Mám 25 a idem na medicínu.

medicine015

ahojte...co si myslite o zacati studia mediciny v neskorsom veku ako napr. 24/25 rokov? Pretoze rok po maturite by som sa chcela ucit na prijmacky a potom to vyskusat. kedze studium trva 6 rokov bol by asi problem s rodinou keby som ju chcela kedze by som skolu skoncila niekedy po 30-tke. Nemate niekoho vo svojom okoli kto studuje medicinu? Dakujem.

medicine015

ahojte...co si myslite o zacati studia mediciny v neskorsom veku ako napr. 24/25 rokov? Pretoze rok po maturite by som sa chcela ucit na prijmacky a potom to vyskusat. kedze studium trva 6 rokov bol by asi problem s rodinou keby som ju chcela kedze by som skolu skoncila niekedy po 30-tke. Nemate niekoho vo svojom okoli kto studuje medicinu? Dakujem.

Maoam

klara12345: s tymto sa budes stretavat aj neskor po skole v pracovnom svete, viem ze pracujes uz teraz, ale ked skoncis skolu a zamestnas sa naplno, tak sa budes s tymto u zien stretavat velmi casto

i ked co sa konkretne ewy tu tyka, myslim, ze sa to na nu nevztahuje

ewa - drzim ti palce a urcite tam chod

klara12345

MIlá Romanka0- ja to mám v pi*i či na to má peniaze alebo nie, mňa nezaujíma jej konkrétna osoba. Snažím sa poukázať na problematiku dnešných dievčat a žien, ktoré majú tendenciu spoliehať sa vždy ale len vždy na pomoc druhých ľudí a ešte sa tvária- no ved a čo? A ešte lepšie je, že : nechá sa nabúchať a starajte sa o mňa kto chcete(ale to zas nie je prípad tej čo túto tému založila)- myslím to všeobecne. To nie je o závisti ako tu niektorí hovoríte. Ja tiež idem na VS, onedlho nastupujem do 1. ročníka, ale idem tam s tým že budem chodiť do práce a plaťit si všetko sama+ rodičom prispievať na domácnosť a to mám 20 rokov aj to blbý pocit, že som niekomu na krku, chápete? Nech si každý robí tak ako uzná za vhodné, ja už sem prispievať nebudem,lebo aj tak mám pravdu takže dalšie príspevky sú bezpredmetné. Ak som sa niekoho dotkla, tak prepáčte

Romanka0

klara preboha nestaraj sa tak či ma na to financie a na ine veci proste sa nestaraj do toho, a ani ako ma zariadene ine vec, citiť z toho hroznu závisť a možno ani nezávidíš len tvoje príspevky vyzneju dosť hlupo.

ewa strašne ti držim palce nie je nič lepšie ako splnenie si sna!budeš užastna a viac ani nemusim dodávať lebo keď si sa toho nevzdala ani po par rokoch tak ja ti jednoznačne verim:)

lleilla

ewa 25- budem ti drzat palce, chce to pevne nervy a vela vela odriekania vsetkeho, ale ked nieco velmi chces, plus ked mas aj podporu blízkych ludí okolo seba,tak si treba za tym ist...vies, nikdy nepoviem, ze vysokoskolske roky boli moje najkrajsie roky zivota-neboli- ale si poviem, ze to bolo 6 rokov, velakrat aj so slzami a prekonavania sa samu seba, ale boli to roky, ktore ma viedli k mojmu snu - tak si smelo za svojim snom vykroc aj ty- vela stastia ;o)

Jajka18

Dakujem a napis sem ako sa ti bude darit. Si ma povzbudila:) Myslela som si ze ked sa nedostanem na medinu prvykrat je to uz stratene, ale vidim , ze nie:) Ja to tiez tak citim, ze by som asi nebola pripravena na to . Aj biola a chemia na PF je dost tazka ale nie je to ono.

ewa25

Jajka18
Ahoj, no ja som sla na prijimacky hned po gympli, ale to mi vtedy nevyslo. Ale myslim, ze to tak malo byt, pretoze som na to nebola ani psychicky pripravena.
Ano, uz som chodila na jednu vysku-jazyky, skoncila som ako Bc.
A ty to mas super, ze studujes bio.chem.-to urcite bez problemov zvladnes prijimacky.
Drzim palce, nech sa ti to podari :)

klara12345

ewa25-
to je sice pekne, ze mas nasetrene, ale neverim ze v takom mladom veku mas dost na to, aby ti to pokrylo vsetky vydavky na dalsich 6 rokov, ak zoberieme do uvahy, ze mas aj dieta+rodinu- vsetko su to vydavky navyse.
Cize ak by si mala aj plat 1000e za mesiac pred tym, tak ti to vsetky vydavky nepokryje. No ale je to tvoje rozhodnutie- ak mas ludi okolo seba kt. ti pomozu, tak chod do toho. len hovorim, ze je to divne, preto ze ked tam budes, nebudes mat cas ani na seba, nie este na inych