Zasa zuby

Príspevok v téme: Zasa zuby
s.

mam zub - jeden citlivy na teple podnety. nie je to az tak strasne, ale vadi m ito, pretoze ten zub je na pravej strane a tka nemozem zuvat teplejsiu potravu na tejto pravej strane, a na lavej taktiez nie, lebo mi rastie zub mudrosti a bolia ma dasna..

kupila som si zubnu pastu elmex sensitive..myslim, ze trosicku je ta citlivost miernejsia..ale stale je..chcem sa spytat, ci ta citlivost sa strati, alebo mam anvstivit zubara? je nutne osetrit nerv?

Carie

Radsej chod k zubarke nech sa ti na to pozrie. Nemusi ti rovno tahat nerv, mozes mat odhaleny krcok alebo nieco ine. Ak ti vsetko robi bez lokalky, tak si najdi inu, toto by som ani ja netrpela.

philips

Nedať anestézu na takýto zákrok? By som ju tam zabil prvým, čo by mi prišlo do ruky. To musí bolieť jak sviňa...

mate59

tak to je slabá zubárka, existuje na to prístroj, kt. vyšetrí kanáliky uplne bezbolestne a ked sa robí endodoncia, tak sa dáva anestetikum,jej to povedz alebo si to daj urobit niekde inde.

s.

moja zubarka to robi bez pdoania lokalky, takze mylsim ze to boliet bude :( preto sa toho bojim..aj vyplnovanie kanalikov robi bez lokalky.vraj potrebuje vediet, dokial to citim...

philips

A ešte jedna poznámka...

Každá bolesť v tele je neprirodzená a niečo znamená. 100% zdravého človeka nič nebolí... Len či taký ešte je...

s.

no ja som sa dočítala na internete, ze ked je bolest sposobena teplymi podnetmi, je zapalena pulpa - cize nerv..a ten treba vybrat..

mna zub neboli vyslovene, len ho zacitim..potom je to ok ak potrebu prehodim na druhu stranu alebo tak.

philips

Poviem ti to asi takto. Ja som sa taktiež bál chodiť k zubárke. Prvýkrát som stomatologickú ambulanciu navštívil tento rok. Čiže prvých 15 rokov života som tam nikdy nebol. Dovtedy som bolesť riešil iba tabletkami. Teraz mi žiadne tabletky neúčinkujú. Odkedy chodím k zubárke ma zuby boleli iba raz. A to som tam hneď na druhý deň išiel.

Tým, že to budeš odkladať nič nevyriešiš. Áno, sú veci, ktoré sa v ľudskom tele vyriešia "sami", ale zuby medzi ne rozhodne nepatria. Potrebujú pomoc. A ja si myslím, že je lepšie odtrpieť si 20 minút ako trpieť niekoľko dní, týždňov... Až nakoniec k tej zubárke s tým ísť budeš musieť, lebo sa ti to môže zapáliť a potom neprídeš iba o nerv, ale aj o celý zub.

PS. citlivosť zubov sa málokedy lieči ťahaním nervu.