Zdravotný hendikep - výčitky partnera.

Príspevok v téme: Zdravotný hendikep - výčitky partnera.
abcGabika

Ahoj. Mám zdravotný problém, ktorým trpím od detstva. S priateľom žijem 3 roky, už uvažujeme aj o tom, že sa vezmeme, ale v poslednom čase sa nevieme zhodnúť, ako môj nepríjemný problém riešiť. Ako taký, mu nevadí, toleruje mi ho, má ma rád takú, aká som, no na riešení ako ho zvládať, sa asi rok, nevieme zhodnúť. Ide o to, že od malička sa v noci pomočujem. Liečim sa od detstva, ale vraj to už lepšie nebude, preto prosím, neraďte mi, že sa mám liečiť. Od 17 rokov je to v takom štádiu, že sa mi to stáva 1-2x, výnimočne 3x mesačne. Keďže sa mi to nestáva až tak často, tak nespávam v plienke, ale používam nepremokavú plachtu. Predtým mu nevadilo, ak sa mi stala nehoda, proste som stiahla plachtu, posteľné a dala všetko do práčky. Asi posledný rok mi po každej nehode vyčíta, že si nedávam na noc plienku. Podotýkam, máme trošku oddelené postele, takže nikdy sa nestane, že sa aj on zobudí v mokrom. V plienke už nechcem spávať. Spávala som v nej do 17 r. a mám ich už plné zuby, okrem toho idú dosť do peňazí a podstatné je aj to, že mi vadia, spôsobujú mi diskomfort počas spánku. Naťahovacie plienkové nohavičky by som si aj dávala, ale to nemá význam, lebo tie sú určené len na denný únik moču. Pri nočnom pomočovaní stále úplne pretečú, čiže sú to len vyhodené peniaze. Keby sa mi to stávalo častejšie, určite by som spávala v plienke, lebo je mi veľmi nepríjemné sa zobúdzať v úplne mokrej posteli, ale za týchto okolností si myslím, že sa to dá zvládať aj bez nich a viac mi vyhovuje sa sem-tam zobudiť v mokrom, ako denne spať v plienke. Skúste sa vžiť do mojej i jeho kože a napíšte mi váš názor, mám si dávať plienku, alebo nie?

deniki

Ahoj, vykašli sa na ňho, nie si dieťa, aby si spala v plienke každú noc! A aj tak, TY si potom musíš všetko po sebe vyprať a poupratovať, nie on! Ty sa budíš do mokrého, nie on! O čo mu ide? Keď nechceš spať v plienke, je to tvoje rozhodnutie a nech ťa rešpektuje.

zuzi74

skusala som sa vzit do tvojej koze, aj ked ja tym problemom netrpim a nedavala by som si plienky...by som mala problem spavat noc co noc s vlozkou nie to tak s plienkou...

v ostatnom sa zhodujem s doubledog

flegma

no je to skoda, ze dva roky mu to nevadilo a zrazu ani nevie vysvetlit, preco mu to vadi, kedze v inych strankach si rozumiete... ale ak by vyzadoval nieco, co tebe nevyhovuje, asi to naozaj nema dalej zmysel... lebo podla mna robis vsetko preto, aby sa ho to nedotykalo

doubledog

rob to, co ti je pohodlnejsie.

a jeho vycitky (a ich sposob) podla mna svedcia o tom, ze s nim do buducnosti pocitat nemozes. dlho uz s tebou nebude.

abcGabika

Neviem čo mu vadí. Pýtala som sa už stokrát, čo mu vadí, ale stále sa dozviem len to, že mu to jednoducho vadí. Inak si rozumieme, ale o tom sa s ním už nedá rozprávať. Je to nepríjemný problém a môže partnerovi vadiť, to si uvedomujem, ale nemôžem za to, že tým trpím. Liečim sa, snažím sa toho zbaviť, no bohužiaľ, asi s tým budem musieť žiť. preto ak máme byť spolu, musí mi to tolerovať, inak sa budeme v tom vzťahu obidvaja trápiť a taký vzťah by nemal význam.