Zmena spravania u psov

Príspevok v téme: Zmena spravania u psov
alexandraaaa

dnes som bola vyvencit moju fenku a som zhrozena ako zmenila spravanie.bola kludna, krotka, priatelska, milovala kazdeho pda - fenku, akehokolvek vzrastu. a dnes? zakusila sa do krku yorkovi (nastastie sa nic nestalo) zakrocila som rychlo, dalsiemu psikovi co sa stretavame na vencovackach a vzdy sa hrali sa dne svyhybala a utekala pred nim..ja enchapem.to preco robi???

Sito

dam ty radu pozri relaciu znalec psi duse kde sa presne takimito situaciami zaoberaju.A preco sa to stalo?No preto ze do vtedy ostany psi nereagovaly na nu tak ani ona a teraz reagoval tak aj ona a ako tomu zabranit no musis ti tomu zabranit sa naucit poznat jej energiu a hned to zarazit pri prvom priznaku zasiahnut

alexandraaaa

no myslim ze zo dna na den by sa nezmenila, ci? fenka nema este ani dva roky. a nehara sa. pred tyzdnom skoncila

Lorr33

ahoj, napíš to aj sem na dogforum, chodí tam veľa psíčkarov, majú veľa skúseností, určite ti poradia - ale najskôr si prečítaj tému či tam nenájdeš čo hľadáš
www.dogforum.sk

Veronika_27

Podľa mňa to môže byť aj háraním :) Alebo čím je fena staršia tým podľa mňa viacej rozlišuje psov a feny, začína ich brať ako konkurenciu.

Deria

pouvazuj, ci nema na taku zmenu spravania nejaky dovod, napr. ziarlivost alebo ci nedoslo u vas doma k nejakym zmenam, ktore by mohli jej spravanie ovplyvnit. ak nie, moze byt dovod zdravotny. daj ju vysetrit a hlavne stitnu zlazu! lebo vtedy sa tiez stava, ze psik zmeni spravanie, dokonca moze byt agresivny. ten horsi pripad by bol nador (napr. v hlave) ktory moze takisto vyvolat agresiu ale to je zriedkavejsie.