesu problemom, problem je ze mame nedostatocnu obranischopnost prave vdaka tomu ze jeme jedlo ktore nase telo nevie spracovat a ktore nam skodi lebo vytvara v tele dopadove latky.

Timea991

Minuly rok,ked som lezala na NúSCH v BA,tiež som dostala tú infekciu,mesiac som mala problémy s močením,potom som začala piť urologicky čaj a walurinal hot drink,potom som nemala žiadne tažkosti,po troch týždnoch E coli sa vrátila,ale mala som len niekolko problémne dni,mi pomohol urologicky čaj,a žiadne antibiotiká,možno,aj ja mám celiakiu,teraz ma vyšetrujú,vo štvrtok pojdem na gastroskopiu

bazalka

Na nefrológii, ani na imunológii som nebola. U mňa to začalo pred dvomi rokmi zápalom, ktorý som mala prvýkrát v živote, no a potom sa to rozbehlo. Aj keď som práve nemala zápal, tak som mala nepríjemné pocity po domočení. Preto som bola na urológii, kde mi zistili tie baktérie opakovane aj po antibiotikách a zároveň mi zistili aj dráždivý močový mechúr. Na to beriem lieky. urológ mi hovoril v dôsledku celiakie o oslabenej imunite, ale pozorujem to aj sama na sebe. Pri celiakii ti môže zobrať krv na protilátky aj obvodná lekárka, a až keď je tá krv pozitívna, tak ťa pošle na gastro na biopsiu čreva. Až táto biopsia definitívne potvrdí alebo vyvráti celiakiu. Celiakia sa vyliečiť nedá, lieky na to nie sú. Treba celoživotne dodržiavať bezlepkovú diétu, po ktorej by sa črevo malo dať do normálu, ale ak by si znova začala užívať lepok, tak sa črevo opäť poškodí. Niekde som čítala, že mechúr ovplyvňujú aj metabolické ochorenia a celiakia je jedným z nich.

RNG

Pitie roztoku GSE je ucinne na e coli , tak isto sa da vymyt branim D-manozy, 2 gramy kazde 3 hodiny, 3 dni v kuse=tj aj v noci kazde 3 hodiny.
Je totiz plno e-coli, ktore su odolne na atb, a atb naviac poskodi nasu crevnu probioticku floru, tj podstatne znizi nasu imunitu

čerešňa

bazalka ďakujem za tip, teda pri najbližšej návšteve lekárky spomeniem, či nebude potrebné vyšetrenie aj tejto možnosti. Oslabenú imunitu Ti riešila imunologička, alebo sa to všetko prebiehalo na nefrológii? Stačí teraz dieta, alebo musíš aj užívať nejaké lieky?

bazalka

Ahoj, ja mám viac ako jedenásť rokov, ale tiež mám neustále problém s baktériemi v moči. Objavujú sa tam aj po preliečení antibiotikami. Mne teraz po vyše ročnom pátraní diagnostikovali celiakiu, ktorá môže byť za týmto všetkým. Mám potvrdené od urológa, že celiakia spôsobuje oslabenie imunity, keďže väčšina imunity je práve v črevách a keďže celiakia poškodzuje črevo,tak je imunita oslabená a telo náchylné na infekcie. Diétu dodržiavam len mesiac, takže je ešte priskoro povedať, či je to naozaj z toho, ale topiaci sa aj slamky chytá a ja dúfam, že sa mi to konečne ustáli, lebo som z toho hlavne psychicky značne vyčerpaná. Dúfam, že som ti pomohla alebo aspoň dala nejaký tip. Veľa šťastia.