Problém s mamou

Príspevok v téme: Problém s mamou
Honor

Ahojte.
V prvom rade netušila som, že tu budem ešte písať s problémom, ale musím sa zdôveriť a poradiť.

Svoju mamu nadovšetko zbožňujem ale problém je, že takmer voči každému môjmu kamarátovi alebo kamarátke niečo má. A to ich ani nemusí poznať. Najnovšie je zaujatá voči môjmu spolužiakovi z výšky s ktorým si vynikajúco rozumiem, sme najlepší kamaráti, vieme o sebe všetko. Len stalo sa že neurobil v letnom semestri 2 skúšky na prvý termín a povedala som jej to ak sa pýtala ako ddopadli ostatní. Jej reakcia bola citujem že čo je to za debila a opäť sa bavím s niekym úžasnym. Naposledy mi vytýkala, že zas ideme spolu von a že počas školy ma bude odhovárať od učenia.

Trápi ma to dosť nakoľko ho mám rada, a neviem jej vyhoviriť tieto vykonštruované bludy.

Neprikrašlujem v ničom, tak to všetko je ako píšem.

ďakujem za každú radu čo mi poskytnete.

Honor

ďakujem za vaše postrehy, názory a rady :)

ja40 - niečo na tom určite bude. Keď si tak zhrniem to čo bolo napísané v tvojom príspevku. Aj ju chápem, ale aj ma trápi samotny fakt, že prečo si jej nadávky odnesú ľudia, ktorých v živote nevidela a nič jej nespravili. Ten chlapec sa dokonca raz vyjadril, že mám super mamku keď som mu o nej hovorila. Proste to zabolí a on chudak si to nezaslúži

Veronika_27 o tom nepochybujem, viem že ma miluje :) ten rozhovor ozaj bude potrebný

Chcela som len vidieť ako to vnímajú aj iní ľudia, čo za tým je, lebo v podstate si to vysvetľujem rovnako ako vy, len som sa potrebovala utvrdiť

Veronika_27

Ahoj Honor,
z môjho pohľadu ťa mama veľmi miluje, bojí sa o teba, začína žiarliť na ľudí v tvojej blízkosti, lebo sa bojí, že ťa stratí (predsa len si už staršia, chodíš na výšku, nie si tak často doma akoby ťa chcela mať). Vidí, že sa už začínaš osamostatňovať a dospievať, bojí sa, že ju už nikdy nebudeš potrebovať :) Skús sa s ňou o tomto porozprávať, nech ti povie sama, čo je za tým :) Nie je nič lepšie ako otvorený rozhovor.

ja40

Tvoja mama si ta asi moc idealizuje a boji sa,aby si nezasla na zle chodnicky.
Len sa obavam,ci si takto ona cez teba neplni sny,ktore ona nezvladla za mlada.
Tak na teba popripade tlaci zo vsetkych stran,cize nielen v uceni na vyske,ale trebars aj vo vybere partnera atd.
Ty musis vediet ako na tom je a bola,ci uz so vzdelanim,nazormi alebo vztahy s muzmi...ak si uz dospela,staci ak si vypocujes jej nazor,hoci od nej to znie ako odsudenie,ale mysli si svoje. Hlavne si to neber az tak osobne,lebo jej nazory su velmi osobne a na zaklade jej skusenosti,no nie tvojich. Tak toto je moj nazor :-)