Suchá pleť

Príspevok v téme: Suchá pleť
Maji

Ahoj. Prosím ľudí, ktorí majú skúsenosti o radu. Väčšinou maju dievčatá v mojom veku opačný problém a to mastnú pleť, akné a podobne...mňa však trápia suché šupinky, ktoré sa mi tvoria permanentne na čele a brade no aj ostatných častiach tváre. Skúšala som hydratačné masky, pravidelne používam peeling aby som sa odumretej kože zbavila, viackrát denne si dávam mastnejší krém no všetko to funguje tak na hodinu a potom sa vrátia suché mapky. Neviem si rady, nemôžem používať ani krycie krémy pretože suché miesta len viac vysušia a zvýraznia. čo s tým?
Ďakujem vopred.

olivka30

maji, neviem aku kozmetiku pouzivas, ale potrebujes hlavne lahky hydratacny krem(nie tie huste mastne). asi pred pol rokom som mala podobny problem tvojmu, same supinky, po naneseni makeupu hroza. ale ja som k tomu mavala aj akne. a teraz musim si zaklopat po supinkach ani stopy. hlavne na tvar nedavaj vsetko mozne od vymyslu, lebo si ju podrazdis. kup si bud z lekarne celu hydratacnu radu(nabriklad hydrabio od biodermy, ta je fajna)- cistiaci gel(treba aj rano aj vecer),pletova voda (tiez aj rano aj vecer) krem denny aj nocny a ocny. raz-dva krat za tyzden hydratacnu masku a raz za mesiac enzymaticky peeling. namiesto makeupu si davaj len podklad urceny na suchu plet. a na zaver puder, ak ti vyhovuje. ja si idem teraz objednavat cez internet puder avene na citlivu plet. momentalne pouzivam lacnejsiu alternativu ako bioderma, mam celu radu z aa kozmetiky, od tej doby co ju pouzivam sa mi velmi zlepsila plet, aj podklad na suchu plet mam od nich. perfektna je aj alpha-h kozmetika, s nou pracuje moja kozmeticka a mam po nej uzasnu plet, akurat ze je draha a taku istu sluzbu mi spravi aj to aa.

olivka30

muc, jasne, s tym s tebou suhlasim. odznelo tu, ze peeling nie je vhodny na suchu plet, tak som reagovala ze enzymaticky je vhodny na suchu. ja sama mam problemy so suchou a velmi citlivou pletou, pouzivam antialergicku kozmetiku hydratacnu na den aj noc aj na ocne okolie, pravidekne davam hydratacne masky + ten peeling raz dva krat do mesiaca.

muc

olivka, peeling???? problematiku to nevyriesi. peeling staci raz do mesiaca. ale co je ovela dolezitejsie je tvoju plet hydratovat. jednak z vnutra- zvys prijem vody a z vonka hydratacnymi kremami-aj viac x denne natriet, maskami- hoc aj kazdy den, rosit cez den napr. ruzovou vodou- dostat v DM. makeupy nie huste matujuce, ale lahke hydratacne.

mikaela7

Pozor peeling nie je moc vhodný pre suchú pleť.. mne osobne pomáhala nivea, ale skús sa paradit s dermatologičkou.. alebo aspon s lekarnikom, každý mame inú plet

-Odkaz odstránený-

Maji

shy máš pravdu s tým mastným kremom, klasická nivea mi vobec nevyhovuje no na pletovom poradenstve mi ukazali krem, ktorý až taky mastný nieje tak skúšam. Peeling si dávam iba ak už je to fakt velmi akutne aby som odstránila tu kožu. Skúsim sa mrknúť na tu biodermu

shy

Ja mám presne taký istý problém a tiež som mladá. Vyskúšala som hocičo, zisťovala čo mi škodí a zistila som, že mastný krém je totálna chyba. Najlepšie na takúto pleť je hydratačný krém, nie mastný!!! Vyskúšaj nejaký krém z Biodermy, opýtaj sa v lekárni, aký by sa ti najviac hodil. A ani peeling nieje bohviečo, teda aspoň mne to nerobí dobre, akurát to pleť rozdráždi, takže ja iba krém používam.