Mnozenie kvasiniek v kyslom prostredi versus zasadite pH indikovane pri zapaloch

Príspevok v téme: Mnozenie kvasiniek v kyslom prostredi versus zasadite pH indikovane pri zapaloch
Afrodina

Vsetci dobre vieme, ze v posve by pH malo byt kysle, cca 4, v takomto prostredi sa udajne dobre rozmnozuju uzitocne lactobacily. Zrejme z tohto dovodu >95% cistiacich emulzii na intimnu hygienu sa chvali kyslym pH.

Na druhej strane sa uvadza, ze v pripade prekyslenia organizmu sa v crevach dobre rozmnozuju prave kvasinky. Dalsi fakt - existenia umyvacej emulzie Saforelle s jemne zasaditym pH, ktora udajne brani rozmnozovaniu kvasiniek. Vacsina zien tento vyrobok chvali.

Vie mi niekto objasnit tento gulas? Popripade vyvratit niektore z mojich vyrokov. Najlepsie by bol nejaky oficialny link (resp. klucove slova pre google)

Dakujem.

- mira

Iste, zeleniny sú silnejšie zásadotvorné, takže kombinácia celozrnných obilnín a zelenín vytvorí optimálne mierne zásadité prost. v tele.
Okrem toho, obilniny sa väčšinou jedia neskvasené formou kaší a pod.

Porovnaj ale obilné zrná a jedoduché cukry. Tu je markantný rozdiel. Jednoduché cukry sú extrémne kyselinotvorné, pretože neobsahujú minerály. I minerály v mede nepostačujú na to aby vytvorili zásadotvorné proestredie. Pretože med obsahuje vyše 98 % jednoduchých cukrov. I minerály v ovocí nepostačujú na vyrovnanie kyslosti ovocných kyselín a jednoduchých cukrov, ktoré obsahujú.
Obdobne môžeš porovnať silný kyselinotvorný účinok mäsa a mliečnych výrobkov oproti celým obilným zrnám.

RNG

Nuz ja neviem.
Pomlete obilie,tj cele zrna, najma povarene nadherne kysne a pri tom sa vytvaraju rozne kyseliny,vid napr pivo. Napriek obsahu mineralov je vysledna zmes kysla.
Takze ked to chceme neutralizovat, tak musime jest dost zelenin, ktore neobsahuju skoro ziadne sacharidy a najma skroby, tj maju mineraly bez sacharidov.

- mira

Obilniny nespôsobujú prekyselenie v črevách . Je to zásluhou obsahu minerálov a vlákniny v obaloch
Prekyseľujú jednoduché cukry.
V obilniných sú polysacharidy, vláknina, minerály a bielkoviny. Glukóza sa z nich uvoľňuje pomaly. To vie každé malé decko, ktoré siahne radšej po cukre ako po obilnom zrne, keď má chuť rýchlo si dať niečo sladké.

RNG

Cukor a sacharidy v crevach podporuju kvasne kultury,(prakticky bez ohladu na prakticky dosazitelne PH v crevach), vcitane candid a plesni.
Mikrovlakniny, tj cast potravin, ktoru my stravit nevieme zase vyzivuju rozne probiotika.
Takze na to, aby probiotika prevladli, treba ich podporit mikrovlakninami a na to aby sme nepodporovali candidu, treba jest relativne menej sacharidov.
Privela sacharidami, a najma velmi lahko na cukor premenitelnymi skrobovinami z obilnin pri nedostatku mikrovlaknin si candidu vypestujeme sami v crevach.

- mira

Lekári nevedia, ako súvisí prostredie, procesy a pH v pošve s procesmi v črevách, krvi, v ústach a ďal. Berú každé osobitne, akoby telo nebolo jeden celok. I laici vedia, že kvasinky v pošve pochádzajú z čriev. Preto dezinfekcia v pošve nemá dlhý účinok a permanentne sa vracia. Je potrebné upraviť pH v tele ako celku, pričom pH v žalúdku bude kyslé a v ostatných častiach je žiadúce mierne zásadité. Je to z toho dôvodu, že v kyslom prostredí sú síce schopné prežiť i laktobacily, ale podliehajú silnej konkurencii kvasiniek, baktérií a vírusov ktoré sú nežiadúce. V mierne zásaditom pH sa lepšie darí laktobacilom a sú schopné konkurenčne potlačiť nežiadúce mikroorganizmy. Toto ti ale žiaden lekár nevysvetlí, pretože toto nevyhovuje farmaceutickému priemyslu a priemyslu produkujúcemu kyselinotvorné potraviny.

RNG

Inac je velmi dobre zname, ze kvasinky sa rozmnozuju najlepsie v neutralnom alebo mierne kyslom prostredi, tj od PH 5 do 8, co vyrobcovia kvasnic , piva a vina vedia velmi dobre, Uvediem aspon jeden skolacky projekt na to
www.ift.org

Tento zdroj uvadza ze ciastocne sa kvasinky mozu rozmnozovat aj pri nizsom PH, az do 4
www.fao.org
Ci sa to tyka aj candidy albicans, neviem. Ale zrejme sa nedaju ani plesne ani kvasinky kyslostou ci zasaditostou uplne potlacit v tele, lebo take extremy nevieme produkovat.
Takze rozriesenie toho "gulasu" je ze nie PH je rozhodujuce, ale probioticka mikroflora, potlacajuca kvasne a plesnove kultury, a to teda treba riesit tam v tele, kde je toho drviva vacsina, tj v crevach. Ked je tam candida a plesne potlacene a osadenie criev je najmenej na 90% rozne probiotika, tak tie nam vyrobia dost protil;atok na pouziotie aj inde v tele, tj aj proti vaginalnym infekciam. Samozrejme netreba prirodzeny vaginalnu kyslost menit kadejakymi chemikaliamu a mydlami,, priroda vie lepsie ako my, co je pre nas vhodne menit to je nebezpecne.

RNG

Kazde mydlo a sampon su zasadite, bez vynimky, lebo obsahuju mastne kyseliny zmydelnatene luhom=NaOH.
Prilis kysle alebo prilis zasadite prostredie je zle na vsetky sliznice.
V pripade vaginalnej flory je dobre udrzovat kyslost az 4.5 PH, proti premnozovaniu gardenelly vaginalis a viacerych kvasnych infekcii.
Viac na
en.wikipedia.org

Tj alkalicke vyplachy su pre vaginalnu floru nevhodne, tak isto mydla a podobne.

Dadula56

pH posvy pri kvasinkach sa nemeni, zostava kysle(alebo aspon relativne k normalu). Zasadite pH je typicke pre ine infekty(najcastejsie bakterialna vaginoza). Mydla su podla mna a mojich skusenosti jeden velky marketingovy tah, pretoze ked je nieco vonave ako chanel 5, tak to asi velmi "prirodne a prirodzene posve" nebude. Najlepsia je cista voda. Ked uz chceme tie teorie aplikovat na mydlo, tak dajme tomu, ze okysli a tym padom zabera aj proti kvasinkam, lebo laktobacil ma lepsiu sancu sa mnozit. Ci to tak skutocne je, neviem. Viem len to, ze z opakovanych recidiv sa da dostat len zmenou zivotneho stylu.