Odporucanie od obvodneho lekara

Meretseger

Teda výmenný lístok som myslela... Ten zdrap s popisom "Prosím o psychologické vyšetrenie, ďakujem pekne, pac a pusu". Lekár ma v tomto prípade ani nevidel.

Meretseger

Začala som chodiť ku klinickej psychologičke a tá odporúčanie požaduje, bola som si dnes poň a sestra krútila hlavou, na čo jej to bude... Vraj poisťovňa (som v Dôvere) robí nejaké problémy a ona potrebuje doklady. No čo, nič za to nedám, ale je mi to čudné.

mojito

Ludia, vy si mylite vymenny listok a odporucanie...Vymenny listok netreba, to aj tak bol iba zdrap papiera, je zbytocny. Avsak! odborny lekar moze trvat na tom, aby ho odosielajuci lekar informoval o tom, preco pacienta posiela na vysetrenie. To znamena, ze odosielajuci lekar musi napisat, pre ake problemy toho a toho pacienta posiela, cim dava najavo, ze pacienta aspon ramcovo vysetril a zvazil, ze odborne vysetrenie je naozaj potrebne.

an-e

ok, dakujem za objasnenie, ale potom nechapem preco lekari nechcu brat pacientov bez odporucenia, uz sa mi to stalo viac krat ked som sa chcela objednat k nejakemu specialistovi

2bodka

Je tam jasne napisane ze od 1.4.2011 vymenny listok netreba, rovnako to, ktory zakon to upravuje :)
takze ak nie je nieco jasne, treba si vyhladat zakon a precitat si ho cely :)
podla mna informacia, ze vymenny listok nie je potrebny je uplne jasna :)