Lekarska sprava ako omluvenka do prace

Príspevok v téme: Lekarska sprava ako omluvenka do prace
Peter M.

Mam takyto problem, mal som uraz s kolenom, bol som na Kramaroch na centralnom prijme, kde ma osotrili, dostal som lekarsku spravu a chcel som aby mi vystavili tlacivo do prace na jeden den, kedze som nemohol na to koleno stupat. Osetrujuci doktor mi povedal, ze vystavena lekarska sprava mi plati ako ospravedlnenie na 3 dni z prace. Samozrejme ako som predpokladal, v praci mi to neuznali. Chcem sa opytat, ci existuje nejaka vyhlaska alebo zakon, kde sa o takomto niecom pise.

Dakujem

Sejla

to preto, aby ľudia chodili do práce aj keď sa skrúcajú v kŕčoch? Alebo aby mal zamestnávatel zo zákona právo vyhadzovať zamestnancov jedna radosť? Alebo je to preto, aby si lekári mohli napísať recept a dostať prémie? Aby sa museli počas obyčajnej chrípky ľudia dávkovať silnými antibiotikami, ktoré si navyše musia sami zaplatiť??? Akože toto vám nepríde choré?!

Sejla

mňa by zaujimalo, ako to je ne slovensku. Lebo v UK nepotrebujem papier od lekára prvých 7 dní PN, čiže sa môžem vypísať sama. A príde mi dosť choré, že by som napríklad 1, 2 dni vracala a zamestnanec by pýtal potvrdenie od lekára. To je čistá birokracia a otrokárstvo. Potom je človek skutočne chorý a dostane sa na rad po 3 hodinách, lebo doktori rozdávajú autogramy. Takže môže mi niekto povedať, ako to je a prečo to tak je?

nina12341234

Tak toto počujem prvý krát. Pokiaľ je to ošetrenie jednodnové, tak ti povrdí priepustku z práce. Pokial to vyžaduje viac dní, tak obvodná vypíse PN, a pokial necches mať Pn, tak jednoducho dovolenka.