Dostal čo chcel, teraz je v šoku.

Príspevok v téme: Dostal čo chcel, teraz je v šoku.
Odplata

Počas 17 rokov manželstva ma manžel stále provokoval aby som žiarlila. Vždy mal niečo so ženami, síce stále tvrdil, že so žiadnou z nich nespí, že sú to len priateľky, ale robil všetko tak, aby som si v skutočnosti myslela, že je v tom aj sex. Priznám sa, že niekedy som si to aj naozaj myslela a dosť som sa trápila. Vždy bola nejaká taká priateľka na jeden - dva roky, s ktorou chodil športovať, trávil s ňou víkendy v prírode a tak. Vyhováral sa na to, že on rád športuje a ja o to nemám záujem. Takže spolu plávali, bicyklovali, chodili na turistiku. Občas ma to riadne štvalo.
No a pred mesiacom som si povedala že dosť a urobila som to, čo som asi mala urobiť už dávno. Už dlhšie som sa úplne nevinne priatelila s rozvedeným kolegom. Pred mesiacom som s ním začala intímne žiť. Manžel sa to teraz dozvedel a zosypal sa. Je úplne nepríčetný. Môjmu bratovi, ktorý je jeho kamarát stále vyplakáva, že on mi nebol nikdy neverný, že ma len dráždil, že to boli všetko iba kamarátky a on má rád iba mňa. Vôbec mu nedošlo, že som za tie roky trpela, lebo mi nebolo jedno, že sa venuje iným ženám a nie mne. Teraz to všetko ľutuje a bije si hlavu o múr. Možno ma odsúdite, ale ja nemám vôbec výčitky svedomia. Mám pocit, že si to zaslúžil, že tie moje prebdené a preplakané noci, ktorých mu nebolo ľúto, mi k tomu dávajú nejaké právo. Ja viem, že manželstvo nemá vyzerať takto, ani som to nikdy takto neplánovala. Sama neviem, čo je to v mojom mužovi, prečo tak veľmi provokuje, či má komplexy alebo čo. Toto isté robil aj svojej priateľke s ktorou chodil tri roky ešte predo mnou. Tiež ju provokoval tým, že sa mu páči iná a že s ňou sa dobre cíti atď. A že je to len priateľka. Nie raz mi o tom hovorila už počas nášho manželstva, lebo sme sa spriatelili. On skrátka potrebuje na seba upozorňovať a robiť zo seba chlapa, o ktorého sa všetky trhajú. Nestačí mu normálny harmonický vzťah, vždy musí vyrábať nejaké umelé vzrúšo.
Tak teraz má vzrúšo aké asi nečakal, ale myslím, že nič iné si nezaslúžil.

tiezsuhlas

aj ja suhlasim s tym, ze ten chlap si to zasluzil. a uz davno. tak mu treba, vedel ze je zenaty, ma rodinu, tak preco sa venoval inym zenam? ci s nimi spaval alebo nie, to nie je podstatne, dolezite je, ze s nimi travil cas. ten mal travit so svojou manzelkou a detmi.

milli11

Tusim tu bolo spomenute aj, "Hnev bozi na teba, za to, co si urobila". Alebo to bolo v inej teme?

Nuz, v biblii sa pise aj, "Co si zasejete, to si zoznete. Kto seje hnev, zozne hnev, kto seje dobro, zozne dobro." Alebo nieco take podobne, nepamatam si to naisto. Inak povedane aj, nerob druhemu to, co nechces, aby robil on tebe. A vieme, co sial tvoj manzel.

milli11

Autorka, mas recht!!! :)))

Citat z jedneho tohto prispevku:

"no keby to robi chlap, tak by ste mu tu pomaly blahozelali..ale ked to urobi zena, tak su na to pindy, klasika... pozri ked sa ti ulavilo, tak fajn, je to tvoja vec a tvoje svedomie...keby si mala normalneho chlapa, nehlada si stale nove a nove kamosky..cize ako si napisala, ma co chcel"

S tymto uplne vo vsetkom suhlasim!!!

A vy, co hovorite, ze mala s manzelom komunikovat. Problem je, ze je plno chlapov, s ktorymi sa neda komunikovat. Ak zena nieco zacne, ze sa chce porozpravat, chlap ju odbije slovami: "Som unaveny. Nemam naladu. Musime to teraz riesit? To len ty hladas problemy."

Nemam rada nevernikov, ale v tomto pripade prizmurim obe oci. ;) Suhlasim s tym, ze si to zasluzil. Naco provokoval? A chodil na vylety s inymi zenami? Skor sa tiez cudujem, ze to s nim tak dlho vydrzala. Ano, nebolo to moralne spravne, ale ja jej fandim. :)

-jarka-

Schvaľujem Ti to! A dosť bolo plaču!Na svete si aj Ty, maj sa rada a rob to, čo v prvom rade vyhovuje Teba - buď konečne egoistka!

alibi

mozno vdaka tvojej nevere pochopi co v tebe ma a ze nie si istota....ze ta moze stratit. ak s nim chces dalej byt nechaj ho nech sa z toho pouci a milenecky vztah ukonci.

angelička

Podľa mňa si urobila dobre. Môj priateľ tiež stále provokuje s nejakymi ženami. Stále uputáva pozornosť na nejaké cudzie prsia atď. Je mi to veľmi nepríjemne a trápi ma to. Jednu dobu som sa cítila neskutočne zle a začala som sa až príliš podceňovať. Som hlúpa a zamilovaná a stále dúfam, že z toho vyrastie nakoľko má len 20 rokov.

Leela333

Vôbec sa mi nechcelo čítať celú diskusiu, tak sa vyjadrím len k tvojmu príspevku. Keď ti je takto lepšie, prosím. Ja ale verím, že všetko sa každému vráti a my tu nie sme od toho, aby sme to robili sami. Pomsta alebo odplata pramení zo zlosti a týmto ju v sebe len ďalej živíš. Ja by som sa zachovala inak, ale každý sme iný.