Hormonalny profil

Príspevok v téme: Hormonalny profil
otaaazka

myslite ze mi gynekolog spravi hormonalny profil ked ho o to poziadam? vypadalo mi uz mnozstvo vlasov zatial som nezistila ziadnu picinu, kozna lekarka mi povedala, ze to bude pravdepodobne nejaky vnutorny problem, a z krvi mi zistili zvysene hodnoty co sa tyka stitnej zlazy, myslite ze vzhladom na tieto skutocnosti (aj ked nie su gynekologicke)by mi ten hormonalny profil urobil? v pripade, ze by mi ho nechcel spravit a musela by som si to zaplatit kolko by to asi stalo? vedel by mi niekto poradit?

dasky

ajkaaaaa

výsledky z gyndy mám ok, výsledky z výteru mandlí taktiež,, takže môžem ďalej pátrať po príčíne padania vlasov

RNG

Kazdemu odporucam si doplnovat niektore ziviny, ktorych zialbohu dostavame z nasej potravy primalo podla novsich lekarskych vedomosti a to je
zinok 30 az 50 mg
selen 200 az 600 mikrogramov
jod 2 az 6 mg
vitamin C 3 gramy
vitamin E 400IU
vitamin D-3 2000 az 5000 IU
Pri padani vlasov je to casto zo stitnej zlazy a toto je podpora aj na nu(jod a selen, najma) Pomahaju aj zdroje sterolov, z ktorych si telo robi rozne hormosony, ako napr extrakt z korenov zihlavy a ciastocne aj z listov, doplnok beta sitosterolu, vitamin B-5(calcium pantothenate az 600 mg).
Niekedy je to zalezitost aj hladiny DHT, podobne ako pri acniach a na to niekedy pomoze okrem zdrojov sterolov a zinku aj brat I3C 2 x 300 mg(indonal) alebo DIM, 2 x 100 mg, ktore znizuju hladinu DHT aj estrogenov a su to silne protirakovinne doplnky potravin, vytazene z roznych kapustovin.

No a moze to byt aj nasledok roznych nakaz, ako Helikobakter, tiez rozne kozne plesne a mikroskopicky kozny parazit demodex foliculorum , najma jeho crevna flora moze obsahovat skodlive mikroby pre nas, takze tieto sa daju riesit roznymi protiplesnovymi a antimikrobialnymi kremami aj zvonku.

ajkaaaaa

tak potom daj vediet ako to dopadlo, ja tiez chcem skocit ku gynekologovi len neviem ci to ma teraz cenu kvoli tomu euthyroxu

dasky

Ja mám presne taký istý problém, denne mi vypadne viac než 300 vlasov.. na gynde mi zobrali krv bez problémov a bez poplatku, akurát čakám na výsledky

ajkaaaaa

ja momentalne uzivam euthyrox na stitnu zlazu, myslite si ze si tiez mozem dat spravit HP? neovplyvni to nejako vysledky?

otaaazka

:) dakujem za odpoved, tak snad mi ho spravi, a staci ked mi zoberu raz krv ci tam budem musiet chodit na viac krat