Alkoholizmus

Príspevok v téme: Alkoholizmus
Janeska

Dobrý deň,

mám problém s alkoholom, teda myslím. Nepijem často, možno tak dva krát do mesiaca, som mladý človek (24 rokov) a pohybujem sa v spoločnosti, kde sa veľa pije. Nemávam potrebu sa opiť, ani nejaké abstinenčné príznaky, avšak keď si už vypijem, dopadne to vždy zle. Neviem kde mam hranicu a opijem sa vždy do delíria, nič si nepamatám a ubližujem svojim blízkym. Neviem, ako mám postupovať, nemyslím si, že potrebujem navštevovať sedenia anonymných alkoholikov, ale skôr psychológa, ktorý mi poradí, kde je problém. Osobne si myslím, že ten problém je u mna v hlave a ked sa opijem, ide to zomna všetko von. pochádzam z bratislavy a potrebovala by som radu, na koho sa môžem v tomto smere obrátiť.

Janeska

lekara chcem navstivit preto, lebo si myslim ze ten problem je v mojej hlave.. ze mam skratka niekde blok, ktory ma tazi a vyjde na povrch len ked som pod parou... ublizujem ako ublizujem, no skratka mam blbe reci a sem tam sa valam po zemi, obcas uteciem nejakej dobrej dusi co sa mi snazi pomoct alebo tak.. nemala som na mysli ze by som niekoho tlkla alebo podobne.. skratka neviem pit a alkohol mi nepatri do ruky.

Voso

Janeska - hneď lekára? Ja neviem, či to je dobrý spôsob. Teda asi hej, ak to takto cítiš, no ja mám teraz 26r a keď som mal tak 20, tak som sa tiež spíjal do nemoty(nechtiac). To pijem od štrnástich. A zrazu, po šiestich rokoch som nevedel ,čo s tým. Proste som sa len tak ráno zobudil doma v posteli a vôbec nič som si nepamätal. Teda nie, že by som ubližoval ľuďom, to našťastie nie, len som postrácal veci a vôbec som nevedel, kde som bol celú noc. Iba som volal kamošom, čo sa dialo a podobne. Ak som nestratil telefón samozrejme. Potom som prišiel na to, že nemôžem piť pivo, ale iba tvrdé z vodou. Prípadne iba pivo, ale tvrdý alkohol bol istejší pre mňa. Z piva som si tiež niekedy ušiel. Keď som búchal oboje, to som vždy dopadol.. Časom sa to nejako ustálilo a teraz už to zvládam, kvôli spoločnosti a hlavne kvôli sebe, lebo som si chcel pamätať a navyše takto opitý som vyzeral ako debil, bez artikulácie. Nie, že by som sa tu chválil, ako super som to vymyslel, viem, že to nie je nič moc, no neviem si predstaviť, že by som išiel niekam za obvodnou, že neviem v piť...

sorrento

Až po precitani,som zistil, že sa jedná o ženu, tu ako som cital, ženy majú vadsi problém s odvikanim sa od alkoholu. Neviem či to je pravda.

Janeska

no sama od seba nemam potrebu pit , ale ako som pisala pohybujem sa v spolocnosti kde sa vela pije.. takze to obcas vyplynie zo situacie.. ale mate pravdu, v prvom rade musim ja zacat odmietat.. a navstivit lekara.. mate niekto kontakt na nejakeho dobreho odbornika?

sorrento

No-jeto na zamyslenie, neviem či ta niekto ponukne a ty si vypijes, alebo sám zo svojej vole pijes. Ak ta niekto ponukne, povedzmu, nemozem, som pod liekami. Klamat sa nemá, ale toto klamstvo má velký pozityvny význam.
Avšak, keď sa tebe ziada pit, ešte neni tak neskoro o záchranu.
Treba vediet pit, teda mat urcitu hranicu, kedy prestat, toje to velké umenie. To som ani já nevedel,kedy mám dosť. Pitie je pre ludi. Treba vyhladat psychologa a neodkladat problém na neskor, treba konat ihned, na svoje schopnosti sa nespoliehaj, nemáš šancu sám prestat.
Prajem ti vela úspěchu a nech ti v tom Pán Boh je napomocny.

Voso

Akým spôsobom ubližuješ svojím blízkym? Všetko musí byť podľa teba? Si hysterická? Teda ak nechceš, nemusíš mi odpovedať, ja len tak zo zvedavosti. Pri žene som sa s týmto nestretol, preto sa pýtam.

Janeska

nebudem piť ale problém v mojej hlave ostane problémom nadalej. budem sa cítit lepsie ak navstívim odborníka, viete mi poradit niekoho v bratislave?

hydra

Proste nepi. Ak vies že nemáš hranicu, nepi, inak ťa ovládne temna sila závislosti a uz sa ťažko vratis, plus medzitým všetko zničis. A to ti za to nestojí.