zvláštny "výtok" - "voda" z pošvy ?

Príspevok v téme: zvláštny "výtok" - "voda" z pošvy ?
radka 87

Ahojte, potrebujem poradiť. Mám taký zvláštny výtok, alebo ako to nazvať. Každú chvíľu /raz za 1-2 hodiny/ mi vyjde z pošvy zvláštny výtok - vyzerá to ako voda, má to aj takú konzistenciu. Neviem čo je to, ale dosť to znepríjemňuje život. Mám mokré nohavičky... čo to môže byť? počas cyklu sa to strieda s hustejším bielym výtokom... Ďakujem

Axaxaxa 44

Aj ja mám taký do biela a nieje ani rietky ani hustý. Niekedy to strašne svrbí. Nechcem to povedať rodičom. Čo mám robiť.

Milan Colic

vytok z posvy --> smer gynekolog

BAKTERIÁLNA VAGINÓZA

O čo ide: Tento problém je častým prejavom nerovnováhy pošvovej flóry. Charakteristickým znakom bakteriálnej vaginózy je silný, vodnatý, sivobiely výtok s rybacím zápachom. Sprievodným príznakom je aj zvýšené pH, svrbenie a pálenie. „Bakteriálna vaginóza (BV) je stav, keď sa pri narušení normálnej vaginálnej flóry začnú množiť anaeróbne baktérie (napr. Gardnerella vaginalis, kmene Prevotella, Mycoplasma hominis a kmene Mobiluncus,“ spresňuje gynekológ.

Príčiny:

Zmena pH pošvy, oslabenie imunity, dojčenie a hormonálne zmeny sú najčastejšími negatívnymi faktormi, ktoré spôsobujú vznik BV. Na zvýšenie pH pošvy vplýva užívanie antibiotík, parfumované mydlá, prehnaná intímna hygiena, menštruácia, spermie, vlhké prostredie.

Liečba:

Používajú sa antibiotiká, no za ich nevýhodu sa považujú časté opakovania problémov. Do mesiaca je pravdepodobnosť návratu ochorenia 15 – 30 %, do 90 dní 70 % a do roka 80 %. Ďalšia nevýhoda je negatívny účinok na prospešné laktobacily. Kľúčovým krokom v liečbe bakteriálnej vaginózy je úprava laktobacilárnej flóry. No probiotiká určené na črevné zdravie na obnovu zdravého pošvového prostredia nezaberajú, pretože sú určené na iný účel.

Prevencia:

Dbajte na prevenciu a udržiavanie správneho (kyslého) pH intímneho prostredia. Darí sa to pomocou glykogénu, ktorý poskytuje živiny pre laktobacily, podporuje ich množenie, a tým účinne pomáha proti abnormálnemu výtoku a nepríjemnému pocitu v pošve. Nezabúdajte ani na veľmi užitočnú kyselinu mliečnu, ktorá obnovuje prirodzené pH pošvy, a tým ho vracia k normálnym hodnotám (pH 3,8 – 4,2). Kyselina mliečna navyše zastavuje množenie anaeróbnych baktérií a neutralizuje amíny, pôvodcov rybacieho zápachu.

martinka090

treba ist k doktorovi, ci nahodou nemas tu cystu a uz uvidis co ti on zisti, treba mu to povedat. Mas to stale ci len pred ale po menstruacii?

martinka090

treba ist k doktorovi, ci nahodou nemas tu cystu a uz uvidis co ti on zisti, treba mu to povedat. Mas to stale ci len pred ale po menstruacii?

bel

Zdravim ...tiez to mam a pocitila som tam dole nieco mokre tak som isla na wc pozriet sa a cele nohavicky mokre ako od vody a zo zapachom...neviem co to moze byt a citim sa dost neprijemne pretoze ten zapach je dost citit aj po sprchovani a pouziti intimneho gélu.

Lenush

tiez som mala podobny vytok. moze to sposobovat cysta. nie je to vazne a zvycajne to samo prejde. mozes tiez skusit canesten gel, ktory je dobry nie len pri vytoku, ale aj pri paleni alebo svrbeni