Trichologia

orol

Komu nevypadávajú žiadne svoje vlasy, ten je zrejme chorý Zdravému človeku denne vypadáva orientačne okolo 70 vlasov, pri umývaní hlavy-vlasov viac.

Ann55

Orol no pre mna to je vela, pred tym ti bolo viac ale uz sa to tak ustalilo.... Vies je to pre mna vela pretoze nikdy som s vypadavanim nemala problem a naozaj mala som dlho obdobie co mi za den nevypadol ani jeden jediny vlasok, pri umyvani vo vani tiez ani jeden pri cesani ani jeden.... az mi to pripadalo nezdrave ze vobec nic.... take obdobie bolo trvalo dlho... Teraz rok a pol vypadavaju no tak sa trapi dokedy to bude pokracovat nemala sok nikdy sklony k vypadavaniu preto ked to doslo tak to povazujem za problem.... hm

Ann55

Este jedno co mi pomaha asi je sampon Revalid.... samponmy nedocielis aby vlasy prestali vypadavat uplne taku funkciu nema ziadny sampon akurat je dolezite si vybrat hl. spravny sampon aby tvojim vlaskom neuskodil viac aby to nebolo horsie ako to je ..... Ja som nasla spravny pre mna je to sampon Revalid a takisto pouzivam aj kondicioner Revalid ten schvalil aj liecitel :) naozaj Revalid odporucam alebo este sampon Aleo Vera su tiez vyzivne a to vlasky potrebuju.

Ann55

Ahoj Dasky, citam tvoj pribeh no a poviem ti viem ako sa citis asi tak ako ja..... Mne tiez vypadavaju vlasy je to takych 20-30 vlasov za den, niekto si povie mozno to nieje vela ale uz to trva rok a pol a vobec nepomohlo nic, niekedy mi za den nevypadol ani vlasok takze je to pre mna vela. No skusala som aj ka kadejakych lekarov.... Skus mi nieco povedat o sebe kolko mas rokov a slobodna, deti ? No ja som naozaj skusila nemozne a jeden liecitel ku ktoremu chodim a podotykam vzdy co mi povedal vzdy to tak bolo vsetko vyslo a on mi stale tvrdi ze pokial sa v tele nenajde nic ziadna choroba tak treba patrat po psychike vnutry... vlasy su odrazom nasej psychiky pokial niesi stastna v zivote nieco ta trapi ale suzuje prejavi sa to na vlasoch a na pokozke tym pripisujem mastenie vlas. pokozky, mne trvrdi ze mne sa zle prekrvuju vlasove korienky lebo mam spomaleny krvny obeh preto lebo nemam chlapa a mala by som sa vydat a vlasy prestanu vypadavat ze za to moze moj smutok ktory mam v sebe a rozne sklamania, neviem co si ty o tom myslis aky mas na to nazor ale skus ty popatrat vo svojom zivote... ja som tomu vobec neverila no uz zacinam pomaly verit ze je to tak.........

dasky

Dnes som išla po výsledky, tak že mandle sú ok.. ja už fakt neviem..

Beriem probiotiká, b-komplex, selen, zinok, inneov..

RNG aký máš názor na výrobok OLEJOVITA ? Včera som na to videla reklamu a dosť ma to zaujalo.

RNG

Zle travenie=zly prisun zivin a ked si to nenapravis, vedie to k stovkam roznych zdravotnych problemov, nielen padaniu vlasov.
Rychle priberanie znamena casto poruchu stitnej zlazy, odporucam brat okrem doplnkov na travenie aj jod, tj nielen jod ale vsetky tieto, ktorych dostavame do tela primalo podla novsich vedomosti od roznych lekarov
Selen, zinok jod, vitamin C, E D-3, mikrovlakniny a probiotika.

dasky

Zajtra budem múdrejšia, či to je fakt zápal..no dosť ma to prekvapilo, necítim žiadne bolesti, nemám žiadne problémy. Výsledky zo štitnej videl už aj moj gynekológ a tiež hovoril že všetko ok, ja tomu už nerozumiem. Tak ďakujem, budem sa snažiť z toho nezošalieť :)

ilonkaa

urcite sa daj dobre vysetrit a aj krv,mojej sestre vypadlo pol hlavy a po pol roku si iny kozny vsimol,ze ma zle vysledky stitnej,pritom tie vysledky videla jej kozna a povedala ze to nic nieje,nakoniec,struma,znizena funkcia.ale ako pises,mas aj zapal a zo zapalu alopecia byva,hlavne z chronickeho,urcite stres ti nepomohol tiez,a zle travenie,to sa prejavuje tak isto z alopeciou.vsimaj si svoje telo,nove priznaky a verim ze sa oride na chybu.viem co to je,moja sestra skoro z vlasov zosalela ale ako sa prislo na stitnu,uziva olej a vlasky sa pomaly spametavaju.moc ti drzim palce.DRZ sa!!!

dasky

Ilonka, neviem či sa ti bude chcieť čítať ale: od mája som prežila dosť veľký stres(osobné problémy, zdravotné, skúškové a pod.) Bola som hospitalizovaná, pretože som dostala zápal žalúdka. Schudla som 8kg, ktoré som už naspäť pribrala. Potom som nemala žiadne problémy. No od augusta mi začali vypadávať vlasy. Za deň cca 200, pri umytí 500. Už som to prestala počítať, lebo mi to dosť liezlo na psychiku. Bola som na rôznych vyšetreniach, očné, gynda, obvodná, kožná, endokrinológia.. Krv, minerály, hormóny, štítna žľaza, oči..-všetko je OK. Jediné čo som mala zle je:
ŠPEC.BIELKOVINY S_ASO kvantitatívny +335,51 pričom norma je do 200. Ževraj mám zápal mandlí, no ešte čakám na výsledky - zajtra idem po ne.
Potieram si pokožku s Alpicort F, beloderm lotion, beriem zinok, B-komplex, inneov.. Stravujem sa zdravo, ovocie, zelenina, ovsené vločky, tmavý chlieb.. Skutočne som už v koncoch, donedávna som mala normálne vlasy, teraz len zopár vláskov. Pokožka hlavy ma začala svrbieť, občas mám lupiny a keď mi vlas vypadne - má na konci taký biely mazotok.
Za akékoľvek rady, odporúčania, názory vopred ďakujem.