Nekonzistentna diakritika v temach a prispevkoch

Príspevok v téme: Nekonzistentna diakritika v temach a prispevkoch
wreck

nieco som vypozoroval a chcel by som to pochopit, kedze som brutalny grammar nazi. :) snad mi pomozete.

castokrat vidim, ze ludia pisu temy a prispevky velmi zvlastne. je to akoby snaha o pouzivanie makcenov, dlznov a ostatnych kras nasej abecedy, ale nie dosledna. prispievatel zjavne vie, kde na klavesnici sa nachadza ktore pismeno, alebo aspon vie ako ho napisat, no napriek tomu ho raz napise spravne a raz nie. napriklad, vymyslim, "mám ho opustiť alebo to stale počuvať" -- mam je napisane s dlznom na a, ale v slovach stale a pocuvat dlzen chyba.

takto zmrsenych prispevkov je tu fura a ja by som len chcel pochopit, co za dyslekticke pochody sa odohravaju v hlave niekoho, kto takto pise. tak bud nemam zapnutu slovensku klavesnicu a potom pisem ako ja alebo ju mam zapnutu, asi z nejakeho dovodu, a potom pisem slova spravne, nie?

ono to vlastne ani nie je grammar nacism :) len to ma k nemu blizko a celkom ma to zaujalo, lebo sa to casto vyskytuje.

ako to vidite vy?

M 25

ja tak píšem wreck :D ale diakritické písmenká používam len tie "hotové" na klávesnici, nepoužívam,alebo len velmi málo, tie, na ktorých musím ten dlžen, či makčen dorábať .. (teda, ked píšem nejaké menej dôležité veci, ako napríklad tu na forum :)) inde si záležať dám ..)

nemám žiadnu dyslektickú chorobu.. tolko pre vysvetlenie.. :D

@

aj pc to dokaze opravovat ako na mobiloch, ak si to clovek pravdaze zapne. A tiez to ani nejde v kazdom prehliadaci.

Toto bola jedna z prvych veci co som s novym androidom spracil, vypol automaticke opravovanie :-)

wreck

tak predsa! neuvedomil som si, ze niektori sem pisu cez fony a tie dnes automaticky doplnaju slova. ja to nepouzivam, lebo mi to stale doplnalo chmuloviny.

hviezdickovy anjelik dobre pise. aj podla mna by aspon trochu malo zalezat na nejakej urovni. ked ma niekto prejav ako niektori tu na fore, nuti ma to zamysliet sa nad intelektualnymi schopnostami takeho jedinca. ci vobec ma zmysel sa pustat do vaznejsej diskusie. a aj som veru rozmyslal ci v nazve temy necham to slovo nekonzistentna. predstavujem si, ze to niekoho mohlo aj odplasit. ktovie kolki sem neprispeli, lebo nevedia co to slovo znamena. :)

tak ste mi to aspon ciastocne objasnili, dakujem vsetkym. :) nieze by mi to nedalo spavat, len ma to zaujalo. ja tu nechcem byt nejaka referencia pokial ide o syntax alebo vetnu interpunkciu. beriem to skor ako chat a nie ako formalny pisomny prejav. nechapem kde sa berie potreba pisat v takomto pripade Ty, Vy, a podobne. beriem to skor ako hovoreny prejav prepisany do textu a svacnuty na net. :)

a autorove problemy radsej nechajte autorovi. nechceli by ste ich na svoju hlavu, ani jeden a ani jedna z vas. caka ma vikend z rise snov, tak uz mam teraz taku naladicku a som si dovolil sa takto poobedne zamysliet nad dyslektickym vycinanim niektorych tunajsich stamgastov. :)

anjelik *

Ja osobne nezdieľam názor, že dôležitý je obsah, na forme nezáleží. Pre mňa sa kultivovaná bytosť prejavuje kultivovane za každých okolností a platí to aj pre písomný prejav. Chápem ako svoju povinnosť a otázku slušnosti voči tým ostatným písať tak, aby sa to dalo aj čítať. :o)

iskierka

fuuuf...tak ja píšem ako sa mi zachce, keď sa moc ponáhľam, tak bez diakritiky. A keď chcem viac precvičiť prsty, tak aj mäkčene a dĺžne, ale väčšinou je to riadny mix...a čo sa mi odohráva v hlave? Nechci vedieť :D
Inak, ty tiež dávaš na konci viet bodky a novú vetu nezačínaš veľkým písmenkom :P

milli11

Ja pisem rovnako ako sesamestreet, na PC bez diakritiky a na mobile, mobil sam hlada slova, niektore s diakritikou, ine bez. A co sa tyka prispevkov, nemam rada, ked je napisane vsetko pokope, bez odstavcov. A nemam rada nazvy tem, "Pomoc, Kuknite sem", tam zvacsa ani nepozriem.

myshl

Tiez si potrpim na spravny pravopis, ale tak tato tema mi pripada byt dost mimo, autor asi fakt nema vlastne problemy a nic na praci :D