Plávanie po dvadsiatke

Príspevok v téme: Plávanie po dvadsiatke
Timea991

Caute!Mám 21 rokov,rohzhodla som,ze od septembra budem navstevovat plavecky kurz v BA.Trochu sa bojím,lebo neviem plávať,viem len nejaké základy.Kurz trvá od septembra do decembra.Musím sa naučiť poriadne plávať,pretoze ortoped mi ordporúcal.
Neviem,čo je lepsie:ked sa ucím plávat sama,alebo ma uci niektori kamos,ci kvalifikovany tréner na kurzoch.Neviem sa rozhodnúť,chcela by som sa prihlásiť na plavecký kurz,neviem,či sa to oplatí vôbec.
čo je váš názor?

Timea991

Aj možnosť,aj peniaze mám,tak sa prihlásim už dneska,do KšP Fin´s team v BA.Ked sa mi zapáči kurz,tak sa prihlásim aj do zdokonalovacieho kurzu

Majolenka

Ak máš možnosť a peniaze, určite Ti doporučujem kurz. Plávať sa môžeš naučiť síce sama, avšak dá sa to naučiť zle. Tréner Ťa má možnosť pozorovať z vrchu a hneď Ti môže povedať, aké chyby robíš, a ver, môžu sa ich robiť kopec. Môže sa stať, že napríklad, pri štýle prsia, budeš kopať jednou nohou silnejšie, a tým zaťažíš len jednu stranu, alebo tiež pri kraule môžeš zaberať jednou rukou dobre a druhá ltt sa Ti vynorí z vody. Sú to dôležité veci pre chrbticu. Musíš zaberať rovnako, inak Ti plávanie nemusí pomôcť. Tréner Ťa naučí správne dýchať a robiť správne pohyby. Nie je plávanie ako plávanie.

Timea991

dakujem za vaše príspevky,no rodičia ma nenaučili,ani kamaráti ma nevedeli,ani na základke,tak zajtra sa prihlásim na kurz,kurz trvá od 7.septembra do 14.decembra,naozaj sa chcem naučiť poriadne plávať,podla mňa vedieť plávať je zaákladná vec,

kokpit

no tak daj stovku a naucis sa plavat. co riesis. sama sa to naucit nevies tak sa zver do ruk profesionalovi. alebo popros sikovneho kamarata. rodicia ucia svoje deti plavat, kvoli tomu nemusis chodit do skoly. ak ta to ani rodicia nenaucili, skus najst ochotneho kamarata. alebo teda ak nikoho takeho skveleho na okoli nemas tak tu stovku obetuj, vediet plavat je zakladna vec.

parazitik

ja napr. plavat viem a preplavam fakt vela ale chcela by som aby mi nejaky profesional ukazal dokonalu techniku, ako dychat, atd. takze na to je ten kurz vhodny, ale drahy ako slak :D

Timea991

chcela som sa naučiť sama,ale nevedela som,len základy,ked v bazéne je hlboká voda tak ani nejdem do bazéna
ani na základke ma nenaucili plávať

bingham

Kurzy plavania ???? :DD

Mila Timea, plavat vie kazdy jeden clovek...a aj ty, len musis prekonat strach z vody...ziadny kurz nepotrebujes(a este si pytaju 100euro, fakt je tento svet zvrateny)

plavanie mas ako chodenie, behanie...je to uplne prirodzene...uvidis