Budúce bývanie s psychopatom?

Príspevok v téme: Budúce bývanie s psychopatom?
Meretseger

Dnes sa u mňa priateľka celkom dobre vyfarbila. Totiž, takto: Včera som šla s kamarátom na výlet do Smoleníc, perfektný deň, fakt sme si to užili. Je to najlepší kamarát, poznáme sa od škôlky a nikdy medzi nami nič viac než priateľstvo nebolo ani nebude. Hodila som nadšený status na FB, načo som sa od nej dozvedela, že s kamarátom idem von bez problémov a som nadšená z tých chvíľ, pričom chvíle s ňou si vôbec tak neužívam a on je pre mňa prednejší než ona. Mala som s ňou stráviť víkend, ibaže nie, nech si ho vraj strávim s niekým, kto za to stojí, s niekým lepším než je ona!
Citujem: "Nevieš sa už ani ozvať. Takže bez výčitiek? Keby si mala aj so mnou taký dojem z výletu a úžasných slovných hrátok. Robím pre teba, čo sa dá, lebo milujem, chcem byť s tebou. Toto akože čím si zasluhujem? Zase som za pi*u. Mala som pre teba pripravený krásny víkend. Mala, takže si ho uži s niekým, kto pre teba robí viac a viac znamená. ... Jak som naivná. Hlavne, že ty si spokojná, tak krásne sny a zajtrajšky."
Ráno ďalšia: "... Mala som včera hrozný deň. Ty si zrejme doliala poslednú kvapku, vo mne to definitívne explodovalo a všetko som ti to dala vypiť. ... Nedokážem sa držať, nič ma nebaví, všetko mi je ukradnuté. Už aby tento bezvýznamný život skončil. ... Prepáč za je*nuté sms, dúfam, že som ti nepokazila večer. Maj krásny zvyšok týždňa a ešte krajší víkend podľa vlastných predstáv a s ľuďmi, ktorí stoja za to... ... Na mne nezáleží, ja odchádzam do dejín..."
Čím dlhšie si to teraz čítam, tým psychopatickejšie sa mi to vidí. Necítim sa vôbec za nič vinná, koniec koncov, čo som podľa nej spravila?
Začínam sa jej báť, nedôverujem jej. Žiarlivosť zabíja. Žiarlivci sú priam zakázaní ľudia pre vzťah. Chcem s ňou bývať, ale nie trvalo. Je mi jasné, že sa nesmiem ocitnúť v podriadenom postavení a závisieť od nej, pretože to vyžaduje silnú osobnosť, aby to nezačal človek zneužívať... čo ona nemá. Jej smsky nie sú o zlom dni, ale o jej vnímaní. Už viackrát sa mi stalo, že mala "zlý deň" a zlizla som si to ja. Uvažovala som, že by som striedavo pendlovala medzi budúcim bydliskom s ňou a domovom, hoci si myslím, že takýto spôsob bude prijímať veľmi ťažko. Musím jej však jasne určiť mantinely.
Čo si o tom myslíte?

Meretseger

Tak, v prvom rade vďaka za reakcie, či už také alebo onaké... predovšetkým od Aishe5.
Tento víkend som strávila s priateľkou u nich doma. Jej manžel s dcérou boli preč, ale vrátili sa skôr a polovicu plánovaného času som sa cítila nepríjemne - prekérna situácia, uznajte. Ale nevadí. Aspoň bola sranda :D
Pohovorili sme si o žiarlení, ale zatiaľ som jej žiadne hranice neurčovala, to má ešte čas. Je odo mňa hrozne závislá, čo sa mi vôbec nepáči. Nemalo by to tak byť. Ale asi priťahujem žiarlivé typy, aj bývalý bol taký, hoci bol v tomto smere nezávislejší.
Jane, je hraničiarka a presne toho sa bojím, že by sa tieto situácie opakovali. Preto s ňou nechcem bývať, keď už, tak byť spolu, ale nie stále. Prestali by sme si byť vzácne, došli by sme o súkromie, a dostala by som sa pod ňu, ja viem. Uvidím teda, bude to musieť prijať.
Celkom pozerala, keď som jej povedala, že nežiarlim. Podľa mňa človek je tvor promiskuitný a pripadá mi smiešne stráviť "celý život" s jedným partnerom, veď to sa nedá. Ak si nájde iného/inú, budem to musieť prijať. Ja teda ovládať nechcem.
Mimochodom, je mi sympatické kladenie priateľstva na prvé miesto, tiež to tak mám, hoci to niekto môže pokladať za neférové voči priateľke. Ale vždy som preferovala priateľstvo pred láskou a vlastne na tom nemienim nič meniť. Nemyslím tým niečo na úkor priateľky, ale stratiť kvôli nej priateľov, alebo sa ich vzdať, tak to teda nie.

Jane_3sto18

Meret - ona bola/je hraničiarka? A podľa môjho názoru, ak sa toto stane raz, stane sa to aj na ďalšie razy, stále ti bude vyčítať, že chodíš s kamarátmi von a je to vlastne taký malý psychický teror, pretože sa môže ľahko stať, že z lásky k nej budeš už len stále s ňou, poznám veľa ľudí, ktorým priateľky zakázali chodiť von s kamarátmi, lebo o nich nemali dobrú mienku, tí chlapi ostali tak slepí, že to až nie je pekné.
Buď to si zvykne, že máš aj kamarátov, alebo nech teda odíde, aspoň uvidíš, či za to stojí, či ťa naozaj miluje. Ale takéto hysterické správanie ja z duše nenávidím, keby sa tak ku mne správal partner/ka, tak ho rovno kopnem do riti a poviem mu, nech ide kade ľahšie. Pre mňa je kamarátstvo na prvom mieste, až potom je nejaká tá láska a vzťah.

Ailise

Podľa mňa je to určite prehnaná reakcia. Ja síce tiež v poslednej dobe reagujem podobne (síce je to trocha iný prípad), lenže tá osoba s ktorou je mnou blízky človek mi neskutočne vedome mnoho krát ublížila a je to vlastne smerované len na ňu. Pokiaľ by bol niekto koho mám neviem ako veľmi rada s niekym normálnym (kto mi vedome nechce ubližovať), tak som naopak rada. Skús sa s ňou o tom porozprávať a vysvetliť jej, že je úplne normálne tráviť pekné chvíle aj s inými ľuďmi. A keď ešte niekedy niekam s kamarátom pôjdete, zavolaj ju tiež :) Možno sa takto časom uvoľní. A možno skús menej používať FB a vôbec internet. Nemusíš to nabudúce trebárs napísať verejne na FB, ale povedať to jej a navrhúť, že nabudúce môžete ísť do Smoleníc spolu. Ja som tam inak bola tiež, fakt je tam krásne.