Uloha a plat vychovavateliek !

Príspevok v téme: Uloha a plat vychovavateliek !
AkoTo

chcem sa popytat..nakolko sa chystam na študium takehoto charakteru...čo presne je vlastne praca vychovavatelky,? počula som, že niekde ked maju nočnu, tak aj upratuju...perú-napr. v domovoch-

a tak na intrákoch, čo vlastne robia,?
je to ťažke??
a platovo ako ohodnotene???
vraj je tam tých 600eur istých...

dakujem

julys

tak tu v ba su ine platy..a musia byt inak by si nezaplatila ani najom. je tu viac moznosti ako na vychode. vsetko je tu drahsie takze aj tie platy su vyssie ako u vas.

AkoTo

skor len tu matnu predstavu, kedže som to nikdy nerobila - rozumies..tak neviem..niekto vravi aj to pranie..niekto ze len ,,davat pozor na deti,,.

a v akej oblasti pracujes ty?? Pretoze mi to pride, ako keby si mala minimalne 1000eeur v čistom..ked sa tak cuduješ, že mi je 600eur vela..

jups

a este toto, ze aj ked to vystudujes, nikto ti nezaruci, ze si taku pracu aj najdes. preto by si sa mala obzriet po niecom co ma buducnost. po com je zaujem na trhu prace, chapes. pozri si ponuky a rozmyslaj.

jups

tak vychovavatelky robia asi vsetko co treba, ak su v domovoch, urcite ich neminie ani nejake to upratovanie hoci upratovacky tam iste maju. mas predstavu o aku pracu sa uchadzas? lebo mam pocit ze mas len matnu predstavu. starat sa o decka v domove je narocna a nezaplatena praca. ale niekto aj to robit musi, to je fakt.
ano, jasne, som zo zapadu, tu by som z toho nevyzila. musis mysliet aj na buducnost, treba setrit na dom, mat dost vysoky prijem na hypoteku, budes raz zivit deti. bud na seba narocna.

AkoTo

tak chcem nejaku skolu si spravit, na toto sa chystam, tak som si chcela tie platy a pracu upresnit, ci teda je pravda ze sa aj perie..alebo čo vlastne.

ty si asi zo zapadu, že??
ja som zo stredu - na tvoje prekvapenie možno..a iba minimálka!!

jups

ty si z vychodu, vsak? ja mat 600eur hrubeho si to mozem ist hodit. a nechces ist radsej robit do zahranicia ako robit za par supov? urcite nemozes ist studovat nieco perspektivnejsie? ako vychovavatelka nebudes mat nikdy extra prijem.