Nemám menštruáciu

shayleen

Simonka este stále buzeruješ? Nestačili ti tie odpovede ktoré si si doteraz dostala? Dostaneš keď ich dostaneš neboj sa!

Simonka1234

Ahoj mám 12,155cm a 58kg. Výtok mám už asi cca 2 roky. Ale ešte stále nemám krámi. Myslite si že je to všetko v poriadku aj vaha? A kedy to už dostanem ? Prosim odpíšte! Ďakujem.

sob rudolf

sara.11, zdá sa mi, že sa pomaly, ale isto zamilovávaš do svojej psychickej choroby a na tom ja nevidím nič obdivuhodné. Si na najlepšej ceste stať sa odstrašujúcim prípadom pre ostatných. Na tvojom mieste by som našla nejaký iný spôsob, ako akceptovať samu seba, ver mi, toto nestojí za to.

sara.11

sewie... mozno to nie je zdrave, ale vidim na sebe ze mam vzdy z coho chudnut, stale nie som so sebou spokojna :( proste chcem sa zbavit tych par kil aj za cenu zdravia, no nemyslim si ze mierna podvaha by ma nejak ohrozovala pokial budem pravidelne jest v mensich porciach, prijem si udrzujem na 3000-3500 kJ za den + hodinka civcenia

lombardo1981

Menštruácia je v podstate závislá na určitom percente podkožného tuku. Ak prekročíte minimálnu hodnotu, tak sa menštruácia vytráca. Bežne sa uvádza kritická hodnota BMI 18.5. No je to vysoko individuálne. Ja som stratila menštráciu pri BMI niečo nad 19.

sewie

Sara ides presne v mojich slapajach. ak si myslis ze 50 kg je pri 173 cm zdrave, si na velkom omyle...ja som mala 63 potom 56, potom 54 a tiez som si myslela aka som zdrava a vsetci ma varovali nech to uz neprehanam a potom som mala svojich vysnivanych 52 vyzerala som jak kostra a nakoniec 47 ...a az vtedy som si uvedomila ze mam anorexiu!

sara.11

stalo sa mi nieco podobne... za 3 mesiace som schudla z 65 na 54kg, mam 173cm a od marca som nemala menstruaciu, nehladujem, dosiahla som to zdravou stravou a pohybom, tak nechapem preco to bol pre telo az taky "sok", no moj vysnivany ciel je 50kg, uz ho mam skoro na dosah, tak snad nebude vadit ak este par kil schudnem :)

sewie

Terka, mozno tvoje telo je citlivejsie a bolo to nanho prirychlo. ja som si minule citala ze caj s mysieho chvosta pomaha upravit nepravidelnu menstruaciu, potom som si dokonca precitala ze privola meskajucu...mne meskala uz asi dva tyzdne...zacal som pit ten caj a po 22 dnoch co som to zacal pit sa konecne dostavila-takze aspon to bolo bez hormonov a pod...tak skus ten caj, niekto tu v prispevkoch pisal ze ho pila dva mesiace a od vtedy je vsetko jak hodinky.

gurvee

Určite je to kvôli tomu. Ženské telo tuk potrebuje k zdraviu a k zdravej menštruácii. Pri dlhodobom prerušení menštruácie ti začnú rednúť kosti.
Nemusíš priberať z nezdravých vecí, skús avokádo, mandle a iné orechy, semiačka.

Maoam

nesil to, nechaj to na prirodu, nikde nie je napisane, ze menarche musi prist presne vo veku 12r, do 15tky mas cas

drviva väcsina to dostane cca. medzi 12-13r. zivota, niektore v 14r., nechaj to urcite na prirodu, iba ak by si aj po 15tke nic nemala, tak vtedy to treba riesit