Upchatý nos

Príspevok v téme: Upchatý nos
Majolenka

Prosím vás, asi rok mám problém s upchatým nosom, striedavo, raz jedna dierka, raz druhá, bez žiadnej sekrécie. Cez deň to nejak nevnímam, dýcham aj ústami, avšak v noci nie som schopná sa poriadne nadýchnuť a zaspať. Posledné týždne sa to zhoršilo. Na ORL predpokladajú vazomotorickú nádchu a možnosť alergie. Na alergológiu som ešte len objednaná, lieky však proti alergickým reakciám Avamys (glykokortikoidy) a Cezera (antihistaminiká) mi veľmi nezaberajú. Momentálne som na Sanorine, pomáha mi, ale viem, že je návykový. Viete, čo to môže byť? Mal niekto podobný problém? Nepomôže homeopatia? Inak bývam zdravá, mám 27 rokov.

Majolenka

Neužívala som celý čas nič, naparovala som zvyčajne eukalyptus a harmanček, sem tam vstrekla PantheNose, až teraz, keď sa to zhoršilo, tak druhý deň beriem Sanorin. Skúsim ten Sterimar, vďaka.

M 25

napuchne ti sliznica.. nie si navyknutá na nejaký sprej do nosa?? ja som bola na Muconasal .. ale už som sa z toho dostala.. bola som aj u alergolog. , mám aj rôzne alergie ..
pomôže ti aj Sterimar

Majolenka

Práve študujem podobné príspevky, vyzerá to tak, že naozaj to má kopec ľudí. Sanorin beriem druhý deň, ešte trochu mi uvoľní nos priloženie harmančekového odvaru, avšak to len dočasne. Ďakujem za odpoveď. :)

m,mlk

Skús ísť za nejakým liečiteľom, resp. terapeutom alternatívnej medicíny. Má to dosť ľudí. Sanorin ani iné kvapky do nosa neber, na chvíľku pomôžu, ale z dlhodobého hľadiska situáciu len zhoršujú. Skús radšej tú alternatívu.