Vyvrtnuty clenok

Príspevok v téme: Vyvrtnuty clenok
Mako87

Ahojte.
Vcera som si celkom slusne vyvrtol clenok.
Dnes som uz bol u chirurga a mam si to obvazovat, mastit a kludovy rezim-klasika.

Potrebujem to ale dat co najrychlejsie dokopy, tak som hladal aj nejake lieky.
Doma som nasiel Nimesil:
www.adcc.sk
Celkom vyzera, ze by sa aj hodil, len ma prepadnuty datum spotreby- rok teda.
Vie mi niekto poradit, ci je to nebezpecne brat to? Mohli by byt nejake komplikacie?

Laicky- ze by sa to nemalo robit, to viem... a ze mi to nepredpisal lekar...

Vdaka

24 wat 24

Zdravim potrebujem poradit : presne 6. Novembra som si vyvrtol clenok bol som s
tym na chirurgii rtg nepotvrdilo zlomeninu a tak mi poradili lad a masticky po 2-3 tyzdnoch modrina a opuch ustupili ale odvtedy mam este stale trochu vacsi clenok jak ten druhy je tam este taky maly vyron neviem co s tym mam robit prosim poradte mi moze to byt aj t ze som priskoro po zraneni zacal opat sportovat ?

cursed

Zdravim, pred troma tyzdnami som zavadil po ceste schodmi nadol spiskou nohy pricom som stratil rovnovahu a k tomu zle stupil. Clenok na kasu a rozbity nart. Rtg na pohotovosti negativne rovnako ako i ten kontrolny. Uprimne radsej zlomeninu kosti ako natrhnute väzy. Cely cas ukrutne bolesti i pri najmensom kontakte nohy so zemou. Za sebou MR cakam na vysledky ale nie z tunela len taky lokalny takze neviem ci bude dostatocny rozsah scanovaneho clenka na kvalitnu diagnostiku. Mam podozrenie na natrhnutu slachu v narte. Prenural som cely net a neviem co presne moze byt postihnute. Vylozena noha, maste od vymyslu sveta, biolampa, orteza a nic. Tych 4 az 6 tyzdnov asi nebudu ziadne fantazmagorie. Akurat sa bojim, ze po tom mesiaci a pol budem akurat schopny stupit na nohu, zahodit barle ale ziaden extra pohyb. So sportom som sa do leta uz rozlucil iba sledujem ako sa mi zmensuje oblecenie v priamom prenose kedze apetit ma mbteda vacsi ako pred tym. Tento rok sa zacal velmi zle po vsetkych strankach. V utorok kontrola u dalsieho ortopeda, kt. by uz mal.vediet viac. Zdravim vsetkym pajdošov z vyvrtnutymi clenkami. Kazdy uraz je iny, niekto to rozchodi za par dni, niekto tyzdnov a niekto mesiacov. Treba sa setrit, kludne si poplacte, zanadavajte nieco rozbite len nic nesilte lebo to olutujete viac ako rozbity telefon/monitor pri citani tychto negativnych sprav. Bye

zinnaa

Ahoj, ja som si škaredo vyvtrla členok pri športe. Bolo to dosť zlé a bolestivé. Členok mi aj vyrazne napuchol. Kamaratka mi poradila Wobenzym a ten mi velmi pomohol. Clenok mi odpochol a rychlo som sa dala dokopy

Simča878

Asi pred 3 mesiacmi som si vyvrtla členok pri volejbale a ešte stále mám bolesti. V deň úrazu som bola na pohotovosti a jediné čo mi povedali bolo, že si to mám mastiť, vykladať nohu, chladiť a asi týždeň som chodila o barliach. Hneď mi to opuchlo a zfialovelo. Po niekoľkých týždňoch sa opuch zmenšil a farba sa vrátila do normálu. Pred vianocmi som absolvovala magnetoterapiu a nejaké cvičenia. Avšak aj po tých vyše 3 mesiacoch to mám ešte trochu opuchnuté a bolestivé. Už si s tým neviem rady.

M 25

dnes ráno som spadla zo schodov, nešťastne na lavú nohu a pravdepodobne som si vyvrtla členok.. ani sama neviem. no hrozne to bolí a je to opuchnuté .. kedže som v práci, obviazala som si to aspon obvazom.

treba ísť k doktorovi? či stačí len domáca liečba, napríklad octanom?vdaka

eki-beky

cau ja som si vyvrtla clenok v roku 2009 a stale mam s nim problemy tiez mi radili ze mam mat kludovy rezim a bla bla bla nedali mi to do sadry co podla ortopedy mali a teraz chodim s clenkom na trumatologiu natiahnuta slacha tak si davaj pozor na opakovane vyvrtnutia je to neprijemne vela zdravia

rikki

Ahojte.Ja som sa po3mykla na schodoch,zletela som dole.Myslela som,že sa normal postavím a idem po svojom ďalej.Ha,ako som chcela stupiť,bolesť strašná.Po ruke nebolo nič,iba ocot,ktorý mi tam kamarátka dala na servítke.Tá bolesť bola hrozná.Hneď nastupoval opuch.Po štyroch hodinách som išla na pohotovosť,kde mi dali dlahu.Tú som mala 8 dní.Potom som začala na nohu po troške stúpať.Už to bolo celkom fajn,chodila som normálne.Odišla som na dovolenku a tam členok znova zapuchol a strašné bodavé bolesti v ňom.Vraj zápal a tentokrát som dostala sádru na 3 týždne.Po sádre chodím na rehabilitácie,na koleno,ktoré som pri tom páde pomliaždila,dostávam elektroterapiu a na členok laser.Od pondelka budem mať aj individuálne cvičenie na celú nohu.Takže už vyše dva mesiace sa liečim.A čo je najhoršie,stále bolí.

Mako87

olli, dakujem velmi pekne.
Mozem sa spytat, ako rehabilitovat?
Objednat sa na rehabilitaciu, nejaku lampu, magnet u doktorky? Ale pisete aj ze rehabilitovat cely zivot... Ako ste to prosim mysleli?
vdaka

olli

Dobry den.Čítala som váš problem s vyvrtnutým clenkom. Chcela by som vam doporucit, aby ste clenok rehabilitovali co najdlhšie a s futbalom sa rozlucili, ak nechcete mat na staré kolena pocit kratsej nohy, alebo krívat. Moje doporučenie je z vlastnej skusenosti s vyvrtnutým členkom. Ked som mala 27 rokov rokov, tak som si vyvrtla clenok. Vtedy som to zrehabilitovala a bolo dobre dalsich 20 rokov. Okolo mojej 50-tky sa clenok zacal "ohlasovat" a teraz viem,aj ked je uz mozno neskoro, ze som mala clenok rehabilitovat celý zvysok zivota.Po mojej skusenosti vam doporucujem, rehabilitovat clenok stále, aj ked nie je bolestivý a myslite si,ze je vyliecený.Na vasom mieste by som si asi hladala iný šport ako futbal. Myslim, ze ak sa vyvrtne clenok, nie je to iba zaležitost členku a clenkovych kosticiek , ale aj svalov predkolenia a celej nohy az po panvu. Iba tolko.Praje vam skore uzdravenie.

Mako87

Bre ranko:)
Dnes uplne lepsie.
Mozem na to skoro plnohodnotne stupat, coz je naozaj maly zazrak.
Cely cas to mam obviazane a namastene a snazim sa obmedzovat pohyb.
Pri soferovani ma to inak neboli a snad sa to ani velmi nezatazuje, lebo dnes idem cestovat...
Tak potom sa este ohlasim.
Dakujem a majte sa.