Protialkoholická liečba

Príspevok v téme: Protialkoholická liečba
Aninka0910

Prosím, vie mi niekto poradiť či je nejaká protialkoholická poradňa aj zdarma? Potrebujem to pre známych, ide to s nimi dole vodou a pritom sú to skvelí ľudia,len nemajú vôľu.Úplne upadli psychicky. Neviem, že či to aj zaberá,viacerí sa vrátia odtiaľ a pijú zas. Treba na to vôľu,ale treba to skúsiť. Keď to predpíše doktor, vtedy je to zdarma či sa hradí celá čiastka? Za každú reakciu k mojej téme ďakujem.

kablica

pokial sa dotycny NECHCE liecit, je vsetko zbytocne. liecenie hradi zdravotna poistovna, ale alkoholik sa musi CHCIET liecit.

house

Mnohi alkoholici prestanu pit az vtedy ked sa dostanu na hranicu zivota a smrti.Strach zo smrti zvitazi nad alkoholom, ale tiez iba v niektorých pripadoch.Ulohu zohrava aj geneticka predispozicia, ale nie je rozhodujuca.
Alkoholik moze iba abstinovat, ale do smrti uz zostava alkoholikom...

Lesly "A"

nevyhovárajme sa na genetiku. Aj keď to môže byť do určitej miery pravda, my sa na ňu odvolávame aj pre to, lebo človek je slaboch. Zamedziť prístup k alkoholu? To sa nedá. Aj spreje a dezodoranty obsahujú alkohol. Videli ste už niekedy človeka, inak vysoko vzdelaného, inteligentného, ktorý je schopný ukradnúť manželke sprej alebo parfém, len aby získal glg alkoholu?
Alkoholikovi stačí aj čuchnutie.

Ak niet vôle, tak nič nepomôže. Treba nájsť také motivačné činidlo, ktoré otvorí alkoholikovi oči. Že čo to je, to je veľmi individuálne... ale treba poskytnúť pomoc, aj keď o to priamo nežiada...

Magy

neschopnost vyliecit sa (teda ked alkoholik aj po liecbe opatovne zacina pit) je podla zverejnenych vysledkov skumania DNA do velkej miery aj vec genetiky. Inymi slovami, su ludia, ktori maju v sebe urcitu geneticku predispoziciu, ktora je ako zamok do trinastej komnaty a alkohol je kluc. Akonahle sa taky clovek napije, niet navratu spat, pandorina skrinka je otvorena, alkohol je silnejsi ako jeho vola a nepomaha prakticky nic.
teda - jedina vec, ale ta je v sucasnom svete prakticky nerealizovatelna. uplne zabranit v pristupu k alkoholu.

kazdopadne, plati jedna vec. postihnuty MUSI CHCIET NAJPRV SAM a musi na to vynalozit maximalne usilie najprv on, pomoc okolia, rodiny a znamych je iba podpora v jeho snazeni. Ak nechce sam, nepomoze mu nikto a nic, aj keby sa cely svet naruby obratil.