Podkožné vyrážky po celej tvári (AKNÉ!) a La roche Effaclar

Príspevok v téme: Podkožné vyrážky po celej tvári (AKNÉ!) a La roche Effaclar
kinderko

Ahojte, vopred veľmi ďakujem ľuďom, kt. túto tému otvorili a chystajú sa okomentovať a poradiť.

Už veľmi dlho sa trápim s akné, no teraz mám po celej tvári podkožné odporné malé vyrážky, je ich mnoho mnoho, sú po celej tvári dekolte aj chrbte.. Niektoré vyzerajú ako krupička... Dokonca včera ráno sa mi vyhodili na čele aj dva veľké odporné vriedky, sú bolestivé a radšej ich ani nechytám, lebo keby som začala tak to by bola iná katastrofa.. Preto sa vás pýtam, myslíte, že na tento typ akné mi pomôže La roche Effalcar K? máte skúsenosti?

akékoľvek rady ocením, ešte raz dík!

sivulienka

kinderko ja pouzivam makeup lebo na ulicu takto nevyjdem...ked to s tvarou nemam az take hrozne tak si dam len korektor na tie najhorsie miesta ale teraz je to hroza a musim si dat nejaky hydratacny krem pockat nech sa vsiakne a potom si nanesiem tenku vrstvu makeupu...puder len prilezitostne ked sa skutocne strasne lesknem... a presne aj ja mam ten problem s vysusanim...susim susim davam duacgel momentalne a okolo ust ked sa to vysusi tak to strasne svrbi pohroma ale vtedy pride na rad olivovy olej zmiesany s kavou a poriadne to speelingovat...to pokozku zjemni...

amanda23

na nejakej teme ktosi spominal, ze sa mu krasne vycistila plet po uzivani MMS kvapiek, viac info vygopglite, je to silny detoxikator, precisti telo zvnutra, tiez mam tento problem a ked sa vysypem, nepomaha mi ani effaclar, ani vichy normaderm, no proste nic hoc sa o seba staram , cistim plet a investujem do dobrej kozmetiky, ide to jednoducho zvnutra, bud to je hormonalne, alebo to robi zle travenie, zanesene hrube crevo zvycajne a mne dost cokolada a oriesky robia galibu odjakziva..

kidnderko

no ja som mala kedysi také vriedky na bokoch tváre a na čele.. a líca, bradu a nos som mala magicky úplne čistulinké, nechápala som to :D.. potom mi to zázračne odišlo, asi vplyvom slnka a IPL lasera, no teraz, niekedy v januári sa mi to zas začala veľmi zhoršovať.. a presne aj mňa trápia tieto veci, ja mám tú krupicu hlavne a keď si dám BB krém (niečo ako make up, len to hydratuje a je to oveľa ľahšie na pokožku.. a hlavne nevytvára takú masku a vzhľad umeliny ako tie nechutné husté makeupy), tak mi tiež stále vidno také trošku hrbolčeky.. ale tak aspoň nie sú červené.. no aj tak si ho nedávam veľa, len miernu a tenučkú vrstvu, aby sa mi nedajbože nevytvorili nejaké mapky alebo tak :D to by ma porazilo, hrbolčeky, ešte sa občas aj lesknem a k tomu aj mapky no fuck off... ja mám 16 a tiež som z toho na dne z toho :(

najhoršie je to, že keď sa mi fajne už tá pleť vysuši a hoja sa vyrážky, tak potom ju mám tak suchú, že sa mi vyhodí taká alergia okolo úst a ta strašne svrbí.. tak pleť musím zhydratovať (lebo nemôžem furt na tú alergiu používať kortikoidy) a potom som zas tam, kde som bola.. a keď je aj moc suchá tak sa masti jak panvica, neznášam to!

čiže ty nepoužívaš nijaké make upy ani korektory, púdre?

sivulienka

kinderko ja som mala dlhe roky problem s akne na cele a nose proste T-zona ale potom to nejak zazracne preslo len na lica kde sa mi robili obrovske bolave hrbolce po ktorych sa mi robili jazvy... ale celo a nos som mala ciste ale teraz zaciatkom leta sa to na licach upokojilo a spravili sa mi miliony vyrazok na cele, nose a okolo ust...proste hroza... neda sa to nijak prekryt lebo tie vyrazky vycnievaju pod kazym makeupom a ktomu si plet este vysusam duac gelom takze mam plet okolo ust a na nose suchu a od makupu mam mapy...mam 18 a s akne bojujem od svojich asi 12 rokov... raz by som sa chcela vidiet bez jedinej vyrazky :( nechapem dievcata s dokonalou pletou ktore si davaju makeup :(

kinderko myslim ze sa nas najde viac takych zufalich :(

kinderko

Leela333: ďakujem za radu, vyskúšam...

sivulienka: ani mi nehovor ako som ja už zúfalá!!.. porazí ma z toho, už začínam mať pocit, že sa aj z toho psychicky zcvoknem.. samé krémiky, tabletky, maste, všade kade chodím len hľadám niečo proti vyrážkam, jem všemožné pšená, vločky a bohviečo, do zrkadla sa ráno bojím pozrieť, že čo za novú pliagu/y tam budem mať.. hrôza strach, smrť akné!

a ty máš aký typ akné?
aspoň sa pozhovárajme, je mi celkom fajn, keď viem, že nie som jediná.. uveznená v pokožke ktorú by som najradšej vymenila :)

sivulienka

ja som podobne zufala ako ty a myslim ze effaclar ti nepomoze na to treba nieco silnejsie...ale co nevyskusas tak nevies...na kazdeho to posobi inak...ja som uz vyhodila tolko penazi na rozne kremy tak ked si ten effaclar kupis a das na neho peniaze mysli na to ze nebudes sama co takto utraca ;-)

Leela333

Na to akné si daj Propolis. Samozrejme nie po celej tvári, lebo budeš celá oranžová, ale jednotlivo na tie vyrážky.