Nervačka

Príspevok v téme: Nervačka
Nervouska

Da sa niečo robiť s tym že dosť často mam nervy, dokažem sa hrozne naštvať pre každu maličkosť a často keď sa hadam (len s partnerom) priam kričim?
Po takych veciach keď sa ukľudnim je mi zo seba zle a mam silne navaly plaču.
Kym som bola sama bez partnera bola som v pohode, nebola som taka, najmä som pri hadkach nekričala a rozplakať sa bolo u mňa priam nemožne. Len som sa občas naštvala ako každy iny človek.
Ale už to nezvladam, cele sa to vystupňovalo v terajšom dlhodobom vzťahu. Ani neviem ako sa mam označiť. Hysterka?agresivna?
Po skusenostiach so psychologmi by som tam nerada znovu zavitala. Preto by som vas chcela poprosiť o nejake rady, techniky na upokojenie a veľmi by mi pomohla nejaka kniha. Viem že sa potrebujem naučit pracovať so svojim hnevom ale bohužiaľ neviem ako.

anjelik *

Milá Nervózna, aby si vedela niečo ovládnuť, musíš to predovšetkým poznať. Bez toho to nejde. :o) V tomto prípade si sa rozhodla ovládnuť seba, takže logicky poznanie musí začať tebou.
Najskôr by som ti poradila sadnúť si a bez zbytočných emócií sa zamyslieť, prečo chceš zostať s priateľom. Ak pre to nájdeš nejaký pádny dôvod, tak teda začni na sebe pracovať. O čo ide pri hádke? Ide predovšetkým o zbavenie sa napätia, o vyvolanie reakcii u toho druhého, pretože táto reakcia je niečo, čo *rozkmitá* našu dušu a my sa cítime zrazu lepšie. To je dôvodom, prečo ten druhý do nás zabŕda a stále má s nami problém. Ak sa chceš tomu vyhnúť, pokús sa vždy pred bezprostrednou reakciou a zavrešťaním zamyslieť..je to to, čo chcem?? Jačať a cítiť sa zle?? Alebo som niekto múdrejší, niekto, kto rozumie, prečo to ten druhý robí, o čo mu ide a rovnako dobre mu viem odpovedať aj pokojne. Neručím ti za to, že nebude vrieskať ďalej, ale ručím ti za to, že ty sama sa nebudeš cítiť ako handra ovládaná vlastným hnevom. Nejde to hneď, stokrát ešte možno zlyháš, ale raz uvidíš samu seba ako bytosť neovládanú vlastnou dušou, ale ovládajúcu sa. A o to predovšetkým ide. Tak sa drž. ;o)

pan d.

Ak ta nieco znervoznuje, tak si nervozna, co k tomu dodat, musis odstranit stresory z tvojho najblizsieho okolia. Cize kym zacnes? Priatelom:D

alibi

nie sme stroje aby sme sa ucili ovladat ked sa nas niekto nonstop snazi vytocit. proste sa to neda ked ten clovek vie ako do teba zasiahnut. to by si sa musela narodit ako mega flegma co sa ocividne nestalo. ja ked si spomeniem co mi moj byvaly hovoril tak sa obdivujem ze som ho nezabila!!!

klobaska

Juj moja, nejde o to naučiť ovládať sa ale zbaviť sa alergenu. Tvoja reakcia na jeho vytacky je uplne prirodzena. Ak s nim chces ostať musíš Ho donútiť chovať sa inak. A to tak že pochopis čo robí zle a s ladovym pokojom a hlbokým vnútorným predsvedcenim mu to vysvetlis.

Nervouska

Problém je že on konflikty riešiť nechce.Všetko zvaľuje na mňa a najviac ma vie naštvať keď mi v kuse nadáva a uráža ma. Tak sa potom spustí slovná paľba a ja na neho začnem kričať. Potom odídem a plačem. Už som si tak rozbila jeden mobil, po hádke (cez mob.)som ho tresla o stenu.
Chyba je aj vo mne, že takéto stresové vypätia už nezvládam s pokojom a prehľadom, jednoducho ma vedia rozhodiť určité veci ktoré robí, lepšie povedané nerobí.
Tak ako mám na sebe popracovať?ako sa mam naučiť ovladať zlosť a hnev? naozaj som nenašla nič užitčné na nete.
Chcem skúsiť od seba a potom dám šancu jemu a ak nič tak budem musieť v rámci zachovania svojho duševného zdravia urobiť radikálnejšie rozhodnutia.

Magy

Nervouska - ak si to predtym nerobila a zacalo to len pri tomto partnerovi, tak je nacase si dat dole ruzove okuliare a zistit, cim je tento partner taky vynimocny, ze ta dokaze dostat do takeho stavu.
to co napisala sponka, ma nieco do seba. alebo si s partnerom jednoducho leziete uz na nervy, ponorkova choroba, nieco vo vasom vztahu zjavne skripe a ty alebo on si to nechcete priznat a tato frustracia zo zlyhania vyusti do takeho amoku...
tazko takto rychlo sudit, moznosti je vela, odpoved poznas len ty.

alibi

btw moj byvaly ma dohnal ku psychiatrovi chodila som tam kazdy mesiac lebo stale trepal ze som chora a mam sa dat liecit. akonahle sme sa rozisli bola som zazracne zdrava :DDD chory bol asi on